Limonov - Emmanuel Carrère, Mladá fronta, 2013

14,06 €

Pri nákupe nad 49 €
poštovné zadarmo
Limonov - Emmanuel Carrère, Mladá fronta, 2013
Limonov - Emmanuel Carrère, Mladá fronta, 2013

Limonov

Deník ztroskotance

Emmanuel Carrere románově zpracoval životopis jedné z nejbizarnějších postav, které ovládají dnešní Rusko – Eduard Limonov po emigraci v roce 1974 působil v bohémské a mediální... Čítať viac

Vydavateľstvo
Mladá fronta, 2013
400 strán
6-7 hodín čítania

Emmanuel Carrere románově zpracoval životopis jedné z nejbizarnějších postav, které ovládají dnešní Rusko – Eduard Limonov po emigraci v roce 1974 působil v bohémské a mediální sféře New Yorku, pak v Paříži jako spisovatel... Čítať viac

  • Pevná väzba s prebalom
  • Čeština
Vypredané

Zadajte e-mail a budeme vás informovať, keď bude kniha dostupná.

Dostupné v jednej knižnici. Požičať v knižnici

Ďalšie knižné vydania
Limonov - Emmanuel Carrère, Absynt, 2021
Brožovaná väzba
Slovenčina, 2021
Na sklade 2 ks

17,90 €

Naši škriatkovia odporúčajú

Kým zomrie posledný diabol - Richard Osman, Slovart, 2024

Viac o knihe

Emmanuel Carrere románově zpracoval životopis jedné z nejbizarnějších postav, které ovládají dnešní Rusko – Eduard Limonov po emigraci v roce 1974 působil v bohémské a mediální sféře New Yorku, pak v Paříži jako spisovatel, bojoval po boku Srbů v bosenské válce a po návratu do Ruska se stal vůdcem protiputinovského hnutí (Národně bolševická strana). Autorovi předci pocházejí z Gruzie, on sám mluví rusky, k ruskému prostředí má velmi blízko a v knize ho dokázal velmi zasvěceně vylíčit.
Čítať viac
Počet strán
400
Väzba
pevná väzba s prebalom
Rozmer
135×206 mm
Hmotnosť
490 g
ISBN
9788020426789
Rok vydania
2013
Naše katalógové číslo
158102
Štýl
životopisný
Jazyk
čeština
Preklad
Pôvod
Francúzsko
Vydavateľstvo
Mladá fronta
Kategorizácia

Našli ste nepresnosti? Dajte nám, prosím, vedieť!

Nahlásiť chybu

Máte o knihe viac informácií ako je na tejto stránke alebo ste našli chybu? Budeme vám veľmi vďační, ak nám pomôžete s doplnením informácií na našich stránkach.

Hodnotenia

4,6 / 5

8 hodnotení

5
3
0
0
0

Ako sa páčila kniha vám?

Recenzie čitateľov

11.11.2021
Eduard Limonov - spisovateľ, disident, politik. Egocentrik, miestami neznesiteľný, dožadujúci sa jediného. Aby vo svete, ktorým tak veľmi pohŕdal, dosiahol uznanie. Spoločne s Emmanuelom Carrèrom nahliadneme do búrlivého života tejto kontroverznej osoby sovietskych dejín, ktorý bol plný vzostupov a pádov, túžby niečo znamenať a snahy dostať sa vrchol spoločenského rebríčka. Jeho život, vo veľkej miere opradený škandálmi, nám autor prezentuje štýlom veľmi výrečným a pútavým, ktorý nás vtiahne do deja už od prvých strán.

Autor mapuje jeho život počnúc detstvom v sovietskom Charkove, cez pôsobenie v New Yorku, v ktorom strávil istý čas ako tulák no aj ako komorník milionára, aktívnu spoločenskú účasť v literárnych kruhoch v Paríži, až po opätovný návrat do Moskvy, kde sa začal angažovať v politickom živote. Reflektuje jeho účasť na konfliktoch vojny na Balkáne a na území Sovietskeho zväzu, založenie politickej strany a jeho pobyt vo väzení. Okrem iného, autor na základe Eduardových výpovedí zostavuje mozaiku jeho neúspešných vzťahov so ženami i románikmi s mužmi, aj keď nevedmo, či slovo "románik" nie je až príliš vznešené pomenovanie. V knihe sa nachádzajú aj momenty, pri ktorých Carrère akoby "zabudne" na Limonova a píše sám o sebe, či spoločensko-politických udalostiach odohrávajúcich sa v Rusku.

