Lži v plameňoch - Jennifer Lynn Alvarez, YOLi, 2023

15,35 €

Pri nákupe nad 49 €
poštovné zadarmo

Lži v plameňoch

Päť priateľov a jedno klamstvo, ktoré zanechá spúšť

Obyvatelia kalifornského mesta Gap Mountain vedia, kedy hrozí obdobie požiarov. Vtedy je každá manipulácia s ohňom prísne zakázaná. Stačí iskrička a následky môžu byť... Čítať viac

Vydavateľstvo
YOLi, 2023
360 strán
5 hodín čítania

Obyvatelia kalifornského mesta Gap Mountain vedia, kedy hrozí obdobie požiarov. Vtedy je každá manipulácia s ohňom prísne zakázaná. Stačí iskrička a následky môžu byť katastrofálne... Čítať viac

  • Pevná väzba
  • Slovenčina

15,35 €

Cena v kníhkupectve: 15,90 €
U dodávateľa > 5 ks
Posielame do 4 – 5 dní

Dostupné v 17 knižniciach. Požičať v knižnici

Ďalšie knižné vydania (2)
Lži v plamenech - Jennifer Lynn Alvarez, YOLi CZ, 2022
Brožovaná väzba
Čeština, 2022
Na sklade 1 ks
-17 %

16,25 €


Lies Like Wildfire - Jennifer Lynn Alvarez, Penguin Books, 2021
Brožovaná väzba
Angličtina, 2021
Viac ako 30 dní

Naši škriatkovia odporúčajú

Temné sekundy - Karin Fossum, mamaš, 2024
Lži v plameňoch - Jennifer Lynn Alvarez, YOLi, 2023
15,35 €

Viac o knihe

Obyvatelia kalifornského mesta Gap Mountain vedia, kedy hrozí obdobie požiarov. Vtedy je každá manipulácia s ohňom prísne zakázaná. Stačí iskrička a následky môžu byť katastrofálne. Osemnásťročná Hannah Warnerová, šerifova dcéra, to má stále na pamäti. Keď však s priateľmi nechtiac založia požiar, z miesta činu ujdú a dohodnú si alibi. Oheň sa však nekontrolovateľne šíri a plamene zachvátia aj blízky národný park. Priatelia sú pod veľkým psychickým tlakom a strácajú nervy. Hannah robí všetko, čo je v jej silách, aby spoločné tajomstvo ochránila, veď aj dobrí ľudia občas urobia chybu. Lenže tu ide o veľa. V hre sú ľudské životy.

Pre zobrazenie tohto obsahu potrebujeme sušienky.
Povoliť cookies a zobraziť


Pre zobrazenie tohto obsahu potrebujeme sušienky.
Povoliť cookies a zobraziť
Čítať viac
Originálny názov
Lies Like Wildfire
Počet strán
360
Väzba
pevná väzba
Rozmer
125×200 mm
Hmotnosť
340 g
ISBN
9788055186825
Rok vydania
2023
Naše katalógové číslo
1775691
Štýl
napínavý, rebelský
Jazyk
slovenčina
Preklad
Pôvod
Mexiko
Vydavateľstvo
YOLi
Pre koho
new adult, young adult
Kategorizácia

Našli ste nepresnosti? Dajte nám, prosím, vedieť!

Nahlásiť chybu

Máte o knihe viac informácií ako je na tejto stránke alebo ste našli chybu? Budeme vám veľmi vďační, ak nám pomôžete s doplnením informácií na našich stránkach.

Hodnotenia

4,0 / 5

11 hodnotení

3
5
3
0
0

Ako sa páčila kniha vám?

Recenzie čitateľov

Simona
Neoverený nákup
26.4.2023
Musela som vedieť, ako sa to skončí
Recenziu píšem hneď po dočítaní knihy, už hodinu by som mala robiť niečo iné, ale musela som vedieť, ako sa príbeh skončí.
Kniha ma veľmi bavila, dej bol dynamický a stále sa tam niečo dialo. Mám rada knihy, ktoré sa za každú cenu nemusia končiť šťastne, ale inak... ľudsky.
A síce je celý príbeh o priateľstve, je to toxické priateľstvo, plne klamstiev a manipulácie. S veľkým poučením aj pre čitateľov.
Ak máte radi thrillery, odporúčam.
Čítať viac
13
Overený zákazník
13.2.2023
Čo by ste robili, ak by ste založili požiar, ktorý zničí mesto? Priznali by ste sa či nie? Toto rieši naša pätica tínedžerov, ktorá sa rozhodne klamať, a to ovplyvní ich životy… už nikdy nič nebude ako predtým.

Musím povedať, že na to, ako mi boli tieto hlavné postavy nesympatické (ale áno, chápem, sú to tínedžeri, chovali sa, ako mali, nerozvážne, impulzívne, detinsky), tak som si čítanie príbehu veľmi užila.

Vždy sa niečo dialo, začíname požiarom, ktorý ničí všetko, takéto následky nikto nečakal a mne sa presne toto páčilo. Celé je to také skutočné, drsné a naozaj vážne, čo si naša pätica neuvedomuje, až, kým ich nezačnú zožierať výčitky.

Tu je krásne ukázané, ako má všetko dominový efekt. Veľké výčitky, veľké strachy, veľké sebectvá, to všetko pomaly ničí partiu “príšeriek” a ich životy. Dokážu žiť s týmto tajomstvom do konca svojich životov alebo sa stane niečo ešte horšie?

Za seba môžem povedať, že toto je skvelo vystavané, napínavé, desivé, ničivé, nekontrolovateľné a plné zamotaných lží.

