Hugo a Vianoce pod psa - Sophie Pembroke, Fragment, 2022

14,99 €

Pri nákupe nad 49 €
poštovné zadarmo

Hugo a Vianoce pod psa

Sám doma a hladný

Hugo je rozkošný, večne hladný francúzsky buldoček, ktorý miluje svoju rodinu. Tento rok sa s nimi chystá stráviť Vianoce mimo domu. Výprava za susedkinou mačkou však spôsobí,... Čítať viac

Vek
11+
Vydavateľstvo
Fragment, 2022
Počet strán
288

Hugo je rozkošný, večne hladný francúzsky buldoček, ktorý miluje svoju rodinu. Tento rok sa s nimi chystá stráviť Vianoce mimo domu. Výprava za susedkinou mačkou však spôsobí, že Hugo ostane... Čítať viac

  • Pevná väzba
  • Slovenčina

14,99 €

Na sklade 3 ks
Posielame ihneď

Dostupné v 28 knižniciach. Požičať v knižnici

Ďalšie knižné vydania (2)
Hugo a Vánoce pod psa - Sophie Pembroke, Nakladatelství Fragment, 2022
Pevná väzba
Čeština, 2022
Viac ako 30 dní

12,99 €


Hugo a Vánoce pod psa - Sophie Pembroke, Nakladatelství Fragment, 2020
Pevná väzba
Čeština, 2020
Vypredané

Naši škriatkovia odporúčajú

Dievča v orlích pazúroch - Karin Smirnoff, Ikar, 2024

Viac o knihe

Zábavný vianočný príbeh pre celú rodinu s hladným hlavným hrdinom.

Hugo je rozkošný, večne hladný francúzsky buldoček, ktorý miluje svoju rodinu. Tento rok sa s nimi chystá stráviť Vianoce mimo domu. Výprava za susedkinou mačkou však spôsobí, že Hugo ostane trčať na ulici. Cesta za pohodlím, jedlom a škrabkaním vedie cez mnohé nástrahy – mačacie dvere, okolo úhlavnej nepriateľky, popri dobrom poštárovi, namosúrenej susede i mladej žene, ktorá ešte neprestala snívať. Čakajú nakoniec na neho i všetkých obyvateľov Hugovej ulice krásne Vianoce?
Čítať viac
Originálny názov
Claude’s Christmas Adventure
Počet strán
288
Väzba
pevná väzba
Rozmer
130×200 mm
Hmotnosť
442 g
ISBN
9788056630761
Rok vydania
2022
Vekové odporúčanie
11+
Naše katalógové číslo
1580327
Štýl
humorný, dobrodružný
Jazyk
slovenčina
Pôvod
Spojené kráľovstvo
Vydavateľstvo
Fragment
Pre koho
pre deti
Ostatné
vianočné
Kategorizácia

Našli ste nepresnosti? Dajte nám, prosím, vedieť!

Nahlásiť chybu

Máte o knihe viac informácií ako je na tejto stránke alebo ste našli chybu? Budeme vám veľmi vďační, ak nám pomôžete s doplnením informácií na našich stránkach.

Hodnotenia

4,6 / 5

5 hodnotení

4
0
1
0
0

Ako sa páčila kniha vám?

Recenzie čitateľov

18
Overený nákup
21.12.2023
Toto bol asi najkrajší vianočný príbeh všetkých čias, ktorý som čítala.

Ku koncu mi aj slzy vyšli a to je čo povedať!

Na knihu som sa veľmi tešila, sama som mala buldočka, ktorý vyzeral veľmi podobne ako Hugo. Asi aj preto si táto kniha získala moje srdce.

Pre milovníkov buldočkov je táto kniha must have, must read!

Veľmi sa mi páčili kapitoly písané z jeho pohľadu. Naozaj typický buldoček

A pomedzi to, aký krásny príbeh sa odohral.. úžasné…

Presne takto by to malo vyzerať v každej vianočnej knihe.

Ako sa z jednej ulice, kde sa ľudia navzájom skoro ani nepoznali, stala riadna súdržná komunita. A na čele tej súdržnosti stál práve Hugo, francúzsky buldoček, ktorý vniesol srdce a dušu do každého človeka žijúceho na okolí.

Ľudia spolu znovu objavili čaro Vianoc, aké dôležité je byť spolu bezohľadu na to, kde ste. Hlavné, aby ste boli so svojimi milovanými…

a dokonca v neposlednom priateľstvo môže vzniknúť aj medzi mačkou a psom, veď predsa Vianoce sú časom zázrakov
Čítať viac
21.7.2023
„Vtom som však začul buchot dverí na aute a nezameniteľný zvuk štartujúceho motora. V tej chvíli sa naozaj začalo moje dobrodružstvo.“

Hugo je francúzsky buldoček, ktorý nadovšetko miluje svoju rodinu, no ešte viac miluje jedlo. Keď sa jeho majitelia rozhodnú stráviť tohtoročné Vianoce vo Francúzsku, je šťastím celý bez seba. To však ešte netuší, že ostane nešťastnou náhodou trčať doma úplne sám, teda presnejšie povedané v spoločnosti otravnej mačky Perdity. Mačky, ktorá celú túto katastrofu zapríčinila.

