Hladový lán
E-kniha

Po smrti pětiletého synka se venkovský dům Richarda a Juliette Willoughbyových promění k nepoznání, namísto radosti a smíchu příbytek na okraji vřesoviště zaplní smutek a... Čítať viac

Vydavateľstvo
Argo, 2021
196 strán
3-4 hodiny čítania

Po smrti pětiletého synka se venkovský dům Richarda a Juliette Willoughbyových promění k nepoznání, namísto radosti a smíchu příbytek na okraji vřesoviště zaplní smutek a neodbytné přízraky... Čítať viac

  • PDF EPUB MOBI
  • Čeština

9,71 €

Ihneď na stiahnutie
Ako čítať e-knihy?

Naši škriatkovia odporúčajú

Viac o e-knihe

Po smrti pětiletého synka se venkovský dům Richarda a Juliette Willoughbyových promění k nepoznání, namísto radosti a smíchu příbytek na okraji vřesoviště zaplní smutek a neodbytné přízraky.

Juliette je přesvědčená, že Ewan v nějaké jiné podobě stále žije, a pomoc hledá u místní okultistické skupiny. Richard se pokouší zbavit tíživých vzpomínek na chlapce tím, že umanutě překopává pusté políčko naproti domu a snaží se najít pozůstatky prastarého dubu.

Avšak některá místa je lépe nechat na pokoji. Hladový lán možná skrývá víc než jen staré kořeny.
Čítať viac
Originálny názov
Starve Acre
Počet strán
196
Rok vydania
2021
Naše katalógové číslo
1206147
Štýl
napínavý
Jazyk
čeština
Preklad
Pôvod
Vydavateľstvo
Argo
Kategorizácia

Našli ste nepresnosti? Dajte nám, prosím, vedieť!

Nahlásiť chybu

Máte o knihe viac informácií ako je na tejto stránke alebo ste našli chybu? Budeme vám veľmi vďační, ak nám pomôžete s doplnením informácií na našich stránkach.

Hodnotenia

4,0 / 5

2 hodnotenia

1
0
1
0
0

Ako sa páčila e-kniha vám?

Recenzie čitateľov

26.10.2021
Kniha si ma získala od prvej strany. Nielen vďaka atmosfére malého mestečka, kde starousadlíci pozerajú cez prsty na prišelcov, ale aj pre clivú náladu. Štýl písania mi rozhodne sadol. Nebol prehnane vyumelkovaný, skôr priamy a jednoduchý. Bolo to ťaživé, trošku znepokojivé a vďaka tomu, ako sa striedala minulosť a prítomnosť, aj istým spôsobom napínavé. Koniec bol síce v istom zmysle až príliš, ale vo výsledku to neskreslilo môj názor na knihu ako celok.

A ako celok ju hodnotím ako veľmi vydarený gotický román s úžasnou atmosférou.
Čítať viac
16

Čitateľka od roku 1993, lovkyňa antikvariátnych pokladov a milovníčka ilustrácií bookstagram @mrs.columbo.loves.reading

Irisa Krížiková
Overený nákup
16.10.2021
Keď na knihe uvidím slovné spojenie "gotický román", na 99% po nej siahnem, lebo ma tento žáner baví.
Autor románu Hladový lán je označovaný ako "majster súčasného gotického románu", takže ma, prirodzene, táto kniha zaujala.
.
Jej dej sa sústreďuje na Richarda a Juliette, ktorým zomrel päťročný synček. Obaja sa so stratou a smútkom vyrovnávajú po svojom, ale ani jednému sa obzvlášť nedarí. Juliette verí, že jej syn stále žije v nejakej inej podobe a snaží sa nájsť dôkaz. Richard sa, naopak, upína k práci - k archeologickému výskumu na vlastnom pozemku. Pri svojich vykopávkach však vyruší niečo, čo malo ostať navždy pochované...
.
Autor svoj príbeh zasadil do uzavretého spoločenstva anglického vidieka, kde miestni obyvatelia pozerajú na prišelcov cez prsty. Xenofóbia domácich a staré folklórne príbehy dodávajú deju jemne mysterióznu, ťažkú atmosféru.
Ten neplynie chronologicky, autor vždy poodhalí len kúsok, a vďaka tomu čitateľa takmer neutále necháva v napätí. Po celý čas tušíte, že niekde v kúte striehne čosi temné, čo vás čochvíľa pohltí, ale nedokážate predpovedať, kedy to príde.
Napriek tomu sa tejto knihy báť nemusíte, pretože nie je vyslovene strašidelná. Miestami je trochu mrazivá a občas nepríjemná, ale nie je to žiaden horor.
.
Atmosféra, prostredie i príbeh sú výborne vykonštruované, napriek tomu som knihu na goodreads ohodnotila "iba" tromi hviezdičkami. Netvrdím, že autor premrhal potenciál, alebo že sa mu niečo nepodarilo dotiahnuť do konca, ale akosi ma jeho kniha nechala emocionálne chladnou. Je však možné, že sme sa iba nestretli v tom správnom okamihu, pretože sa mi páčila dosť na to, aby som si ju nechala v domácej knižnici a možno sa k nej niekedy v budúcnosti vrátila.
.
Ak nad čítaním knihy premýšľate, určite Vás od nej nebudem odrádzať. V prípade, že máte prave náladu na temnú atmosféru, bavia vás príbehy s nadprirodzeným prvkom a nevadí vám trochu bizarnosti, mohla by to byť tá správna kniha pre vás.
Čítať viac

Vydavateľstvo Argo

Čítať viac

„Na jeho očiach je niečo zvláštne - dokážete sa do nich zamotať ako do pavučiny.“

Road trip - Beth O'Leary, 2022
Road trip
Beth O'Leary