Aj keď ma udivuje skutočnosť, že Limonov mal aj napriek neúspechom stále chuť vyťažiť zo života maximum, v knihe nebol vykreslený ako sympatický človek. V niektorých pasážach jeho života ma pri čítaní premkla vlna zhrozenia. Aj v tom je však čaro Carrèrovho písania. Priblížiť charakter a povahu postavy tak autenticky, surovo a bez zábran, že máte pocit, že sa vám dostáva priamo pod kožu. Aj keď je kniha biografickým románom, a podotýkam, že naozaj veľmi dobrým, ťažko určiť do akej miery môžu byť informácie v knihe úplne pravdivé. To však nič nemení na fakte, že Limonov bol zaujímavou osobou, u ktorej môžeme pozorovať zložitosť reality ľudského myslenia a konania, v snahe dosiahnuť vrchol svojho cieľavedomého presvedčenia, že sme natoľko zaujímaví, že by o nás mal vedieť celý svet.
Čítať viac
39

Som mama malej slečny, s ktorou rady čítame. Snažím sa na IG písať svoj názor na mnou čítané knihy formou recenzií. Pri knihách si výborne oddýchnem, len keby toho času bolo viac :)

Beáta Kiselová Bileková
Overený zákazník
15.10.2021
Fajnotka
Táto biografická kniha veľmi dobre vystihuje Eduarda Limonova, ktorého život v nej autor opísal. Už v mladosti bol grázel, rebel, arogantný, ktorý chcel byť silou-mocou ,,niekto". Ako mladý chalan začal písať básne, ale autorsky sa mu začalo dariť až v Paríži. Medzitým pracoval ako výborný súkromný krajčír, emigroval do USA a bol dokonca majordómom, mal obdobia, kedy sa len flákal. V jeho živote nechýbali drogy, sex (aj s rovnakým pohlavím), bitky, mnohokrát padol na dno, ale nebol lenivý, stále vstal a išiel si za svojimi snami a cieľmi. Túžba byť uznávaným a ospevovaným ho nejedenkrát zaviedla na zlú cestu, možno sa zle rozhodol, ale ku koncu života bol i vo väzení. Dospela k tomu aj jeho začínajúca politická kariéra.
Z tejto informáciami nabitej knihy som sa dozvedela podstatné fakty z Limonovho života, ale autor do nej vložil aj veľa informácií o sebe a svoje názory. Nakoľko sa príbeh, hlavne v druhej polovici knihy, odohráva v popredí politických udalostí, pripomenula som si aj dejiny. Každopádne by som o Limonova ako o muža ani nezakopla, jeho diela som nečítala, takže k tejto jeho stránke sa vyjadriť neviem, no jedno, čo viem povedať, je to, že pán Carrère napísal túto knihu veľmi pútavo a výborne. Vyzdvihnúť chcem aj skvelý preklad.
Ja túto knihu odporúčam trošku náročnejším čitateľom, určite nebudú sklamaní.
Čítať viac
32
Overený zákazník
11.10.2021
Kontroverzný ruský gangster s túžbou stať sa kráľom zločinu a nie obyčajným komparzistom. Charizmatický bad guy Limonov, ako gaunerský extrémny sebestredný beatnik ruského typu, naservírovaný bez kaviáru na surovo veľmi čitateľným Cerréreom.
.
Príbeh mladého rebela Eduarda, ktorého pritiahla bohéma ukrajinského Charkova. Stal sa krajčírom, písal poéziu a s dostatočnou dávkou arogancie vedel opovrhnúť ako Brežnevom tak Brodským či Solženicynom.
Moskovský underground vystriedali svetové metropoly vo vidine dosiahnutia slávy a uznania. Po búrlivych rokoch a spisovateľských počinoch sa vracia späť do Ruska a postupne rozbieha neľahkú politickú kariéru na čele neskôr zakázanej nacionálno-boľševickej strany, ako oponent a odporca jeľcinizmu a putinovskej éry.
.
Limonov bol pre mňa menšou neznámou. Čítať o ňom bolo veľmi výživné keďže takáto postava rozvíri všetko kde sa mihne či v kultúrnom alebo politickom dianí.
Celkový dojem bol umocnený o autorove zrozumiteľné podanie historických kulís na pozadí príbehu.
Čítať viac

Vydavateľstvo Mladá fronta

Čítať viac

„Ale práve ten slabý musí­ vedieť byť silný a odí­sť, keď ten silný je prí­liš slabý na to, aby mohol tomu silnému ublí­žiť.“