Malvína - Anna Szafrańska, Red, 2022

15,37 €

Pri nákupe nad 49 €
poštovné zadarmo
Čítaná
Malvína - Anna Szafrańska, Red, 2022
Čítaná
Malvína - Anna Szafrańska, Red, 2022

Malvína
Čítaná

Někdy se ten pocit vsákne pod kůži jako inkoust a vytvoří na ní jedinečný vzor. Malvína ovládla hru vzhledů. Každý den nosí masku, kterou si sundává pouze v noci. Tehdy se jí... Čítať viac

2. diel série
Pink tattoo (CZ)
Vydavateľstvo
Red, 2022
352 strán
5 hodín čítania

Někdy se ten pocit vsákne pod kůži jako inkoust a vytvoří na ní jedinečný vzor. Malvína ovládla hru vzhledů. Každý den nosí masku, kterou si sundává pouze v noci. Tehdy se jí vrací vzpomínky a noční můry. Pouze v noci je nahá a zranitelná... Čítať viac

  • Brožovaná väzba
  • Výborný stav
  • Čeština
21,95 €

15,37 €

-30 %
Na sklade
Posielame ihneď

Čítané knihy nám môžete poslať aj vy!

Pošlite nám svoje prečítané knihy a získajte poukážku na nákup.

Vyskúšať Knihovrátok

Naši škriatkovia odporúčajú

Temné sekundy - Karin Fossum, mamaš, 2024
Malvína - Anna Szafrańska, Red, 2022
15,37 €

Viac o knihe

Někdy se ten pocit vsákne pod kůži jako inkoust a vytvoří na ní jedinečný vzor.

Malvína ovládla hru vzhledů. Každý den nosí masku, kterou si sundává pouze v noci. Tehdy se jí vrací vzpomínky a noční můry. Pouze v noci je nahá a zranitelná.

Arek má na zádech vzory, ale nejedná se o tetování. Jsou to vzpomínky, které mu kdosi vryl do kůže. Míval ve svém životě ženu, která mu nabídla to, po čem nejvíc toužil – zapomnění. Tato žena už s ním není.

Malvína a Arek mají jedno společné – nehledají lásku a raději se do žádných vztahů nepletou, protože v hloubi duše vědí, že je na konci čeká jen bolest. Ne vždy se nám však stane to, co si přejeme.
Čítať viac
Originálny názov
Malwina
Počet strán
352
Väzba
brožovaná väzba
Rozmer
130×200 mm
Hmotnosť
400 g
Rok vydania
2022
Naše katalógové číslo
1582947
Štýl
romantický
Jazyk
čeština
Pôvod
Poľsko
2. diel série
Pink tattoo (CZ)
Vydavateľstvo
Red
Pre koho
pre ženy
Kategorizácia

Našli ste nepresnosti? Dajte nám, prosím, vedieť!

Nahlásiť chybu

Máte o knihe viac informácií ako je na tejto stránke alebo ste našli chybu? Budeme vám veľmi vďační, ak nám pomôžete s doplnením informácií na našich stránkach.

Hodnotenia

4,5 / 5

10 hodnotení

6
3
1
0
0

Ako sa páčila kniha vám?

Recenzie čitateľov

8

Miluji knihy a jejich příběhy, bez nich si nedovedu život představit.

Věra Reňáková
Overený zákazník
18.1.2023
Celou dobu jsem tušila Jasmíny tajemství, nějak jsem to vycítila a opravdu to tak bylo. Takže se těším na její příběh v třetím díle. Nicméně mě docela štvalo, že Malvína měla stále ze všeho obavy, stále se ze všeho obviňovala a to na jednu knihu bylo fakt až až. Arek byl v celku fajn, taky měl co dělat s důvěřivostí, jen tak si někoho nepouštěl k tělu, a když ano, tak to stálo za to. No závěr byl excelentní, takové překvapeníčko na konec. I tak to bylo pěkné čtení. Čítať viac
12.11.2022
Na Malvínin príbeh a jej minulosť som bola veľmi zvedavá. Jej postava mi bola sympatická už v prvej časti série, pretože to, ako sa zachovala k Liliane, by jednoznačne neurobil každý. Mala dosť svojich démonov, a preto naozaj nepotrebovala aj ďalších v podobe tých Lilkiných. No aj tak to urobila a stali sa z nich priateľky, až sestry. Malvína sa snažila niečo dokázať v živote. A niečo dokázať sebe, aj ostatným okolo. Ale hlavne sebe a dokázať vyhrať nad tou minulosťou, ktorá nebola ľahká.

