Síla přírodní fermentace - Sandor Ellix Katz, Grada, 2015

13,72 €

Pri nákupe nad 49 €
poštovné zadarmo
Síla přírodní fermentace - Sandor Ellix Katz, Grada, 2015
Síla přírodní fermentace - Sandor Ellix Katz, Grada, 2015

Síla přírodní fermentace

Jedinečná chuť a léčivá síla živých kultur

Autor popisuje, jak na domácí výrobu kysaných mléčných produktů, představuje základní postupy na výrobu sýrů, věnuje se kváskovému pečivu, luštěninám či nastiňuje variabilitu... Čítať viac

Vydavateľstvo
Grada, 2015
Počet strán
256

Autor popisuje, jak na domácí výrobu kysaných mléčných produktů, představuje základní postupy na výrobu sýrů, věnuje se kváskovému pečivu, luštěninám či nastiňuje variabilitu přípravy kysaného zelí i jiné nakládané zeleniny. Mnohdy se během svého... Čítať viac

  • Kniha
  • Čeština
Vypredané

Zadajte e-mail a budeme vás informovať, keď bude kniha dostupná.

Dostupné v štyroch knižniciach. Požičať v knižnici

Naši škriatkovia odporúčajú

David Walliams: Najhoršie príšery na svete. Slovart, 2024

Viac o knihe

Autor popisuje, jak na domácí výrobu kysaných mléčných produktů, představuje základní postupy na výrobu sýrů, věnuje se kváskovému pečivu, luštěninám či nastiňuje variabilitu přípravy kysaného zelí i jiné nakládané zeleniny. Mnohdy se během svého vyprávění pozastaví nad tradicemi nejrůznějších světových kultur. V knize nechybějí ani skutečně jednoduché techniky na domácí výrobu piva, vína i octa (spolu s recepty na cider, medovinu i šumivé víno). S téměř stovkou receptů je neobsáhlejší a nejšířeji pojatou knihou o fermentovaných potravinách, která kdy byla publikována.
Čítať viac
Počet strán
256
Rozmer
140×210 mm
Hmotnosť
284 g
ISBN
9788024752143
Rok vydania
2015
Naše katalógové číslo
198265
Jazyk
čeština
Vydavateľstvo
Grada
Kategorizácia

Našli ste nepresnosti? Dajte nám, prosím, vedieť!

Nahlásiť chybu

Máte o knihe viac informácií ako je na tejto stránke alebo ste našli chybu? Budeme vám veľmi vďační, ak nám pomôžete s doplnením informácií na našich stránkach.

Hodnotenia

4,3 / 5

3 hodnotenia

2
0
1
0
0

Ako sa páčila kniha vám?

Recenzie čitateľov

Marek Gaborčík
Neoverený nákup
4.10.2015
Trochu sklamanie
Kniha je pre mňa trochu sklamaním................ Načo je tam toľko popisovaná fermentácia rôznych druhov fermentovaného produktu MISO, ktorého fermentácia trvá 1 mesiac až X rokov (do toho sa pustí minimum čitateľov), a nie je tam spomenutá fermentácia bežne dostupných (aj na Americkom trhu) strukovín, ako sú hrach, rôzne druhy fazule (tie naše bežne dostupné na slovensku, mungo, adzuki, atď...) ?? ...... Ďalej tam nie je vôbec spomenuté fermentovanie obilných či strukovinových klíčkov (naklíčenie, a potom fermentovanie)....... To, že sa tam nespomína fermentovanie rýb a mäsa, o tom som vedel (spomína sa v novšej knihe tohto spisovateľa, ale tá nie je ešte preložená do českého či slovenského jazyka). Ale že v kapitole "strukoviny" budú spomenuté v podstate len fermentované výrobk zo SÓJE, to ma dosť sklamalo. Hlavne, keď sa vyrábajú TAK ZLOŽITO na čas.
Nuž, bude treba oprášiť google, pohľadať recepty aj tam, a vytlačiť si to. Myslel som, že to budem mať v jednej knihe, nestalo sa, škoda.
Čítať viac
Monika Verešová
Neoverený nákup
2.9.2015
Výborné
Budem sa opakovať ale veľmi dobre a prehľadne spracovaná kniha o fermentácií, pre každého, kto sa príkladne stará o svoje črevné baktérie ako stvorená! Čítať viac
Zenitus
Neoverený nákup
2.6.2015
Vyborna kniha
V poslednych desatrociach doslo vplyvom zmeny rezimu, „globalizacie”, prichodom super-hyper marketov, a vyraznymi zmenami na trhu prace ku zmene nasich stravovacich navykov. Zelenina a ovocie uz nie su sezonne komodity. Zaroven su lacne a dostupne. Ludia stratili motivaciu pokracovat v tradiciach a uchovavat sezonne potraviny sposobom, ako to robili generacie pred nimi. Kvasena kapusta, uhorky, ina zelenina, hroznove a ovocne vina, kvaskovy chlieb, kvasene mliecne a ine veci sa pripravovali v mnohych domacnost. Pre mladsiu generaciu su tieto volakedy samozrejme vedomosti niecim novym. Publikacia ponuka siroke kvantum receptov, je napisana prehladne, jednoducho. Tych par receptov co som zatial skusil fungovalo paradne a hned na prvy pokus. Zazvorove nealko „pivo” ohurilo kazdeho, kto ho skusil. ;-) Tak sa tesim na ostatne. Precitanie a prve experimenty, ale mozu mat aj negativny dopad na domacnost v podobe zabrateho miesta roznymi velkymi poharmi, sudkami, flaskami, demozionmi, ci dokonca pristrojmi ako korunkovac – uzatvarac flias s korunkovym uzaverom. :-) Čítať viac
eGazda.sk
Neoverený nákup
10.3.2015
Pecka!
Nepochybne najlepší a najkomplexnejší materiál v oblasti fermetácie na trhu. Dostal som sa ku knižke ešte v EN verzii, no Grada mi urobili veľmi veľkú radosť. Vrele doporučujem každému "potravinovému kutilovi" :). Čítať viac
Marek Gaborčík
Neoverený nákup
4.10.2015
Názor čitateľa
Potom vidno, aký je náš "ČR-SR" trh chudobný............. Lebo knihu, ktorá nepopisuje fermentáciu strukovín (až na sóju = vzniknkuté fermentované výrobky z nej) za komplexnú rozhodne nepovažujem.... Čítať viac

Vydavateľstvo Grada

Čítať viac

„Ať jsou bohové kdokoli, nejsou to žádní blbci. Naše posedlost slávou v nich určite vzbudzuje zároveň smích i úžas.“

Příliš blízko jatek - Charles Bukowski, 2012
Příliš blízko jatek
Charles Bukowski