Zimní knížka pro Lucinku - Milena Lukešová, Jana Sigmundová (Ilustrátor), Albatros CZ, 2022

14,99 €

Pri nákupe nad 49 €
poštovné zadarmo

Zimní knížka pro Lucinku

Čípak je nos? Čí je brada? Čí jsou ouška pod čepicí? Něžná zasněžená dobrodružství malé Lucinky se vrací! Holčička tráví vánoční prázdniny u prarodičů na venkově, kde spolu s... Čítať viac

Vek
3+
Vydavateľstvo
Albatros CZ, 2022
Počet strán
88

Čípak je nos? Čí je brada? Čí jsou ouška pod čepicí? Něžná zasněžená dobrodružství malé Lucinky se vrací! Holčička tráví vánoční prázdniny u prarodičů na venkově, kde spolu s kocourkem Dominikem ... Čítať viac

  • Pevná väzba
  • Čeština

14,99 €

Na sklade 3 ks
Posielame ihneď
Ďalšie knižné vydania (4)
Zimní knížka pro Lucinku - Milena Lukešová, Jana Sigmundová (ilustrátor), , 1983
Pevná väzba
Čeština, 1983
Vypredané

Zimní knížka pro Lucinku - Milena Lukešová, Jana Sigmundová (ilustrátor), , 1978
Kniha
Čeština, 1978
Vypredané

Zimná knižka pre Lucinku - Milena Lukešová, Jana Sigmundová (ilustrátor), Stonožka, 2021
Pevná väzba
Slovenčina, 2021
Do 3 – 4 dní
-11 %

13,17 €


Zimná knižka pre Lucinku - Milena Lukešová, Jana Sigmundová (ilustrátor), , 1986
Kniha
Slovenčina, 1986
Vypredané

Ďalšie knižné vydania

Naši škriatkovia odporúčajú

Dievča v orlích pazúroch - Karin Smirnoff, Ikar, 2024
Zimní knížka pro Lucinku - Milena Lukešová, Jana Sigmundová (Ilustrátor), Albatros CZ, 2022
14,99 €

Viac o knihe

Čípak je nos? Čí je brada? Čí jsou ouška pod čepicí?
Něžná zasněžená dobrodružství malé Lucinky se vrací! Holčička tráví vánoční prázdniny u prarodičů na venkově, kde spolu s kocourkem Dominikem a psem Sultánem zažívá spoustu zimních i svátečních radostí. Doma ve městě se mezitím klube na svět její malý bráška Jakub…
Čítať viac
Počet strán
88
Väzba
pevná väzba
Rozmer
240×290 mm
Hmotnosť
722 g
ISBN
9788000068688
Rok vydania
2022
Vekové odporúčanie
3+
Naše katalógové číslo
1734079
Ilustrácie
Vydanie
3.
Jazyk
čeština
Pôvod
Česko
Vydavateľstvo
Albatros CZ
Pre koho
pre deti
Kategorizácia

Našli ste nepresnosti? Dajte nám, prosím, vedieť!

Nahlásiť chybu

Máte o knihe viac informácií ako je na tejto stránke alebo ste našli chybu? Budeme vám veľmi vďační, ak nám pomôžete s doplnením informácií na našich stránkach.

Hodnotenia

4,6 / 5

8 hodnotení

6
1
1
0
0

Ako sa páčila kniha vám?

Recenzie čitateľov

Lucia Bučková
Neoverený nákup
31.10.2023
Spomienky na detstvo
Krásna knižka, ktorá mi vždy pripomenie moje detstvo kedy som dostala prvý diel a bola to moja najobľúbenejšia knižka. Keď som túto objavila v kníhkupectve hneď som si ju musela kúpiť. Škoda, že nevydali aj prvý diel. Čítať viac
Ivana Molčanová
Overený zákazník
20.11.2022
Ako malá som túto knižku milovala a mala som aj "letnú verziu" . Z môjho pohľadu je vynikajúca, nádherne ilustrovaná a citlivo napísaná pre malé deti tak, ako oni vidia svet v ich veku.
Nemá náročný dej, skôr rozpráva obyčajný príbeh očami malého dievčatka, a to ako sa vyrovnáva s rôznymi situáciami v živote a jej vnímaním sveta. Asi takto si kladú malé deti otázky, čakajú odpovede a žiadajú vysvetlenie.....či už je alebo nie je doba mobilov.
Čítať viac
23.1.2022
Retro v novom šate
Síce sú Vianoce už za nami, zima pokračuje a nie len všetky Lucinky, ale aj všetky deti si môžu užiť túto krásnu zimnú knižku, ktorú nám z pôvodného českého jazyka, preložilo vydavateľstvo Ikar konečne aj do slovenčiny. Konečne preto, lebo kniha vznikla už v roku 1983, pokiaľ sa nemýlim, a v tom čase sa stala veľmi obľúbenou v celom Československu. Teraz sa nám po toľkých rokoch pripomína v novom šate.
.
Ja som túto knihu nepoznala, akosi ma obišla, ale ohromne som si pri nej zaspomínala na svoje detstvo... všetky tie teraz už retro hračky, ktoré moja dcéra ani nepozná. Na prázdniny u starých rodičov na dedine. Na dedka, ktorý rovnako, ako ten Lucinkin, pracoval v kravíne a ja som tam za ním vždy rada chodila a hladkala všetky kravy v rade. Na ešte tuhé zimy, keď sme sa na zamrznutej rieke korčuľovali a nebáli sa prepadnutia.
Jaaaj, nádherná nostalgia ma pri čítaní prepadla a priznávam, ja, 33-ročná koza, som si ju užila omnoho viac, ako moje 6-ročné dieťa.
.
Príbeh o Lucinke je písaný hravou a náučnou formou, čo sa bude detičkám od dvoch - troch rokov určite páčiť. Moja Hannah je predškoláčka a tá už vyhľadáva o trochu náročnejšie aktivity, takže si kniha počká, kým do nej dorastie mladšia dcéra. Teším sa, až jej ju prvýkrát prečítam.
Čítať viac
16.1.2022
Tak toto bola jedna z mála knižiek od Stonožky, ktorá nás neoslovila. Až po prečítaní som sa dozvedela dôvod a aj to,z iných recenzií. Totižto "Lucinka" je nové vydanie knižky staršej ako ja. Absolútne som ju nepoznala, ale samotný príbeh nezaujal mňa, ani Pauli. Knižka je rozprávaná v krátkych príbehoch bežných dní počas zimy. Bežných dní, myslím dní bez mobilov, TV a podobne, ktoré naše deti už ani nepoznajú. Lucinka trávi predvianočný čas u babky a dedka a očakáva príchod bračeka na svet. Knižka je bohato ilustrovaná a záverečná tretina knihy sa venuje obrázkovému slovníku, vysvetlivkám a zhrnutiu, pričom potrénujeme pamäť dieťaťa.
Pre nás, žiaľ, taká priemerná knižka.
Čítať viac

„Hľadať záblesk nádeje v temnote nie je prejavom slabosti.“

Cilkina cesta - Heather Morris, 2020
Cilkina cesta
Heather Morris