Pravdupovediac som jej ale niekedy príliš nerozumela. Hlavne tomu, čo urobila na záver. Podľa mňa (a zdôrazňujem, že len podľa mňa) vôbec nemusela a hlavne nemala. Nepotrebovala to urobiť a toho jej otca mohla poslať tam, odkiaľ prišiel, nič mu absolutne s bratom nedlžili, skôr naopak. A bolo mi veľmi smutno z toho, aké mala detstvo, a že z niektorých vecí obviňovala seba.

A tu sa dostávam aj k Arekovi. Jeho detstvo teda tiež nebola prechádzka ružovou záhradou. A to bolo ešte smutnejšie, lebo fakt si to nezaslúžil. Ani žiadne dieťa. Až keď objavil tetovania a ako ich objavil, to bolo pre neho to pravé a aj s ním sa tam osud riadne kruto pohral. Ale dozvedeli sme sa aj prečo sa ich štúdio volá práve takto.

Veľmi sa mi páčilo ako popisoval aj svoje tetovania, aj všetky tie významy, aj tie, čo robil Malvíne a priamo ktoré pre ňu navrhol, to bolo pre mňa naozaj zaujímavé čítanie.

Niektoré veci tu boli trošku dosť natiahnuté, hlavne to medzi nimi. Chápem, že potrebovali čas, ale nejaký už spolu strávili a vedeli, že ich to k sebe ťahá, takže prečo tomu nedať trošku voľnejší priebeh. Kniha určite nebola zlá, práve naopak, bolo cítiť silu priateľstva medzi ľuďmi , ktorých osud splietol dohromady práve vďaka štúdiu Pink Tattoo, bolo cítiť chémiu a lásku medzi Malvínou a Arekom, samozrejme že naďalej aj medzi Lilianou a Matom, ale prvý diel u mňa určite táto kniha neprekonala a myslím, že neprekoná asi ani ďalšia.

A trošku som tu mala ešte bordel v rokoch, že kto má vlastne koľko...
Epilóg úplne super, opäť ako v prvej časti z pohľadu mužského hrdinu - Areka. Čakala som ho, ale aj tak ma prekvapil a veľmi potešil a som zvedavá, ako to s nimi bude pokračovať.

