Zahrada kouzel - Sarah Addison Allen, Ikar CZ, 2022

11,52 €

Pri nákupe nad 49 €
poštovné zadarmo
Čítaná
Zahrada kouzel - Sarah Addison Allen, Ikar CZ, 2022
Čítaná
Zahrada kouzel - Sarah Addison Allen, Ikar CZ, 2022

Zahrada kouzel
Čítaná

Romantický příběh dvou sester z malého městečka v Jižní Karolíně, které mají magické nadání a trable s láskou. Claire pěstuje na zahradě jedlé květiny, z kterých vaří kouzelné... Čítať viac

Vydavateľstvo
Ikar CZ, 2022
248 strán
3-4 hodiny čítania

Romantický příběh dvou sester z malého městečka v Jižní Karolíně, které mají magické nadání a trable s láskou. Claire pěstuje na zahradě jedlé květiny, z kterých vaří kouzelné delikatesy a mění jimi životy lidí, Sydney dokáže česat a líčit... Čítať viac

  • Brožovaná väzba
  • Výborný stav
  • Čeština
16,45 €

11,52 €

-30 %
Na sklade
Posielame ihneď

Čítané knihy nám môžete poslať aj vy!

Pošlite nám svoje prečítané knihy a získajte poukážku na nákup.

Vyskúšať Knihovrátok

Naši škriatkovia odporúčajú

Dievča v orlích pazúroch - Karin Smirnoff, Ikar, 2024

Viac o knihe

Romantický příběh dvou sester z malého městečka v Jižní Karolíně, které mají magické nadání a trable s láskou.
Claire pěstuje na zahradě jedlé květiny, z kterých vaří kouzelné delikatesy a mění jimi životy lidí, Sydney dokáže česat a líčit tak, že vyzdvihne to, co je na každém nejkrásnější. Přesto se Claire bojí lásky a Sydney utíká od násilnického manžela. Pomůže jim kouzelné muškátové víno, které k vám přiláká toho, koho nejvíc potřebujete?
Čítať viac
Originálny názov
Garden Spells
Počet strán
248
Väzba
brožovaná väzba
Rozmer
125×205 mm
Hmotnosť
248 g
Rok vydania
2022
Naše katalógové číslo
1796089
Štýl
romantický
Jazyk
čeština
Preklad
Pôvod
Spojené štáty
Vydavateľstvo
Ikar CZ
Pre koho
pre ženy
Kategorizácia

Našli ste nepresnosti? Dajte nám, prosím, vedieť!

Nahlásiť chybu

Máte o knihe viac informácií ako je na tejto stránke alebo ste našli chybu? Budeme vám veľmi vďační, ak nám pomôžete s doplnením informácií na našich stránkach.

Hodnotenia

3,7 / 5

10 hodnotení

4
1
4
0
1

Ako sa páčila kniha vám?

Recenzie čitateľov

5

Milujem čítanie kníh, ktorých dej ma unáša do knižného sveta. Nájdete ma aj ako knihomolky_spod_tatier na ig.

Jana Imrichova
Overený zákazník
2.4.2024
Záhrada plná tajomstiev
Po tejto knihe som siahla najmä kvôli krásnej obálke a ešte krajšej oriezke

Čítanie sa mi na začiatku zdalo také, ako keď niečo varíte a je to síce fajn, ale niečo tomu chýba - nejaké korenie, ktoré dá tomu tú pravú lahodnú chuť.

No postupne si ma príbeh sestier o hľadaní ich nových začiatkov k sebe pripútal a bolo to pre mňa celkom príjemné čítanie.

Čarovná záhrada je oddychovka, tak akurát romantická, nič presladené, kniha, s ktorou budete mať príjemný čas a vyvolá vo vás mnoho myšlienok.

Kniha má okrem samotnej dejovej línie veľa originálnych atribútov, ale ja osobne by som uvítala, keby ich autorka v príbehu rozvinula viac.

