Tajomstvo Opery - Alexandra Vrábelová, Amneris, s. r. o., 2021

10,43 €

Pri nákupe nad 49 €
poštovné zadarmo
Čítaná
Tajomstvo Opery - Alexandra Vrábelová, Amneris, s. r. o., 2021
Čítaná
Tajomstvo Opery - Alexandra Vrábelová, Amneris, s. r. o., 2021

Tajomstvo Opery
Čítaná

To, čo začalo ako študentská stávka, prerastie v nečakanú zápletku priamo v srdci jednej z najkrajších stavieb Paríža Opere Garnier. Mladá študentka architektúry, Emma, sa... Čítať viac

4,2 32 hodnotení
Vydavateľstvo
Amneris, s. r. o., 2021
240 strán
3-4 hodiny čítania

To, čo začalo ako študentská stávka, prerastie v nečakanú zápletku priamo v srdci jednej z najkrajších stavieb Paríža Opere Garnier. Mladá študentka architektúry, Emma, sa staví so svojimi spolužiakmi, kto strávi noc v nejakej... Čítať viac

  • Pevná väzba
  • Výborný stav
  • Slovenčina

10,43 €

Cena novej knihy: 14,90 €
Na sklade
Posielame ihneď

Čítané knihy nám môžete poslať aj vy!

Pošlite nám svoje prečítané knihy a získajte poukážku na nákup.

Vyskúšať Knihovrátok

Naši škriatkovia odporúčajú

Temné sekundy - Karin Fossum, mamaš, 2024
Tajomstvo Opery - Alexandra Vrábelová, Amneris, s. r. o., 2021
10,43 €

Viac o knihe

To, čo začalo ako študentská stávka, prerastie v nečakanú zápletku priamo v srdci jednej z najkrajších stavieb Paríža Opere Garnier.

Mladá študentka architektúry, Emma, sa staví so svojimi spolužiakmi, kto strávi noc v nejakej známej budove. Ona si vyberie práve Operu.

Nechajte sa vtiahnuť do tajných chodieb a spoznajte príbeh ženy, ktorá na tom najnepravdepodobnejšom mieste stretáva záhadného muža. Vyvolá v nej strach, ale aj zvedavosť. Hrozí jej nebezpečenstvo alebo v ňom nájde nečakanú spriaznenosť?
Čítať viac
Počet strán
240
Väzba
pevná väzba
Rozmer
145×205 mm
Hmotnosť
320 g
Rok vydania
2021
Naše katalógové číslo
1292647
Štýl
romantický, dobrodružný
Jazyk
slovenčina
Pôvod
Slovensko
Vydavateľstvo
Amneris, s. r. o.
Kategorizácia

Našli ste nepresnosti? Dajte nám, prosím, vedieť!

Nahlásiť chybu

Máte o knihe viac informácií ako je na tejto stránke alebo ste našli chybu? Budeme vám veľmi vďační, ak nám pomôžete s doplnením informácií na našich stránkach.

Hodnotenia

4,2 / 5

32 hodnotení

18
8
2
2
2

Ako sa páčila kniha vám?

Recenzie Martinusákov

Martinus
11

Ahoj, ak sa práve pozeráš na tento profil, skús si prezrieť aj moje odporúčania v čitateľských kolekciách. Možno nájdeš niečo čo ťa zaujme alebo sa na niektorých vybraných tituloch z týchto kolekcií perfektne zhodneme!

Adriána Hasková
Kníhkupec
24. mája 2022
Tajomstvo opery 2,5 / 5

Rozšírená verzia už kedysi čítaného Tajomstva opery ma mierne lákala, keďže predošlé ukončenie skončilo veľmi otvorene. O to viac som sa tešila akú cestu autorka zvolí pri dopísaní a ako budú pokračovať osudy hlavných hrdinov.

