Úpadok rodu
E-kniha

V 17. storočí je Paríž plný neresti a násilia. Mária de' Medici, mladá nevesta Henricha IV. Burbonského, sa musí vysporiadať s mocenskými chúťkami svojej rivalky Henrietty d'... Čítať viac

4. diel série
Mediciovci
Vydavateľstvo
Slovart, 2020
387 strán
5-6 hodín čítania

V 17. storočí je Paríž plný neresti a násilia. Mária de' Medici, mladá nevesta Henricha IV. Burbonského, sa musí vysporiadať s mocenskými chúťkami svojej rivalky Henrietty d' Entragues, ako aj so šľachticmi, ktorí sa chcú intrigami... Čítať viac

  • PDF EPUB MOBI
  • Slovenčina

8,99 €

Ihneď na stiahnutie
Ako čítať e-knihy?

Naši škriatkovia odporúčajú

Viac o e-knihe

Záverečný diel tetralógie o Mediciovcoch.
V 17. storočí je Paríž plný neresti a násilia. Mária de' Medici, mladá nevesta Henricha IV. Burbonského, sa musí vysporiadať s mocenskými chúťkami svojej rivalky Henrietty d' Entragues, ako aj so šľachticmi, ktorí sa chcú intrigami zmocniť trónu. A to ešte netuší, že jej život poznačia ustavičné boje proti nepriateľom, čo túžia zničiť jej kráľovstvo. Keď Henrich IV. Burbonský zomiera ako obeť sprisahania, na politickú scénu vstúpi žiarivá hviezda prvej veľkosti kardinál Richelieu. Práve kardinál získa po kráľovej smrti veľkú moc a zradí svoju najväčšiu podporovateľku Máriu de' Medici.
Čítať viac
Originálny názov
Decadenza di una famiglia
Počet strán
387
Rok vydania
2020
Edícia
CV
Naše katalógové číslo
830269
Štýl
historický
Jazyk
slovenčina
Preklad
4. diel série
Mediciovci
Vydavateľstvo
Slovart
Kategorizácia

Našli ste nepresnosti? Dajte nám, prosím, vedieť!

Nahlásiť chybu

Máte o knihe viac informácií ako je na tejto stránke alebo ste našli chybu? Budeme vám veľmi vďační, ak nám pomôžete s doplnením informácií na našich stránkach.

Hodnotenia

5,0 / 5

5 hodnotení

5
0
0
0
0

Ako sa páčila e-kniha vám?

Recenzie Martinusákov

Záverečný diel tetralógie

Kniha čitateľa zavedie do francúzskych dejín, konkrétne do 17. storočia. Ide o román, ale čerpá z histórie. Jeho postavy sú dobre opísané, takže sa v nich nestratíte a dej nadväzuje plynulo na seba. Kniha je tak písaná ľahkým štýlom na oddych a zároveň na čerpanie poznatkov. Dej viac-menej opisuje vládnutie francúzskej kráľovnej, kotrej rod ale pochádza z Florencie, a teda kráľovnú - cudzinku - hrdí obyvatelia Francúzska nevedeli s radosťou prijať. Typ vydania nadväzuje na predchádzajúce tri časti, preto ak ste s nimi začali, určite túto záverečnú časť nemôžete vynechať.

Čítať viac

Recenzie čitateľov


Vydavateľstvo Slovart

Čítať viac

„Ať jsou bohové kdokoli, nejsou to žádní blbci. Naše posedlost slávou v nich určite vzbudzuje zároveň smích i úžas.“

Příliš blízko jatek - Charles Bukowski, 2012
Příliš blízko jatek
Charles Bukowski