Emily v Paríži
E-kniha

Prvý román podľa úspešného seriálu Darrena Stara. Som v taxíku a srdce mi bije silno, len-len že nevyskočí z hrude. Ja, Emily Cooperová, som v Paríži! Každý má svoje sny a ten... Čítať viac

1. diel série
Emily v Paríži
Vydavateľstvo
Lindeni, 2023
224 strán
3 hodiny čítania

Prvý román podľa úspešného seriálu Darrena Stara. Som v taxíku a srdce mi bije silno, len-len že nevyskočí z hrude. Ja, Emily Cooperová, som v Paríži! Každý má svoje sny a ten môj bol prísť sem.Pred očami mi defilujú parížske... Čítať viac

  • PDF EPUB MOBI
  • Slovenčina

11,90 €

Ihneď na stiahnutie
Ako čítať e-knihy?

Naši škriatkovia odporúčajú

Viac o e-knihe

Prvý román podľa úspešného seriálu Darrena Stara.
Som v taxíku a srdce mi bije silno, len-len že nevyskočí z hrude.
Ja, Emily Cooperová, som v Paríži! Každý má svoje sny a ten môj bol prísť sem.
Pred očami mi defilujú parížske ulice s tými najúžasnejšími pamiatkami. A ja sa usmievam, usmievam!
Niečo maličké vo mne však má obavu. Obavu, že si tu nenájdem svoje miesto. Obavu, že skutočnosť nebude taká, ako som si ju vysnívala.
Čítať viac
Originálny názov
Emily in Paris
Počet strán
224
Rok vydania
2023
Naše katalógové číslo
2306819
Štýl
romantický
Jazyk
slovenčina
1. diel série
Emily v Paríži
Vydavateľstvo
Lindeni
Pre koho
pre dospelých
Kategorizácia

Našli ste nepresnosti? Dajte nám, prosím, vedieť!

Nahlásiť chybu

Máte o knihe viac informácií ako je na tejto stránke alebo ste našli chybu? Budeme vám veľmi vďační, ak nám pomôžete s doplnením informácií na našich stránkach.

Hodnotenia

3,9 / 5

12 hodnotení

5
1
6
0
0

Ako sa páčila e-kniha vám?

Recenzie čitateľov

Alenka
Neoverený nákup
pred šiestimi dňami
perfektné
Naozaj nechám, ako je možné, že som doteraz túto knihu nečítala a seriál nevidela. Ako som sa k tomuto pokladu mohla dostať až teraz? Veď to je príbeh o mne! :) Emily, to som ja a myslím, že každá jedna čitateľka sa v Emily nájde a cez túto knihu a cez tento seriál si spraví vlastný výlet do Paríža, aj keď možno len vo vlastnej fantázii. A ktovie... možno raz aj naozaj.! Čítať viac
6.8.2023
skrátená verzia seriálu
Tento príspevok prezrádza dôležité momenty deja, preto je skrytý, aby sme Vám nepokazili pôžitok z čítania.
Emily sníva o Paríži, príde tam a automaticky si myslí, že sa jej splnil sen. Ale až potom keď začne pracovať, zistí, že si veľa vecí idealizovala. Presadiť sa a dokázať, že nie je len blbá Američanka bude naozaj fuška. Ale nevzdáva to. Aj keď vzťah s priateľom z Chicaga ukončí, zamiluje sa práve tu. Ale aká je to láska, keď zistí, že on má inú? A tá iná je jej kamarátka, ktorú si tu našla a veľmi obľúbila? Ako naschvál sa ich cesty čím ďalej tým viac stretávajú.
Emily je jedna statočná žena (ikeď väčšinu príbehu som ju vnímala ako pubertiačku), na jej mieste by z Paríža už dávno každý odišiel. Ona ale taká nie je. Je v Paríži, splnila si svoj životný sen a nemieni sa ho vzdať.

Rovno poviem, že seriál Emily v Paríži som nevidela, ale nevadí mi to. Ja som skôr radšej, keď si môžem prečítať knihu. Na filmy veľmi nie som. nemala som priveľké očakávania, skôr som knihu išla čítať s tým, že si trošku oddýchnuť a ponoriť sa do atmosféri Paríža. A nechýbalo mi nič, bolo to ako som si predstavovala, ba ešte lepšie. Som rada, že som po knihe siahla a rada si pozriem aj seriál.
Určite to stálo za to, mám rada raz za čas nenáročné príbehy a tento mi tak prišiel. Bol to príbeh, ktorý ma chytil hneď od začiatku.