Táto kniha nie je klasicky písaným románom a tak štýl nemusí sadnúť každému. Avšak, prostredie opery Garnier dokáže upútať a rozvíriť vašu predstavivosť. Čo sa mi na dopísanej časti páčilo bolo väčšie množstvo opisov no zároveň mi vadilo príliš časté opakovanie niektorých informácií, ktoré ma rušili spoločne s neprirodzeným správaním postáv v spojení s minimálnym prehĺbením hlavných hrdinov,

Čítať viac

Recenzie čitateľov

Mária
Neoverený nákup
15.12.2023
Perfektný román s úžasnou zápletkou !
Knihu som zhltla ako nič! Bola perfektná, vtiahla ma do deja, ktorý som si živo predstavovala. Bola tak pútavo napísaná, že som nevedela kedy a už som čítala koniec. CHCEM POKRAČOVANIE! Čítať viac
7
Chytiť Vianoce - Terri Blackstock, 2022
Práve čítam
Chytiť Vianoce

Citam 90% slovenskych autorov. Nie som bloger, ziaden profi-insta-book-lover, ani odborny recenzent. Mam nazor a pocity, ktore zverejnujem. Som citatel smrtelnik, takmer neznama osoba v kniznom svete.

Nikol Jaššová
Overený zákazník
19.5.2023
Kompletnu knihu som si kupila po docitani skratenej verzie, ktoru som vyhrala na IG. Kniha plna tajomna, historie a neotravnych opisov. Stary namet na modernu notu. Stavka, ktora studentke architektury pomoze si co to uvedomit a zaroven zmeni jej zivot. Z jednej noci sa stava vikend straveny v utrobach opery. Dej plynie spravnym tempom, hlavne body povodneho pribehu autorka dodrzala, len ich podala aktualne. Snubia sa tu prvky historie a sucasnosti. Pribeh sa odohrava v Parizi, pocas Covidu, zapletku ovplyvni poziar katedraly Notre-Dame (2019). Autorka vytvorila harmoniu vsetkych atributov, namet, dej, postavy, prostredie. Ja som si knihu uzila a rozhodne siahnem po dalsom autorkinom diele. Za mna putave citanie, odporucam. Čítať viac
Tatiana Mičinská
Neoverený nákup
3.3.2023
Tajomstvo Opery
Som v dôchodkovom veku.Kniha mi pohladila dušu.Nevedela som ju pustiť z ruky.Nikdy som v Paríža nebola,tak mi chýbali obrázky ako budova vyzerá. Dobre sa mi čítala, lebo vety neboli na seba natlačené. Určite si kúpim ďalší román.Prajem autorke veľa zdravia,aby pokračovala v ďalšom písaní. Ďakujem Čítať viac
19
Overený zákazník
24.4.2022
Niečo o príbehu: Emma je študentka. Staví sa so spolužiakmi a na jednu noc sa ukryje v Opere Garnier.
To však netuší, čo sa tej noci v opere udeje. Dostane sa do podzemia a tam natrafí na záhadného muža. Zblíži sa s ním, no raz sa ich cesty musia rozísť. Jemu totiž hrozí nebezpečenstvo a jej tiež, ak s ním ostane.

Prejde veľa času a Emma naňho nedokáže zabudnúť. Musí sa však sútrediť na prítomnosť. Nemala by lipieť na minulosti, no záhadné odkazy v náhodnom čase, jej v tom nepomáhajú. Rafael je preč. No budú mať možnosť byť ešte spolu, alebo do jej života nakoniec vstúpi niekto iný?

Moje dojmy:
Ešte skôr, skôr, skôr som mala možnosť prečítať si ako keby prvú časť príbehu. Bolo to dobré a vážne ma to namotalo.

Teraz je to už celistvý príbeh a konštatujem, že je milý a aj trochu zaujímavý, ale to je tak všetko.
Čakala som riadnu dávku romantiky, no na časy to bolo ako turistická brožúra s málom akcie, kde chýbal napr. Rafaelov pohľad. Emma bola vkuse umrčaná a akosi sa mi nechce veriť, že taká láska zahorí za tú chvíľku čo boli spolu, ani sa poriadne nepoznali a potom sa rok nevideli. Nepresvedčilo ma to a rovnako môj názor (tým horším smerom) ovplyvňuje aj výskyt pandémie v príbehu. Áno, ja viem že sa to deje, ale príbeh má byť únik z reality. O tomto ja nerada čítam. Ale je len super, že sa tam nespomenuli ešte aj rúška.

