Žena v ohni - Lisa Barr, Metafora, 2022

13,39 €

Pri nákupe nad 49 €
poštovné zadarmo
Čítaná
Žena v ohni - Lisa Barr, Metafora, 2022
Čítaná
Žena v ohni - Lisa Barr, Metafora, 2022

Žena v ohni
Čítaná

Dějiny. Ukradené umění. Rodinná tajemství

Jules Rothová je mladá nadějná novinářka. Když se jí podaří získat práci u Dana Mansfielda, špičkového investigativního reportéra, její první úkol je neobvyklý a přísně tajný:... Čítať viac

Vydavateľstvo
Metafora, 2022
392 strán
5-6 hodín čítania

Jules Rothová je mladá nadějná novinářka. Když se jí podaří získat práci u Dana Mansfielda, špičkového investigativního reportéra, její první úkol je neobvyklý a přísně tajný: má najít legendární expresionistický obraz, který před více než 75 lety... Čítať viac

  • Pevná väzba
  • Výborný stav
  • Čeština
19,13 €

13,39 €

-30 %
Na sklade
Posielame ihneď

Čítané knihy nám môžete poslať aj vy!

Pošlite nám svoje prečítané knihy a získajte poukážku na nákup.

Vyskúšať Knihovrátok

Naši škriatkovia odporúčajú

Mami, oci, som online - Petra Arslan Šinková, Fortuna Libri, 2023

Viac o knihe

Jules Rothová je mladá nadějná novinářka. Když se jí podaří získat práci u Dana Mansfielda, špičkového investigativního reportéra, její první úkol je neobvyklý a přísně tajný: má najít legendární expresionistický obraz, který před více než 75 lety uloupili nacisté a od té doby o něm nikdo neslyšel. Ztracený portrét nádherné a tajuplné ženy touží získat světoznámý návrhář a Danův osobní přítel, kterému už nezbývá mnoho času. Po tomtéž plátně zatím v Evropě pátrá také provokativní galeristka Margaux de Laurentová, bohatá žena bez skrupulí, zvyklá dostat, co si přeje. V cestě jí stojí pouze Jules a její odhodlání.


Mladá žena se stále víc zaplétá do mezinárodního uměleckého skandálu a zjišťuje, kolik zrůdností nacisté na poli umění napáchali a že řada z těchto zločinných křivd není dodnes uznána, natož napravena.
Strhující děj s prvky thrilleru je založený na historických skutečnostech a dává čtenáři nahlédnout do zákulisních praktik světa umění a nelegálního obchodu s kradenými uměleckými předměty. Žena v ohni vypráví příběh silné ženy, jež stejně jako umělecké dílo dokáže prozářit svým jasem dějiny i lidská srdce.
Čítať viac
Originálny názov
Woman on Fire
Počet strán
392
Väzba
pevná väzba
Rozmer
124×200 mm
Hmotnosť
498 g
Rok vydania
2022
Naše katalógové číslo
1813647
Štýl
dobrodružný
Jazyk
čeština
Preklad
Pôvod
Spojené štáty
Vydavateľstvo
Metafora
Kategorizácia

Našli ste nepresnosti? Dajte nám, prosím, vedieť!

Nahlásiť chybu

Máte o knihe viac informácií ako je na tejto stránke alebo ste našli chybu? Budeme vám veľmi vďační, ak nám pomôžete s doplnením informácií na našich stránkach.

Hodnotenia

4,0 / 5

2 hodnotenia

0
2
0
0
0

Ako sa páčila kniha vám?

Recenzie čitateľov

2.1.2023
Žena v ohni je jeden z tých príbehov, ktorý vás pohltí a vy s napätím otáčate stránky. Už od začiatku som mala pocit, že som sa ocitla v akčnom filme. Z jednej časti odhaľovala bolestivú minulosť a zverstvá napáchané počas druhej svetovej vojny. Tá nielenže vtedy poznačila milióny ľudských osudov, ale aj o dlhé roky neskôr ľudia pátrali po tom, o čo ich nacisti pripravili. Množstvo cenného umenia zhabaného len tak pre radosť, ktoré okrem finančnej hodnoty malo nevyčísliteľnú citovú hodnotu. Pretože pre mnohých bol práve ten stratený kus umenia jediná hmatateľná spomienka na svojich blízkych.

Okrem bolestných spomienok na zločiny spáchané počas vojny kniha obsahuje naozaj z každého rožka troška. Napínavé a nebezpečné odhaľovanie pravdy, intrigy a lsti, silu priateľského aj rodinného puta, romantickú linku, boj o život. Zákeráčka v tomto prípade bola totiž bez chrbtovej kosti a akýchkoľvek výčitiek svedomia, na ľuďoch jej skutočne len málo záležalo. Cieľavedome si išla za svojim predsavzatím a nič ju nemohlo zastaviť. Miestami mi niektoré skutočnosti prišli až príliš pritiahnuté za vlasy, niektoré situácie boli presladené a ťažko uveriteľné. Našťastie ich nebolo veľa. Ale inak som si knihu naozaj užila, niektorými kapitolami som len tak preletela ako som bola zvedavá na napínavý koniec.
Čítať viac

Vydavateľstvo Metafora

Čítať viac

„Nemusíš to všetko pochopiť. Len buď so mnou.“

Chatrč - William Paul Young, 2009
Chatrč
William Paul Young