Eiffelovky nakreslené po stranách, v strede farebná príloha s fotkami zo seriálu s grafikou sa vážne nádherne vyhrali.
Čítať viac
27.7.2023
Vcelku pekná knižka.
Ak nepočítame pár TikTok zostrihov, kde sa poväčšinou riešili outfity seriálovej Emily, tak som vôbec netušila o čom seriál je. Nebola by som to, ale ja, keby som nepovedala áno knižnému spracovaniu.

Ak som to správne pochopila nálepku na obálke, kniha vznikla na základe seriálu a povedala by som, že je to značne cítiť. Mala som pocit, že čítam upravený scenár, čo nepovažujem za zlé, len na nejakú hĺbku a precítenosť zabudnite. Celkovo mi to dosť pripomínalo štýl písania Meg Cabot.

Na stránkach príbehu bola
Emily vcelku sympaťáčka. Trochu naivná, trochu moc úsmevov a amerického entuziazmu, no čítalo sa to dobre.

Je pravda, že hlavne zo začiatku som dvíhala obočie nad vyobrazením domorodých Francúzov, no oddychová romantická komédia, tak kašlať na to.

Inak naozaj by som chcela prácu ako Emily. Pár postov na Instagram a úspešná marketingová kampaň je na svete. Radím to do priečinka Carrie Bradshaw a jeden časopisový stĺpik týždenne zabezpečujúci život na luxusnej nohe (to je tá teta zo Sexu v meste drahá Gen Z).

V každom prípade, celkom sa mi to páčilo, fanúšikom seriálu odporúčam, no upozorňujem, že je to len pravdepodobne prerozprávanie jednotlivých epizód.

Au revoir les amis.
Čítať viac
30.6.2023
Seriál bol lepší
Aj napriek tomu, že bola kniha písaná podľa seriálu, čakala som od knihy viac. Málokedy je seriál (film) lepší než kniha, ale v tomto prípade to tak bolo. Bolo to pre mňa trošku sklamanie. V seriáli toho bolo omnoho viac, kniha sa dala napísať krásne farebne, kvetnato a rozvito, avšak bola veľmi krátka a strohá. Je to škoda. Čítať viac
35
Sexkomiks - Philippe Brenot, 2017
Práve čítam
Sexkomiks

Som knihomoľka, ktorá číta súčasne aj 5 kníh. Ako prvú knihu som prečítala Pána prsteňov a odvtedy milujem fantasy a čítam, čítam a čítam. Najviac milujem fantasy a non-fiction, ale čítam všetky žánre. Rôzne prečítam 120-160 kníh. Tak ako to ja hovorím, každá kniha má svojho čitateľa len si ho musí nájsť, preto píšem odporúčania, nie recenzie. Viac z môjho sveta nájdeš na Instagrame @denny_medziriadkami @_dennyto

Denisa Tomíková
Overený zákazník
31.5.2023
Ľahká, zaujímavá, občas aj zábavná a dej sa odohráva v mojom milovanom Paríži
A z pochopiteľných dôvodov som si zaobstarala aj knihu "Emily v Paríži". Jednoducho mi nemohla chýbať v knižnici. Táto kniha je rovnako zaujímavá, pútavá a ľahká ako seriál, ktorý jej je predlohou. Inak asi prvýkrát vidím knižku, ktorá je napísaná podľa seriálu. Kapitoly sú krátke a svižné, ale na druhej strane nič nejde do hĺbky. Knižku odporúčam aj ľuďom, čo nevideli seriál. Myslím, že je napísaná veľmi dobre a dokonca sa v nej nachádzajú niektoré nevypovedané myšlienky a pocity, na ktoré nebol v seriáli priestor. Ak si seriál nevidel/a, nezúfaj, knihu si užiješ. Emily ako američanka prichádza do Paríža na pracovnú cestu, nikoho nepozná, Paríž je jej milované (zatiaľ len z online prostredia) mesto a jej dobrodružstvo sa môže začať.

Čakala som niečo viac. Knižka mohla byť poňatá aj trošku inak, zaujímavejšie či hĺbavejšie. Ale samozrejme rozumiem, že je zameraná na nenáročného čitateľa alebo pre mladšiu vekovú skupinu. Skúsenejším čitateľom ju odporúčam ako zaujímavú jednohubku.
Čítať viac

Vydavateľstvo Lindeni

Čítať viac

„Nakoniec, stručnosť je jediná cnosť netalentovaných autorov.“

Ruzká klazika - Daniel Majling, 2017
Ruzká klazika
Daniel Majling