Preskočiť na hlavný obsah
Tmavší odtieň mágie - Victoria Schwab, Slovart, 2023

A vy sa ako máte?
E-kniha

Skutočné príbehy z praxe mentálneho kouča

Ako naložiť s dilemou rozumu a srdca? Ako neuviaznuť v pasci deštruktívnej zodpovednosti a nezabudnúť pritom na lásku? Odpovede nielen na tieto otázky sú úvahami autora, ktorý... Čítať viac

Vydavateľstvo
Ikar, 2024
Počet strán
280

Ako naložiť s dilemou rozumu a srdca? Ako neuviaznuť v pasci deštruktívnej zodpovednosti a nezabudnúť pritom na lásku? Odpovede nielen na tieto otázky sú úvahami autora, ktorý inšpiruje k odvahe nenechávať odchádzať ... Čítať viac

  • PDF EPUB MOBI
  • Slovenčina

12,50 €

Ihneď na stiahnutie
Ako čítať e-knihy?

Naši škriatkovia odporúčajú

Viac o e-knihe

„Musíme mať odvahu akceptovať chod času, ktorý je nezávislý od našich túžob a želaní. Tento druh odvahy potrebujeme na to, aby sme dokázali uzavrieť príbehy vtedy, keď nám život nedá na výber.“

Ako naložiť s dilemou rozumu a srdca? Ako neuviaznuť v pasci deštruktívnej zodpovednosti a nezabudnúť pritom na lásku? Odpovede nielen na tieto otázky sú úvahami autora, ktorý inšpiruje k odvahe nenechávať odchádzať vzácne okamihy pravdy, skrývajúce sa v úprimnej sebareflexii vlastného života. Vďaka jeho vycibrenej schopnosti dotknúť sa srdca, podržať a niesť túto stopu magickosti, sa príbehy v knihe stávajú živými a povedomými pre čitateľa. Zároveň vám ponúka praktické návody na to, ako čeliť súčasným výzvam.

Príbehy sú plné osobných postrehov a reflexií života rozmanitých ľudí, ktoré vás prekvapia, pobavia, dojmú, no predovšetkým nenútene vtiahnu do polohy citlivého chápania a významu rôznych podôb lásky.

Peter Bielik vás s porozumením vyvedie zo zaužívaných vzorcov, vďaka čomu budete jasne vidieť, ako dodať svojmu životu kvalitu a zmysel.
Čítať viac

Našli ste nepresnosti? Dajte nám, prosím, vedieť!

Nahlásiť chybu

Máte o knihe viac informácií ako je na tejto stránke alebo ste našli chybu? Budeme vám veľmi vďační, ak nám pomôžete s doplnením informácií na našich stránkach.

Hodnotenia

3,0 / 5

7 hodnotení

2
0
3
0
2

Ako sa páčila e-kniha vám?

Recenzie čitateľov

Dáša
Neoverený nákup
30.8.2024
Autentickosť, hĺbka, fascinácia ľudským univerzom
Táto kniha z dielne uznávaného psychológa je hlbokou sondou do vnútorného vesmíru človeka, ktorá vo mne neraz prebudila zimomriavky a prenikavý pocit autenticity. Autorov umelecky prepracovaný a pútavý štýl sa prepletal s jemnou citlivosťou k osobným príbehom. Či už pri gymnastke Linn, ktorá náhle prestala skákať dozadu, alebo dievčati vyjednávajúcom so smrťou.. aj mnohé ďalšie vo mne zvláštnym spôsobom visia doteraz. Niektoré príbehy v tých najpozoruhodnejších momentoch odhaľujú aj niečo z existenciálnej introspektívy samotného autora. A práve tieto obrazy na mňa pôsobia uveriteľne, sympaticky, a bavia ma. Jeho pozornosť totiž nevrhá ožiarený pohľad na úspech a poznanie, tak ako sme možno pri koučoch a psychológoch zvyknutí, a ktorí navyše len zriedka odkrývajú svoje vnútorné zlomeniny. Autor tu prichádza s úplne iným, novým prístupom. Ukazuje, že výraznejšia priepustnosť hranice medzi tým, kto pomáha, a tým, kto pomoc prijíma, môže byť ešte viac hodnotná a obohacujúca, pretože so sebou nesie úplne inú kvalitu vzťahu. Miestami pôsobivá a miestami zarážajúca je jeho zraniteľná otvorenosť, ktorá paradoxne vôbec nezatemňuje jeho profesionálnu autoritu. Ba práve naopak, posilňuje ju a dáva jej iný rozmer. Práve táto neskrývaná ľudskosť robí z autora životného sprievodcu, ktorý ponúka hlboké porozumenie a stáva sa dôverným spoločníkom v (ne)obyčajných životných peripetiách rozmanitých ľudí.

Jeho príbehy a slová majú špecifickú rezonanciu, keď z pozície čitateľa môžem vnímať, že aj sám autor prechádza vlastným vývojom, aj on sa učí a rastie spolu so svojimi postavami. Tento úprimný a priamy prístup vytvoril silné prepojenie medzi mnou ako čitateľom, a medzi autorom, čím sa kniha pre mňa stala veľmi osobnou a blízkou skúsenosťou. A v tomto prepojení mi dala niečo jedinečné autentický pohľad na mnohé druhy ciest, ktoré sú podobné tým mojim. Dala mi tým odpovede, ktoré ma opätovne ubezpečujú, že nie sú ukryté nikde inde, len v mojom vlastnom žití.