A hoci ma začiatok navnadil, jadro príbehu nijako nevzalo, no záver ma prekvapil v dobrom slova zmysle.

Veľmi sa mi páčil ten štýl písania. Ako umelecké dielo ale až príliš krátke. Mohli by tam pribudnúť aj Emmine skice opery a bolo by to tiež skvelé.

Takže ako jednohubka okej, ale ak čakáte niečo svetoborné, tuto to nedostanete.

Ďakujem veľmi pekne za oslovenie. Rada som si príbeh prečítala, ale to, že si nezískal mňa, neznamená, že vás neohúri.
Čítať viac
9

Milujem knihy, milujem čítať, milujem ten pocit keď ma kniha vtiahne do deja a som tam, žijem tam a prežívam všetko so všetkými postavami a milujem ten pocit keď to po prečítaní vo mne ešte rezonuje a potrebujem nejaký čas na spracovanie všetkého - toto je pre mňa merítko dobrej knihy. Vždy mám nejakú poruke, či už fyzicky, v telefóne ako e-knihu alebo audio a chytám mierne panické stavy keď sa zmenšuje moja kôpka neprečítaných kníh, musím ju vždy dopĺňať ????

Zuzana Szemanová
Overený zákazník
12.3.2022
Nevyužitý potenciál príbehu
Tento príspevok prezrádza dôležité momenty deja, preto je skrytý, aby sme Vám nepokazili pôžitok z čítania.
Táto kniha ma zaujala obálkou a naozaj lákavou anotaciou. Mohol to byť tak pekný príbeh, ktorého potenciál ale vôbec nebol využitý.
Celá kniha je v podstate o čakaní hlavnej hrdinky na cudzinca s ktorým strávila pár dní tajne v opere. Aj to by ale bolo v poriadku keby som sa dokázala zžiť s postavou a nebolo by to iba tak povrchné. Začiatok a spoločné chvíle, dalo sa to tak krásne rozvíjať aby som uverila ich vzájomnej príťažlivosti, ale ani neviem ako a všetko sa udialo príliš rýchlo, príliš rýchlo sa už aj rozdelili a všetko príliš rýchlo vlastne.
Oceňujem autorkine znalosti, čo sa týka Opery a Francúzska, oceňujem peknu obálku knihy, veľká škoda, že to nešlo viac do hĺbky.
Čítať viac
3

Na instagrame ma nájdete pod @knihomolka.lenka Som romantická duša. Milujem new adult romance a fantasy.

Lenka @friendsfromthebooks
Overený zákazník
4.1.2022
Tajomstvo opery
Tajomný romantický príbeh z prostredia Francúzska. Príbeh rozpráva mladá študentka architektúry Emma, ktorú som si veľmi obľúbila. Jej povaha, vlastnosti, osobnosť si ma získali. Tajomný mladý muž... čo za tajomstvá skrýva, čo sa mu stalo. To sa dozviete, keď si tento nádherný príbeh prečítate.

Autorka vymyslela skvelú zápletku. Medzi Emmou a tajomným mužom vznikne náklonnosť, láska, ktorá je úprimná, čistá, jemná, nežná. Spriaznenosť duši. Zamilovala sa do jeho povahy, vlastností, správania sa, umenia.. páčilo sa mi, že nebola pre ňu dôležitá fyzická krása.

Prvá polovica knihy je viac menej nepredvídateľná. Kde nastane obrovský zlom. Potom sa mení príbeh na smutný, emotívny. Poukazuje na to, ako sa Emma snaží vyrovnať s aktuálnou situáciou. Autorka dobre opísala jej myšlienky, pocity...