Určite je potrebné, aby ste si prečítali aj prvý diel, ak sa chcete pustiť do tohto. Samozrejme odporúčam a teším sa na Jasmínu, aj keď niečo z toho jej osudu bolo načrtnuté už tu a (zasa len podľa mňa) v niečom až príliš. Radšej by som sa to dozvedela až v jej knihe.
Čítať viac
Lucie Vavrova
Overený nákup
31.10.2022
Proti prvnímu dílu klidnější ale přečteno za tři dny takže doporučuji :) a těším se na další díl :) který bude doufám brzy přeložen. Čítať viac
22.8.2022
Na Malvínu som sa veľmi tešila, a tak som doslova skočila po príležitosti SČ s úžasnými babami @v.knihach @lina.elys @barborazezulovaautor
ďakujem
.
Tak, ako skonštatovala Val vo svojej recenzii, som aj ja toho istého názoru, že asi najsilnejší kaliber si autorka vyčerpala hneď na začiatku Liliany. To však nebráni v ďalšom čítaní, pretože aj Malvína nám mala čo povedať, a teda hlavne Arek - môj zlatý, veľký, mojkací medvedík.
.
Jeho osud ma teda dostal oveľa viac, a boli aj slzičky. Arek mal náročnú minulosť, s ktorou bojoval a autorka si pre nás pripravila hneď niekoľko prekvapení. No ani Malvína to nemala ľahké. Títo dvaja mali ale medzi sebou obrovskú chémiu, no odopierali si to. Malvína bola ovplyvnená veľmi zlým príkladom lásky/nelásky zo strany otca (toho by som zavesila za gule do prievanu) a cítila sa byť zaviazaná voči bratovi.
.
Vzájomné interakcie s Arkom som si nesmierne užívala. Aj keď to bol chlap ako hora, pre mňa to bol jednoducho macík a ja som sa do neho zamilovala už v prvej časti. Páčilo sa mi, že sme sa s Lilkou a ani s Matom nerozlúčili a spoločnosť nám robili aj v dvojke. Čo mi však prekážalo, časom, bolo neustále vracanie sa do minulosti a čo sa stalo/nestalo, nad čím je nutné/nie je nutné rozmýšľať zo strany Malvíny. Niekedy mi to už naozaj prišlo ako zbytočné opakovanie, vyplnenie voľných miest v príbehu.
.
Autorka načrtla aj priebeh trojky, teda aspoň koho môžeme očakávať a ja sa už neviem dočkať. Oceňujem aj pohľad do sveta tetovania - opäť. Knižka zhltnutá takmer na jeden nádych a určite neoľutujete.
Čítať viac
Denisa
Neoverený nákup
15.8.2022
Malvína je slabším pokračováním Liliany. Většina děje byla předvídatelná až na pár okamžiků, které dokázaly překvapit. Hodnotím průměrně. Čítať viac
4.8.2022
Hneď na úvod vyhlasujem, že úvod Liliany už asi v tejto sérii autorka neprekoná. Práve preto sa mi zdal byť začiatok o dosť slabší, v porovnaní s prvou časťou. O čom je Liliana, to už som písala. Malvína, bohatá priateľka a záchrankyňa Liliany, v knihe odhaľuje svoju minulosť,krivdy, zlomené srdce jediným ľúbeným mužom v jej živote, tiež jej otcom, výčitky voči bratovi, mame a sestre. Aby toho nebolo náhodou málo, Malvína sa zahľadí do Areka,tatéra. Jeho životný príbeh mi vyrazil dych a vyháňal slzy do očí (napriek tomu, že Malvína nemala na ružiach ustlané, Arekov osud má zasiahol ďaleko viac). Ťahá ich to k sebe, zároveň potláčajú city z osobných dôvodov. Síce sú pochopiteľné, no odopieranie si vlastného šťastia znie trochu martýrsky. Veľmi sa mi páčili vzťahy, ktoré sa vytvorili a pretrvávali v ‘Liliane’. Mat,Lilka a aj malý Oskar dostali svoj priestor. Džas, kolegyňa s Pink Tattoo, sa postupne odhaľuje a aj napriek svojim tajomstvám je úžasnou priateľkou. Opäť je záver dramatický s nečakanými zvratmi a Epilóg je z pohľadu Areka. Tak ako pri Liliane, aj pri Malvíne si môžete zapnúť hudbu. Každá kapitola sa začína úryvkom piesne.Taktiež sa mi veľmi páčilo, ako si autorka naštudovala postupy pri 'výrobe' tetovaní a ako pekne spojila významy tetovania s príbehom.
Za mňa je táto kniha viac ‘premýšľavá’, Malvína sa neraz stratí v spomienkach, či myšlienkach a vďaka tomu som si vyznačila mnoho citátov,ku ktorým sa budem isto vracať.
~
“Sny přestaly být důležité. Nic nemělo smysl. Jestli není pro koho sahat až ke hvězdám, tak proč to dělat?”
Čítať viac

„Hviezdna obloha je váš najvernejší priateľ, ak sa s ňou raz zoznámite; je stále prítomná, ponúka nám mier, pripomína nám, že náš nepokoj, naše pochyby, naše trápenia sú triviálne a dočasné. Vesmír je a bude neotrasiteľný...“

Ticho v období hluku - Erling Kagge, 2017
Ticho v období hluku
Erling Kagge