Volanie močiara - Davide Cali, Občianske združenie Slniečkovo, 2022

13,00 €

Pri nákupe nad 49 €
poštovné zadarmo

Volanie močiara

Príbeh adopcie o hľadaní vlastnej identity, o naozajstnej slobode a láske. Ak si šťastný tam, kde si, sme šťastní aj my, píšu rodičia odkazy svojmu adoptívnemu synovi. Toto je... Čítať viac

Vydavateľstvo
Občianske združenie Slniečkovo, 2022
32 strán
27 minút čítania

Príbeh adopcie o hľadaní vlastnej identity, o naozajstnej slobode a láske. Ak si šťastný tam, kde si, sme šťastní aj my, píšu rodičia odkazy svojmu adoptívnemu synovi. Toto je nakoniec kyslík, ktorý potreboval, aby sa vrátil späť domov.... Čítať viac

  • Pevná väzba
  • Slovenčina

13,00 €

Na sklade 1 ks
Posielame ihneď

Dostupné v 25 knižniciach. Požičať v knižnici

Z kolekcie: Diverzita a inklúzia v detských knihách

Naši škriatkovia odporúčajú

Dievča v orlích pazúroch - Karin Smirnoff, Ikar, 2024
Volanie močiara - Davide Cali, Občianske združenie Slniečkovo, 2022
13,00 €

Publikáciu z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia.

Viac o knihe

Príbeh adopcie o hľadaní vlastnej identity, o naozajstnej slobode a láske. Ak si šťastný tam, kde si, sme šťastní aj my, píšu rodičia odkazy svojmu adoptívnemu synovi. Toto je nakoniec kyslík, ktorý potreboval, aby sa vrátil späť domov. Čarovné ilustrácie Marca Somu vykresľujú hry s vodou a odleskami, robotické figúry a prírodné prvky sa prirodzene zmiešajú.
Čítať viac
Počet strán
32
Väzba
pevná väzba
Rozmer
210×290 mm
Hmotnosť
420 g
ISBN
9788089314614
Rok vydania
2022
Naše katalógové číslo
1529071
Štýl
dobrodružný
Jazyk
slovenčina
Pôvod
Taliansko
Vydavateľstvo
Občianske združenie Slniečkovo
Pre koho
pre deti a mládež
Účel knihy
na rozvoj dieťaťa
Ostatné
s podporou FPU
Kategorizácia

Našli ste nepresnosti? Dajte nám, prosím, vedieť!

Nahlásiť chybu

Máte o knihe viac informácií ako je na tejto stránke alebo ste našli chybu? Budeme vám veľmi vďační, ak nám pomôžete s doplnením informácií na našich stránkach.

Hodnotenia

5,0 / 5

3 hodnotenia

3
0
0
0
0

Ako sa páčila kniha vám?

Recenzie čitateľov

Martina Turcsanyiová
Overený zákazník
30.1.2023
Kniha s hlbokou myslienkou
Pekna kniha s hlbokou myslienkou bezpodmienecnej lasky.

"Musime byt podobni tym, ktorych mame radi? ...jeho rodicia ho chceli, aj ked oni sami nemali ziabre, nezalezalo im na tom, ci sa na nich podoba."
Čítať viac
30

Prečítam všetko čo si ku mne nájde cestu. :-) Okrem kníh sa vo voľnom čase sa venujem bylinkám a prírodnej terapii.

Silvia Jágriková
Overený zákazník
21.5.2022
Tento príspevok prezrádza dôležité momenty deja, preto je skrytý, aby sme Vám nepokazili pôžitok z čítania.
Nakoľko sa nám musia podobať tí, ktorých milujeme?
V tomto krátkom príbehu sme so synom čítali o obyčajnom-neobyčajnom chlapcovi, ktorého rodičia našli pri močiari ako malé bábätko a rozhodnú sa ho vychovať ako svoje. Obyčajnom preto, lebo svoj voľný čas trávi ako ostatné deti. Rád bicykluje, trávi čas v prírode, chodí do školy a často ho sprevádza jeho psík. Neobyčajným je preto, lebo jeho telo pokrývajú šupiny a má žiabre.
Počas jedného veterného dňa zacíti vôňu svojho starého domova a nie je si istý kam patrí. Močiar si ho privolá a stretáva tvorov ako je on. Chlapec dostane odpovede na svoje otázky a zisťuje, že vyzerať ako ostatní nevytvára rodinné putá a domov je tam, kde máme srdce.
Pozoruhodný a veľmi pekne spracovaný príbeh volania našich koreňov, hľadania svojej podstaty, vynikajúco podaná téma adopcie a rodiny. Pre malých čitateľov (5-7r.) môžu byť jemné náznaky komplikované na pochopenie a nemusí im dôjsť ústredná téma, ale ako príbeh veľmi pekná kniha a keď popri čítaní s dieťaťom komunikujete, tak aj prínosná.
Môžete tušiť, že ma hlavne zlákala čarovnými ilustráciami. Tie dokonale prehlbujú posolstvo, ktoré knižka nesie. Som nimi naozaj unesená a som rada, že som ju priniesla domov na spoločné čítanie.
Čítať viac

„Nejlepší možný z pokrokových názoru je ten,který má v sobě dostatečnou dávku provokatívnosti, aby jeho stoupenec nohl byt hrdý na svou odlišnost,ale přitahuje i takové množství přivržencu, aby riziko osamocené vyjimečnosti bylo hned zažehnáno hlasitým souhlasem vítězicího množství.“