Mami, oci, vážim si to - Petra Arslan Šinková, Fortuna Libri, 2022

15,90 €

Pri nákupe nad 49 €
poštovné zadarmo

Mami, oci, vážim si to

Príbehy o hodnotách, empatii a láske

Pomocou troch príbehov v knihe sa deti naučia, čo znamená vďačnosť a úcta, že nič nie je samozrejmosť, ani darčeky, jedlo na prestretom stole či obetavý starý rodič. Príbehy... Čítať viac

Vydavateľstvo
Fortuna Libri, 2022
Počet strán
48

Pomocou troch príbehov v knihe sa deti naučia, čo znamená vďačnosť a úcta, že nič nie je samozrejmosť, ani darčeky, jedlo na prestretom stole či obetavý starý rodič. Príbehy oveľa viac ako poúčanie pomáhajú deťom vcítiť sa do situácie a pochopiť ju... Čítať viac

  • Pevná väzba
  • Slovenčina

15,90 €

Na sklade 1 ks
Posielame ihneď

Dostupné v 17 knižniciach. Požičať v knižnici

Naši škriatkovia odporúčajú

Pollyanna - Eleanor H. Porter, Kumran, 2024

Viac o knihe

Pomocou troch príbehov v knihe sa deti naučia, čo znamená vďačnosť a úcta, že nič nie je samozrejmosť, ani darčeky, jedlo na prestretom stole či obetavý starý rodič. Príbehy oveľa viac ako poúčanie pomáhajú deťom vcítiť sa do situácie a pochopiť ju.
Čítať viac
Počet strán
48
Väzba
pevná väzba
Rozmer
275×240 mm
Hmotnosť
534 g
ISBN
9788057302629
Rok vydania
2022
Naše katalógové číslo
1743157
Jazyk
slovenčina
Pôvod
Slovensko
Vydavateľstvo
Fortuna Libri
Pre koho
pre deti
Účel knihy
na učenie situácií, na rozvoj dieťaťa
Kategorizácia

Našli ste nepresnosti? Dajte nám, prosím, vedieť!

Nahlásiť chybu

Máte o knihe viac informácií ako je na tejto stránke alebo ste našli chybu? Budeme vám veľmi vďační, ak nám pomôžete s doplnením informácií na našich stránkach.

Hodnotenia

5,0 / 5

5 hodnotení

5
0
0
0
0

Ako sa páčila kniha vám?

Recenzie čitateľov

19.2.2023
Správne životné hodnoty
Prvé životné hodnoty vštepujeme deťom takmer od narodenia práve my, rodičia. Vytvárame isté životné postoje a určujeme, čo je pre nás dôležité. Naše deti všetko vedome či podvedome vnímajú a berú za svoje. Postupným vývojom sveta sa ľudia menia a veľakrát sa menia aj ich hodnoty na prevažne materiálne. Tie pravé ostávajú zabudnuté a práve toto je úloha, ktorej sa rodič môže chopiť a viesť svoje dieťa správnym smerom.
Kniha Mami, oci, vážim si to, nie je rozprávkovou knihou. Je to doslova príručka, hodná do každej rodiny. Ukazuje nie len deťom, ale aj nám rodičom, ako viesť detičky k správnym hodnotám, pretože niekedy to naozaj nie je také ľahké, ako sa môže zdať, čo musím potvrdiť.
V knihe nájdeme tri príbehy zamerané na ľudské hodnoty. Prvý poukazuje práve na množstvo vlastnených materiálnych vecí a ich potrebu. V druhom príbehu zistíme, ako si máme veci vážiť a nakoniec si pripomenieme úctu k starším.
Každý kratučký príbeh nás prevedie situáciami z bežného života, od neuvedomenia si dôležitosti hodnôt, cez pomoc vidieť veci inak, až po samotné vcítenie sa a pochopenie danej problematiky. Za každým príbehom sa nachádza dvojstrana s pokynmi pre dieťa a pre rodiča, ako s príbehom pracovať, s tipmi na pomoc a otázky na ďalšiu konverzáciu, nie len o knihe.
Toto je kniha, ktorú je priam potrebné vlastniť. Ani my rodičia nevieme všetko a preto nám bude nápomocná vo chvíľach, keď si nebudeme vedieť poradiť s postupom, pri niektorom zo spomínaných problémov. Deti zas pútavo prevedie príbehmi, ktoré pomáhajú rozvíjať empatiu omnoho viac ako poúčanie.
Čítať viac
39

Som mama malej slečny, s ktorou rady čítame. Snažím sa na IG písať svoj názor na mnou čítané knihy formou recenzií. Pri knihách si výborne oddýchnem, len keby toho času bolo viac :)

Beáta Kiselová Bileková
Overený zákazník
7.12.2022
Opäť skvelá časť
Piata časť tejto výbornej série s krásnymi ilustráciami v sebe ukrýva tri príbehy s názvami Radosť z darovania, Viac si vážime to, čo si zadovážime sami a Vážim si ťa, babička. Sú o hodnotách, empatii a láske. Pomáhajú rodičom pri vysvetľovaní deťom, aké je dôležité si vážiť ľudí i niektoré veci, radia pri zvládaní emócií, úcte, rešpekte a ponúkajú deťom ukážku deľby s druhými. 
Moja Kristínka sa pri čítaní veľa toho pýta a kniha sa jej veľmi páči. Stále ju prečítame celú, čo znamená, že príbehy sú jednoduché, pútavé, ale aj poučné. Kniha je vhodná od 3 rokov a rodičia za každým príbehom nájdu aj rady a odporúčania pre komunikáciu s dieťaťom.
Táto séria je veľmi vydarená a my sa už teraz nevieme dočkať, čo ďalšie si pre nás autorka pripraví.
Čítať viac

Vydavateľstvo Fortuna Libri

Čítať viac

„Kto nemá strach, nie je viac človekom. Nemusíš sa zaň hanbiť, ani skrývať ho. Človek, ktorý ukazuje svoj strach a slzy rovnako hrdo ako svoj smiech a veselé oči, si zaslúži obdiv.“

Pustovník: Muž s leopardom - Vladimír Štefanič, 2020
Pustovník: Muž s leopardom
Vladimír Štefanič