Musím povedať, že príbeh s takouto zápletku som ešte nečítala. Ale veľmi sa mi páčil. To ako autorka nádherné opísala prostredie a atmosféru najznámejšej budovy vo Francúzsku – Opery Garnier bolo fakt skvelé. Všetky tie opisy, boli uveriteľné, krásne, autentické.

TOP na tejto knihe je, že v závere, máme možnosť si prečítať denníky tajomného muža. Čo ešte zvýšilo pôžitok z čítania. Mohli sme si vychutnať niektoré situácie z jeho pohľadu.

Musím povedať, že príbeh Tajomstvo opery si ma získal, veľmi som si ho obľúbila. Magický, tajomný príbeh s čistou, úprimnou láskou. Tajomstvo opery vám určite odporúčam! Príbeh, ktorý vás pohladí po duši a získa si vaše srdiečko. Určite pre všetky romantické duše a nielen pre nich.

V príbehu nájdete všetko od tajomna, atmosféry, lásky, nebezpečenstva, strachu, napätia, záhady, nádeje. Plný emócii, citov, ktoré prežívate s Emmou - pár razy mi vyhŕkli slzy pri čítaní. Krásne myšlienky, úryvky zo slávnych opier, čo ešte zvýšilo pôžitok z čítania. Viac na insta - friendsfromthebooks
Čítať viac
Zuzana H.
Neoverený nákup
27.12.2021
Neúplná verzia?!
Knihu som si kúpila ako e-knihu. Prečítala som ju veľmi rýchlo a mám pocit, že v tejto verzii nie je celá! E-kniha má 85 strán a tlačená 240? To čo je? K deju sa nevyjadrujem, lebo neviem, ako to skončí... Čítať viac
Alexandra
Neoverený nákup
12.1.2022
Tak toto ma mrzi, povodna tlacena verzia bola kratka (z nej je spraveny aj ebook), ale na eshope ju pripojili k tomuto rozsirenemu vydaniu, cize tu sa stala chyba. Pokojne ma mozete kontaktovat ako autorku na FB alebo IG, poslem vam zvysok knihy. Čítať viac
Nesúď knihu podľa obalu
Neoverený nákup
26.12.2021
Aj trochu iný názor na knihu...
Tento príspevok prezrádza dôležité momenty deja, preto je skrytý, aby sme Vám nepokazili pôžitok z čítania.
Mrzí ma, ale z tejto knihy som bola až tak sklamaná, že som sa rozhodla pridať svoj pohľad, ktorý možno niekomu pomôže v rozhodovaní, či knihu kúpi. Minimálne však viem, že ľudí nahnevá, pretože vyjadriť subjektívnu (zdôrazňujem - subjektívnu) nespokojnosť sa v dnešnej dobe predsa nemôže ;)
Trochu som podľa anotácie čakala, že sa v opere toho bude odohrávať viac, no aj keď sme sa tam dostali hneď z úvodu, dejovo išlo len o pár dní, ktoré hrdinka strávi s cudzincom, ktorého tu stretne. Samozrejme sa ho najprv bojí, no keď sa zdá, že je neznámy ochotný ju odprevadiť z budovy, zrazu je všetko v poriadku a naivne mu dôveruje (to, že mala zranenú nohu a nemohla dobre chodiť a on ju kľudne mohol von viesť dlhou trasou, lebo bolo jasné, že to nezvládne a bude sa musieť vrátiť do jeho "skrýše", zrejme nikomu nevadilo, alebo som len ja príliš pesimistická, že?).
Samozrejme sa doňho zaľúbi, on do nej tiež (podľa mňa nelogicky, nebol priestor na nejaké spoznávanie a rozvoj úprimného citu..akože na základe čoho? ..ani len vo zvyšku knihy, toto by som ja nazvala maximálne chémiou, nie osudovou láskou). Jeho vzhľad absolútne neriešim, no vadilo mi, že aj na intimitu prišlo príliš rýchlo za daných okolností a ťažko môžete tvrdiť, že sa doňho "buchla" na prvý pohľad... No a keď jej on vytáral, aký je "super extra tajný agent", to už bolo na mňa veľa, skoro som knihu položila v tej chvíli.... no za peniaze, čo som za ňu dala, som sa donútila pokračovať...