Utiahnutá Claire pracuje v gastronómii a špecializuje sa na jedlé kvety. Má vycibrené schopnosti, vďaka ktorým vie kvetmi vyvolať u ľudí presné emócie a pocity. Jej práca je veľmi žiadaná. Sydney sa vracia späť k sestre, a o rokoch "preč", kedy chcela opustiť svoj pôvodný život, sa dozvedáme postupne. Ich sesternica Evanelle má schopnosť predvídavosti, dáva ľuďom zvláštne veci, ktoré budú raz potrebovať a zmenia im osud.

Na knihe sa mi páčila situovanosť do malého mestečka, jeho atmosféry, obyvateľov, zvyklostí. Žije v ňom aj rodina Waverleyovcov, ktorá je medzi miestnymi považovaná za veľmi zvláštnu. Zdá sa, že sú obdarení zvláštnymi schopnosťami, a navyše v ich záhrade rastie okrem zázračných rastlín aj jabloň, ktorá rodí prorocké ovocie.

Príbeh si vás získa jemnou atmosférou, prvkami magického realizmu aj bohatými lyrickými opismi. V knihe nenájdete žiaden väčší konflikt, ani gradáciu, postavy sú zamerané na svoj vnútorný boj so svojou minulosťou a strachom urobiť krok do budúcnosti.

Napriek tomu, že kniha je v mnohom predvídateľná, som rada, že autorka odkryla aj náročné témy, akými sú strata blízkeho, domáce násilie či neprijatie spoločnosťou.

Taktiež predvídateľnosť bola ozvláštnená o jemné oscilovanie medzi realitou - snom a minulosťou - prítomnosťou - budúcnosťou. Čo je koniec koniec koncov, aj oscilovanie v našich životoch .
Čítať viac
18.2.2024
Čarovná záhrada patrí do mojej obľúbenej kategórie literatúry - magického realizmu. Takmer hneď ako som sa pustila do čítania, moje srdce takmer plesalo. Čarovná záhrada s množstvom zázračných rastlín, k tomu utiahnutá mladá Claire s výnimočnými vlastnosťami a jej sestra, vracajúca sa po rokoch domov, ktorý kedysi nenávidela. K tomu násilnícky bývalý a sused, ktorý nevie odolať kúzlu Claire. Hneď mi to pripomínalo film Praktická mágia so Sandrou Bullock a Nicole Kidman, ktorý si kedykoľvek rada pozriem. Rovnako to bol príbeh o sestrách, povahovo úplne rozdielnych, ktoré mali magické nadanie.

No, celý nápad a príbeh mal podľa mňa obrovský potenciál. Napriek môjmu prvotnému nadšeniu som však ostala po dočítaní trochu sklamaná. Menší počet strán sa podľa mňa prejavil na kvalite. Dosť vecí ostalo nevysvetlených a nedotiahnutých, napríklad by som uvítala viac informácii o účinkoch zázračných rastlín, ktoré rástli v záhrade. Koniec bol príliš rýchly, autorka všetko uzavrela na pár stranách.

Vizuálne je kniha krásne spracovaná, rozhodne je to ozdoba do každej knižnice. Vôbec by mi však nevadilo, keby mala aj dvojnásobne viac strán a autorka by tak mala možnosť rozviesť viac aspektov príbehu do hĺbky.
Čítať viac
7.12.2023
Myslím, že som sa zaľúbila… Veľmi pekný príbeh! Zo začiatku som bola zmätená, ale nakoniec ten dej a magický realizmus, ktorého tam bolo len tak trošku, spolu krásne hrali. Vôbec by som nenamietala keby mala kniha aj pár strán navyše. Ťažko sa mi s ňou lúčilo, pretože číta sa rýchlo a chvíľami až nechcete, aby skončila :) Čítať viac

Vydavateľstvo Ikar CZ

Čítať viac

„Nemusíš to všetko pochopiť. Len buď so mnou.“

Chatrč - William Paul Young, 2009
Chatrč
William Paul Young