Hoci na prvý pohľad pôsobí kniha dojmom, že čitateľ bude prežívať Vianoce len zo psieho pohľadu, opak je pravdou. Sledujeme tu viacero dejových línií, ktoré sa priamo alebo nepriamo týkajú Hugovho života na Maple Drive. Nazeráme tak do života obyvateľov tejto ulice, ale tiež do diana vo Francúzsku. Dozvedáme sa, prečo je na Maple Drive už roky zakázaná vianočná výzdoba, a tiež ako funguje či nefunguje Hugova rodina.

Zatiaľ čo téma miestnej komunity ma veľmi bavila a užívala som si kapitoly z pohľadu jej obyvateľov, Hugova rodina ma poriadne vytáčala. Jedno nelogické rozhodnutie za druhým striedaly kapitoly, v ktorých egocentrický Hugo neprestajne riešil jedlo. Pochopiteľne, je to pes, ale žiaľ autorka mu okrem pažravosti nevymyslela žiadnu ďalšiu povahovú črtu. Podobne ako ani ostatným postavám. Každá a jedna na mňa pôsobila plocho a nezapamätateľne.

Hugo a Vianoce pod psa teda hodnotím ako oddychový príbeh o sile rodiny a komunity. Autorka sa do istej miery inšpirovala filmom Sám doma, len z toho urobila psiu verziu. Ak teda máte radi tento príbeh a hľadáte jeho variáciu, kniha by sa vám mohla páčiť. Na mňa však príbeh pôsobil tak trochu detsky a naivne a odporučila by som ho skôr mladšiemu čitateľovi.
Čítať viac
1.1.2023
Vianočné prekvapenie
Hugo je psík ,ktorý všetkých spojil dokopy. Príbehom nás sprevádza niekoľko dejových línií a v každej z nich nájdete postavy, ktoré si zamilujete. Či už je to láskou sklamaná Holly a bývalý vojak Jack a ich romantická zápletka, uponáhľaná rodina McCawleyovcov, ktorá sa snaží nájsť kúzlo Vianoc v chaose alebo dejová linka s pohľadu samotného Huga, ktorého si obľúbite takmer okamžite.

PS:  áno nájdeme tu aj nejakých tých záporákov, ktorých máme chuť upratať niekde do skrine ale bez nich by to tiež nebolo ono, nebudeme si klamať v každom príbehu majú svoje miesto .
 
Ale naspäť k Hugovi má veľké uši, láskavý pohlaď, lenivú povahu a pre svoju rodinu je celým svetom a oni pre neho. Keď sa však jedného dňa rodina McCawleyovcov vyberie do Fracúzska aby strávili sviatky v kruhu najbližších a majú už takmer všetko pobalené a nachystané na odchod, Huga z prepravky vyláka neznáma vôňa. No a tu sa začína príbeh plný chaosu, dobrodružstva, hľadania, spolupatričnosti a lásky, ktorý vás určite nezanechá chladnými.

Príbeh Huga je dokonalým pripomenutím hodnôt, ktoré sú dôležité a to nie len na Vianoce ale po celý rok. Hugo nám pripomenie,  že vzťahy sú ako Tamagoči, treba sa o ne starať, venovať im pozornosť lebo inak sa môže stat, že jedného dňa si spomenieme na svoju obľúbenú postavičku a ona tam už skrátka nebude.
 
Daisy a Oliver McCawleyovci tam trochu zanedbali svoje „Tamagoči“ ale jeden zatúlaný psík a jedny pokazené (aj keď nie tak celkom) Vianoce im vlastne pomohli k tomu aby si spomenuli, že na lásku je treba dvoch a že je potrebné jej venovať čas.
Kniha má krásne presahy do vzťahov všetkého druhu či už tých milostných, susedských alebo vzťahov ľudí a zvierat. Toľko krásnych myšlienok, toľko lepíkov.
A poviem vám nechýbali ani dojemné časti, keď som 23. Decembra sedela v Starbuckse a popíjala svoje “Gingerbread latte” mala som čo robiť aby som nezačala v kaviarni plnej ľudí plakať

Huga hodnotím na 10/10
Za mňa je Hugo veľké Vianočné prekvapenie, odporúčam. @na_ruzovej_policke
Čítať viac
Zuzana
Neoverený nákup
23.12.2022
Milá oddchovka
Toto bola naozaj predvianočná jednohubka, kniha, ktorá rozosmeje aj pohladí po duši. Vekovo naozaj nie je ohraničená, môžu si ju prečítať dievčatá aj zrelé ženy. Príbeh je síce jednoduchý a happyend zaručený, ale kto počas sviatkov netúži po zázrakoch a šťastných koncoch? V knihe je pes, mačka, poštár, chaotická rodina, suseda, ktorá má s každým vykopanú vojnovú sekeru aj mladá, trochu osamelá učiteľka, ktorá túži po dokonalých Vianociach. Čítať viac

Vydavateľstvo Fragment

Čítať viac

„Je len jedna vec prázdnejšia ako život bez lásky - život bez bolesti.“

Spasiteľ - Jo Nesbo, 2012
Spasiteľ
Jo Nesbo