V knihe je zároveň mnoho univerzálne používaných právd, no to neznamená, že tým že sú dobre známe, sú menej hodnotné, alebo že stratili svoju silu - práve naopak. Je dobré si ich pripomínať.

Ak je táto pôsobivá a inšpiratívna kniha začiatkom literárnej cesty tohto autora, tak s napätím a radosťou očakávam, kam nás môže zaviesť jeho budúca tvorba.
Čítať viac
6

Milujem čítanie kníh, ktorých dej ma unáša do knižného sveta. Nájdete ma aj ako knihomolky_spod_tatier na ig.

Jana Imrichova
Overený zákazník
24.7.2024
Odporúčania na každodenné výzvy života
"Kniha, ktorú držíte v rukách, je môj dialóg s vami a s ľuďmi v tejto knihe. Môžete v ňom nájsť svoj pocit, svoju myšlienku alebo aj seba samého. Zároveň vám ponúka praktické odporúčania na ceste medzi začiatkom a koncom tak, aby mal život hodnotu nielen pre vás, ale aj pre všetkých ľudí, ktorí sú súčasťou vášho života nastálo, alebo len na malú chvíľu."

Peter Bielik nás v knihe A vy sa ako máte? sprevádza 28 skutočnými príbehmi, ktoré boli súčasťou jeho odbornej praxe. V každom príbehu ponúka so životným osudom ľudí aj kúsok svojej práce a kúsok seba v podobe zamyslení. Tie čitateľov nútia porozmýšľať nad chodom času, ktorý je "nezávislý od našich túžob a želaní". Autorove úvahy nás inšpirujú k odvahe, chuti nevzdať sa a nachádzať vzácne okamihy života.

Príbehy v knihe nás však neprinútia "len" zamyslieť sa, mnohé aj prekvapia, pobavia alebo dojmú. Nosnými témami knihy sú odvaha, strach a mentalita víťaza. Tie iste preniknú pri čítané každým čitateľom a motivujú ho hľadať a sústrediť sa aj na jeho osobné životné hodnoty, či pripomenúť si ich.





Autor po svojej viac ako 25-ročnej praxi rozhodne má čo povedať. Ponúka praktické odporúčania, ako zvládnuť každodenné výzvy nášho života tak, aby nám náš život dával zmysel. Nezabúda však na to, že to hlavné, čo by v jeho príbehoch (i v živote) malo rezonovať, je ľudskosť a láska.

Druhú časť knihy s podtitulom Všetko medzi začiatkom a koncom (Ako čeliť súčasným výzvam v každodennom živote) dopĺňa autor o praktické návody, ako si zaviesť pozitívne hodnoty do vlastného života.

Peter Bielik nám ponúka knihu, ktorá je v prvom rade inšpiratívna. Najskôr nás vtiahne do prežívania druhých, potom do prežívania seba samých. Po dočítaní je viac než pravdepodobné, že zmobilizuje človeka k tomu, aby sa vo svojom živote posunul.
Čítať viac
Danka
Neoverený nákup
3.5.2024
Neprekvapí, nesklame
Táto novinka ma zaujala názvom a keďze je to môj milovaný žáner, chcela som si ju prečítať. Ak mám byť úprimná, takmer som knihu neprečítala do konca, napokon som jej však dala šancu. Umelecky krásne vyjadrené hlboké myšlienky striedali klišé momenty, a tak hoci mi kniha odovzdala pár pekných myšlienok, určite nebude patriť medzi tie moje nezabudnuteľné. Čítať viac
Klaudia M.
Neoverený nákup
20.4.2024
Kniha, ktorá vás objíme
Na túto knihu som ,,naďabila” v kníhkupectve náhodne, hneď, ako som si ju prelistovala a začítala sa do nej, mi ale bolo jasné, že si ju beriem so sebou. :) Väčšinou mám predsudky voči ,,podobným”* knihám a obchádzam ich, lebo vo mne vyvolávajú sklamanie, ak v nich nájdem len nejaké ,,pekné citáty”, ktoré môžu na chvíľu potešiť, ale zostávajú na povrchu. Táto kniha taká nie je. Je plná skutočných príbehov skutočných ľudí, ktoré vás vtiahnu do prežívania druhých, ako aj seba samých. Pri knihe som si poplakala, zamýšľala sa, tešila sa, prežívala všetky emócie po boku ľudí zmienených i nezmienených v knihe. Je krásnym odrazom toho, čo znamená byť človekom a že túto skúsenosť života zdieľame všetci.

*už nechcem mať žiadne predsudky, každá kniha si zaslúži byť vnímaná vo svojej jedinečnosti. A tak sa nestane, že by sme nejakú, pre nás dôležitú, prehliadli. :)
Čítať viac
Gabriela Hofbauerová
Overený nákup
11.3.2024
A vy sa ako máte?
Inšpiratívna kniha,ktorá núti človeka zamyslieť sa nad vlastnými hodnotami života.Zastaviť sa pri tom,prečo máme potrebu hodnotiť druhých ľudí bez toho,aby sme poznali ich príbeh života bližšie. Čítať viac

Vydavateľstvo Ikar

Čítať viac

„To jediné, na čo sa nevzťahuje pravidlo väčšiny, je ľudské svedomie.“