Sauronova nevěsta - Emma Surdu, Fortna, 2023

19,25 €

Pri nákupe nad 49 €
poštovné zadarmo
Sauronova nevěsta - Emma Surdu, Fortna, 2023
Sauronova nevěsta - Emma Surdu, Fortna, 2023

Sauronova nevěsta

Uvítali byste možnost seznámit se reáliemi Hobita, Pána prstenů či Silmarillionu stravitelným způsobem? Máte chuť vrátit se do oblíbeného světa a prožít známý příběh ještě... Čítať viac

Vydavateľstvo
Fortna, 2023
648 strán
9 hodín čítania

Uvítali byste možnost seznámit se reáliemi Hobita, Pána prstenů či Silmarillionu stravitelným způsobem? Máte chuť vrátit se do oblíbeného světa a prožít známý příběh ještě jednou, i když... Čítať viac

  • Brožovaná väzba
  • Čeština
Vypredané

Zadajte e-mail a budeme vás informovať, keď bude kniha dostupná.

Dostupné v jednej knižnici. Požičať v knižnici

Naši škriatkovia odporúčajú

Mami, oci, som online - Petra Arslan Šinková, Fortuna Libri, 2023

Viac o knihe

Uvítali byste možnost seznámit se reáliemi Hobita, Pána prstenů či Silmarillionu stravitelným způsobem? Máte chuť vrátit se do oblíbeného světa a prožít známý příběh ještě jednou, i když trochu jinak? Jste zvědaví, co by s příběhem udělalo posílení romantické linie? Tak tohle všechno vám nabídne tato první knižně vydaná fantiction. Přináší gendrově pojatou alternativu Pána prstenů, která se ale vymkla mezím jednoho žánru a žije svým vlastním životem jako svébytný nový příběh. S hlavními hrdiny – osiřelou dívkou Frodinou a hraničářem Aragornem – opět prožijete cestu s Prstenem do Mordoru, ale podíváte se také, jak se dařilo Sjednocenému království po porážce Saurona, a dočkáte se i odhalení pravdy o hobitech.

Oproti Tolkienově předloze dostanou postavy více prostoru ukázat, že jsou z masa a kostí, že mají své světlé i temné stránky a i přes své chyby dokážou překvapit.

Lehký a mírně sebeironizující styl je zárukou, že knihu přečtete jedním dechem.
Čítať viac
Počet strán
648
Väzba
brožovaná väzba
Rozmer
148×210 mm
Hmotnosť
828 g
ISBN
9788090878013
Rok vydania
2023
Naše katalógové číslo
1849899
Štýl
dobrodružný
Jazyk
čeština
Pôvod
Česko
Vydavateľstvo
Fortna
Kategorizácia

Našli ste nepresnosti? Dajte nám, prosím, vedieť!

Nahlásiť chybu

Máte o knihe viac informácií ako je na tejto stránke alebo ste našli chybu? Budeme vám veľmi vďační, ak nám pomôžete s doplnením informácií na našich stránkach.

Hodnotenia

2,7 / 5

6 hodnotení

2
0
1
0
3

Ako sa páčila kniha vám?

Recenzie čitateľov

19

Milujem knihy , fantasy, erotiku, horor, sci-fi. Tento rok 2022 som sa rozhodla prečítať celú moju knižnicu, kníh je 150 + hľadám ďalšie tituly aby som doplnila zbierky a autorov. Najobľúbenejšie knihy mám všetky ale predsa len sú tu 3 série, ktorých sa nevzdam J.R.Ward - séria Pád anjelov Alyson Noel - séria Nesmrteľný Sara B. Elfgren - trilógia Kruh A úplne top rebríček je Cassandra Clare a jej Tieňosvet

Tereza Sopúšková
Overený zákazník
10.6.2023
Emma Surdu - Sauronova nevěsta

Hoci dávam 5 hviezd, pretože podľa mňa som skončila na 5 kapitole nie kôli tomu, že by bola kniha zla ale kôli tomu že Pán prsteňov u mňa utkvel v tom, že film super šupa a kniha, že cooo?

Vôbec nemám v úmysle uraziť autorku to vôbec, to by som si absolútne nedovolila, pretože príbeh je naozaj pútavý , zaujímavý, niečo nové, niečo neokukane ale môj blok čo mám v sebe má jednoducho nepustí :( a je to veľká smola pretože ma Frodina naozaj baví ale keď to nejde tak to nejde a ja sa neviem trápiť pri knihe, ktorá mi "nejde"

Musím však naozaj autorku povzbudiť a zagratulovať, že má odvahu pustiť sa do "veldiela", ktoré mnoho ľudí prinútilo k čítaniu a dostalo ho do tohto sveta fantasy, hobitov, trpaslíkov, elfov a všetkeho čo k Pánovi prsteňov patrí.

Veľké ďakujem za toľké strpenie, že u mňa štafeta tak dlho ležala kôli miliónu ďalších štafiet
a veľké ďakujem autorke, že sa na to podujala a verím tomu, že ten kto milujem knihy od Tolkiena tak Frodinu bude milovať tiež .
Čítať viac
ZuS
Neoverený nákup
11.5.2023
návrat do Stredozeme s posunutou perspektívou
Čo by sa stalo, keby prsteň neniesol hobit, ale iná nenápadná postavička, napríklad ľudská žena? Dokáže odveké zlo poraziť láskou? Sauronova nevěsta sa vracia do Stredozeme, aby prerozprávala dobre známy príbeh... trochu inak. V niektorých veciach predobraz zjednodušuje, v iných ho dopĺňa a načrtáva, čo by mohlo prísť po okamihu, v ktorom pôvodný príbeh skončil (druhá polovica knihy). Nejde o paródiu, ale fanfiction. Z textu cítiť, že autorka má Tolkienov svet a pôvodný text v úcte (a miluje ho natoľko, že v ňom prežíva vlastné dobrodružstvo), ale neodpustí si istú mieru nadhľadu, takže pravoverní fanúšikovia nebudú touto knihou nadšení. V knihe stretneme mnoho pôvodných postáv, hoci niektorým nerobí dobrú službu (dáva im menej priestoru, alebo majú v autorkinom podaní prízemnejší charakter a motivácie). Stojí však za prečítanie, najmä pre ľudí, ktorí si na výpravy do Stredozeme radi spomenú, no nebránia sa experimentom. Knižní gurmáni ocenia výživnú esej o fenoméne fanfiction umiestnenú na záver knihy. Čítať viac

„Každá žena objasňuje muža, ktorý ju miluje, a naopak: on objasňuje jej charakter. “

Roviny života - Julian Barnes, 2014
Roviny života
Julian Barnes