Globálne zdroje - Peter Staněk, Wolters Kluwer (Iura Edition), 2017

20,80 €

Pri nákupe nad 49 €
poštovné zadarmo
Globálne zdroje - Peter Staněk, Wolters Kluwer (Iura Edition), 2017
Globálne zdroje - Peter Staněk, Wolters Kluwer (Iura Edition), 2017

Globálne zdroje

Hrozba alebo šanca?

V súčasnosti sme svedkami rozsiahlych diskusií o úlohe a stave prírodných zdrojov a ich možného využitia. Diskutuje sa, či sme dosiahli už vrchol ťažby, či sme už za ním a či... Čítať viac

Vydavateľstvo
Wolters Kluwer (Iura Edition), 2017
Počet strán
192

V súčasnosti sme svedkami rozsiahlych diskusií o úlohe a stave prírodných zdrojov a ich možného využitia. Diskutuje sa, či sme dosiahli už vrchol ťažby, či sme už za ním a či nám hrozí... Čítať viac

  • Pevná väzba
  • Slovenčina
Vypredané

Zadajte e-mail a budeme vás informovať, keď bude kniha dostupná.

Dostupné v 19 knižniciach. Požičať v knižnici

Naši škriatkovia odporúčajú

Prekonajte úzkosť - Kirren Schnack, N Press, 2024

Viac o knihe

V súčasnosti sme svedkami rozsiahlych diskusií o úlohe a stave prírodných zdrojov a ich možného využitia. Diskutuje sa, či sme dosiahli už vrchol ťažby, či sme už za ním a či nám hrozí nedostatok prírodných zdrojov, čo by sa mohlo stať kľúčovým limitom ďalšieho vývoja ekonomiky i spoločnosti.
Vývoj zmien klímy i celkových zmien prírodného prostredia posilňuje úlohy vody ako kľúčového životodarného zdroja života. Jej zdroje, ale aj plytvanie, čerpanie a takisto aj znečisťovanie ovplyvňuje syntézu zmien prírodného prostredia a vývoj ľudskej civilizácie.
Ľudský faktor hral kľúčovú úlohu vo vývoji ekonomiky i spoločnosti. V súčasnosti sa jeho úloha mení: robotika, umelá inteligencia, informačná spoločnosť sú kľúčové výzvy stojace pred človekom - dnes a osobitne v budúcnosti. Tradičná odvetvová štruktúra zamestnanosti prechádza veľkými zmenami (odvetvia, formy pracovných úväzkov, vlastná potreba práce).
Informačná spoločnosť, robotika, umelá inteligencia sú fenomény súčasnosti i budúcnosti. Existuje antroposféra alebo len k nej smerujeme? Nachádzame nový modus vivendi medzi biosférou a technosférou? Nachádzame nové definovanie vzťahu človeka a prírody, človeka a planéty? Alebo pokračujeme vo svojej nadradenosti nad prírodou, vo svojom pohŕdaní voči flóre a faune? Či v nás hlodá červík pochybnosti a uvedomujeme si, že napriek obrovskému technickému pokroku zostáva človek súčasťou prírody a mal by sa v úcte skláňať pred planétou Zem, pred svojím domovom?
Čítať viac
Počet strán
192
Väzba
pevná väzba
Rozmer
148×210 mm
Hmotnosť
361 g
ISBN
9788081686764
Rok vydania
2017
Edícia
Ekonómia
Naše katalógové číslo
277135
Jazyk
slovenčina
Vydavateľstvo
Wolters Kluwer (Iura Edition)
Kategorizácia

Našli ste nepresnosti? Dajte nám, prosím, vedieť!

Nahlásiť chybu

Máte o knihe viac informácií ako je na tejto stránke alebo ste našli chybu? Budeme vám veľmi vďační, ak nám pomôžete s doplnením informácií na našich stránkach.

Hodnotenia

Ako sa páčila kniha vám?

„Všiml jsem si, že nic nevede k horšímu neuspokojení než hojnost. Nakrmte člověka, oblečte ho, dejte mu pěkný dům - a umře vám zoufalstvím.“

Na východ od ráje - John Steinbeck, 2002
Na východ od ráje
John Steinbeck