Skrátim to... z budovy sa dostala, "osud" a jeho agentská minulosť ich rozdelili, ona strávi takmer celý zvyšok knihy čakaním naňho (emočne, niežeby zas len sedela a nič nerobila ;) )... medzitým samozrejme do deja musíme spomenúť pandémiu, veď sa jedná o príbeh z reality, no nie? To bola ďalšia chvíľa, kedy som skoro prestala, pandémie mám už po krk, všade je natlačená, preto knihy považujem za svoj únik z reality, nie do nej... :D
Ako nehovorím, že by tu nebol potenciál na pekný príbeh, zápletka znela zaujímavo, veď preto som sa nechala "ošáliť", ale vo mne táto kniha rozhodne nezanechala pocit romantiky, tajomna, napätia ani túžby obracať ďalšiu stránku, len aby som sa dozvedela, čo sa stane...

Úprava textu nezvyčajná, síce som si zvykla, že takmer každá veta začínala v novom riadku, a tým pádom bol príbeh na zbytočne veľa stranách, ale.... Cena v porovnaní s kvalitou obsahu príliš vysoká, odvíjala sa vari od počtu strán? Osobne by som túto cenu rozhodne nebola dala...
Text zarovnaný podľa ľavého okraja, čo na mňa pôsobilo ako nejaká amatérska poviedka, vydaná na vlastné náklady.

Ak som niekoho urazila, s tým nič nenarobím. Toto je môj subjektívny názor a pocity, s ktorými si pokojne nesúhlaste ;)
Čítať viac
knizny_blond
Neoverený nákup
24.12.2021
Páčila sa mi
Emma, hlavná hrdinka knihy operu miluje. So svojimi spolužiakmi z vysokej školy uzavrie stávku, že každý z nich prežije jednu noc v nejakej verejnej, známej budove. Emma si vyberie Operu. Nie je to take jednoduché. Našťastie, stretne tam záhadného muža.
?
Stretnutie Emy a záhadného muža pripomína krásku a zviera. Je to však príbeh zaradený do aktuálnej doby a aj začiatočnej pandémie.
?
Od začiatku sa mi príbeh zapáčil. Autorka vie krásne písať. Postavu Emmy som si hneď obľúbila. Imponovalo mi, že dej sa odohráva vo Francúzsku, najmä v Paríži.
?
Je to príbeh o silnej láske, ktorá ovplyvní životy oboch. Je to príbeh o umení. Pri čítaní som cítila autorkinu poetickú dušu a lásku k tomu, o čom píše.
Čo mi však prekážalo bola doba. Viem si predstaviť, že ak by sa príbeh odohrával v iných rokoch alebo by sa úplne vynechala doba pandémie, malo by to väčšie čaro. Samozrejme, celosvetová situácia pandémie ovplyvňuje aj literatúru, ale mne to tam nesedelo a prekážalo mi to. Nebyť toho, príbeh by bol pre mňa dokonalým dielom.
?
Dej je neskôr viac-menej predvídateľný, ale to mi absolútne neprekážalo. Poslednú časť tvoril denník záhadného muža, ktorý zapadol do celého príbehu ako skladačka.
?
Musím vyzdvihnúť aj krásnu obálku a grafické spracovanie knihy.
Čítať viac

Alexandra Vrábelová

Čítať viac

„Namaľoval si nejakého hrozne čierneho čerta na stenu a uteká pred ním. No dobre. Ľudia sa všelijako bláznia. Či ja nevyvádzam sprostosti? Ono maľovaný čert sa trochu ošúcha, a vtedy hneď sa uvidí, že nie je ozajstný.“

Zobrané spisy zväzok II - Jozef Cíger Hronský, 2005
Zobrané spisy zväzok II
Jozef Cíger Hronský