Na príbeh sa pozeráme len očami Hannah (ktorá mala dosť problémy s osobnosťou) a preto je aký je. Ak by sme sa dostali aj do hláv ostatných postáv, už by to nebolo tak pokrivené, aké to práve vďaka vnímaniu Hannah bolo. Tiež dobrý ťah, ako ukázať, ako veľmi sa dokážeme v partiách ovplyvňovať.

Čo chcem ešte vyzdvihnúť je koniec, ktorý je úplne skvelým ťahom na nervy a každý si ho môže vysvetliť po svojom. Tak sa začítajte aj vy a zistite či vám vyriešenie príbehu ulahodí.
Čítať viac
7.2.2023
Už dávno som nemala také rozporuplné myšlienky ako pri tejto knihe. Kde sa mi páčil ten príbeh, rozvíjanie deja, intrigy a klamstvá, ale kde mi absolútne nesadli postavy. Podotýkam, ani jedna z pätice hlavných postáv. Vôbec mi nevadí, že neboli čiernobieli, skôr mi prekáža, že sa nechali opantať jednou z nich, ktorá ich statočne manipulovala. Poďme si to ale trocha rozvinúť, tak aby som vám príliš príbeh nespoilovala.

Dejovo bola pre mnňa kniha Lži v plameňoch príjemným prekvapením a riadnym knižným osviežením, keďže sa mi do rúk už dávno nedostal príbeh s dávkou niečoho nového. Niečoho, o čom často nečítate. Piati kamaráti, jedno klamstvo a absolútna zmena života. Sledujete ich činy, ich myšlienky, ich omyly a záver vás dosť prekvapí - minimálne mne sadol, a celá myšlienka knihy bola super. Tuto vidím pozitíva, ak si to prečítajú mladi ľudia a uvidia, aké ich konanie môže mat následky, aj keď len náhodné.

Hlavní hrdinovia sú ale kapitolou sami o sebe. Ani jeden jediný z pätice mi nesadol. Hannah mi prišla veľmi toxická, Drummer ju zase neustále zavádzal a využíval jej lásku, Luke bol príliš agresívny, na Mo by som ani nenašla chybu keby sa nenechala manipulovať a Violet, mala spraviť všetko podľa vlastného rozumu a nesadlo mi, že to nespravila a nestála si za svojím názorom. Ja osobne by som ich priateľmi nenazvala. Začalo byť medzi nimi príliš veľa tajomstiev, navzájom sa manipulovali a nakoniec sa im to vôbec nevyplatilo. Plus by som čitateľovi dožičila viacero pohľadov na vec - čítali sme len pohľad Hannah.

Suma sumárum mi sadol príbeh, myšlienka knihy a záver, ktorý prekvapil, avšak hlavné postavy mi pokazili celkový dojem. Napriek tomu ju odporúčam uz len kvôli tej myšlienke, že niekedy stačí maličkosť, a život sa nám úplne obráti na ruby. Myslím, že toto je jedna z YA kníh, ktoré by som strčila do ruky aj dnešnej mládeži, pretože väčšina z nich (čest výnimkám) si dôsledky svojich činov neuvedomuje. Možno by im to otvorilo oči.

3,5/5
Čítať viac
31.1.2023
Priznať či nepriznať?
Kde začať? Partia deciek “príšerky” spôsobia nehodu, ktorá bude mať desivé dôsledky a vyžiada si niekoľko ľudských životov a škody na majetkoch. Podarí sa im nešťastnou náhodou založiť požiar, ktorý sa bude rýchlo šíriť.

Nastáva otázka, priznať sa či nie? Vyšetrovatelia sú im v pätách. Ich budúcnosť ohrozená. Navyše jedno klamstvo spustilo lavínu a nasleduje jeden prúser za druhým.

Poviem vám úprimne. Tento thriler mi nedal spať. Ja som to proste musela dočítať. Tá potreba vedieť, ako to skončí bola obrovská. A to je jedna z najlepších vecí aké môžem o knihe napísať.

Hneď na začiatku, fakt niekde na prvej strane sa dozviete, že kniha nebude len o tom požiari a totálne vás namotá.

Bavilo ma, ako sa tu autorka nehrala len na dobré a zlé. Prišlo mi to drsné, skutočné. Akože, keby sa ocitnem v takej situácii, tiež neviem, ako by som reagovala. Strach, zbabelosť, žiarlivosť, slabosť.

Pri čítaní si budete klásť otázky. Urobil to ten a ten pre dobro ostatných alebo to bolo len sebectvo. Má ju/jeho rád alebo ju/ho len využíva? A takto môžeme pokračovať.

Dokonca aj na ten koniec sa dá pozerať dvoma pohľadmi. Buď, že toto je záchrana alebo súkromné peklo, ktoré niekomu nedá do konca života spať.

Ja tej knihe proste musím dať 4*/5*.
Nebola to Holly Jackson a Ako nájsť vraha, no tie kvality v tom príbehu boli niekde inde. Chýbal tam len kúsok k dokonalosti.

Napíšem už len toľko, že sk to budete čítať. Myslite na to, že sa na príbeh pozeráte cez optiku jednej osoby, a že, ako mohli byť tie interpretácie a postoje voči druhým skreslené skrz vnímanie toho človeka.
Čítať viac

„Život nie je film. Nikdy nevieš, ktorý dátum bude pamätný, ktorý deň nezabudnuteľný. Proste len žiješ. Ráno vstaneš, niečo sa cez deň stane a večer ideš spať. To je pravda. “

Loviť alebo nebyť - Iva Kučerová, 2009
Loviť alebo nebyť
Iva Kučerová