Zvodca TOP #15
E-kniha

Keď som sa zoznámila s Donovanom, mladým, úžasným, úspešným a inteligentným mužom, netušila som, o koho ide… Spomenula som, že bol mladý? Rada to zopakujem. Ford Donovan bol... Čítať viac

4,2 32 hodnotení
Vydavateľstvo
Ikar, 2024
320 strán
4-5 hodín čítania

Keď som sa zoznámila s Donovanom, mladým, úžasným, úspešným a inteligentným mužom, netušila som, o koho ide… Spomenula som, že bol mladý? Rada to zopakujem. Ford Donovan bol totiž o dosť mladší... Čítať viac

  • PDF EPUB MOBI
  • Slovenčina

11,10 €

Ihneď na stiahnutie
Ako čítať e-knihy?

Naši škriatkovia odporúčajú

Viac o e-knihe

Keď som sa zoznámila s Donovanom, mladým, úžasným, úspešným a inteligentným mužom, netušila som, o koho ide… Spomenula som, že bol mladý? Rada to zopakujem. Ford Donovan bol totiž o dosť mladší. No poďme pekne poporiadku. Moja najlepšia kamarátka usúdila, že od môjho rozvodu už uplynulo dosť času a mala by som sa konečne vrhnúť do víru randenia. Na obľúbenej online zoznamke mi bez môjho vedomia založila profil a ako cieľovku odklikla dvadsaťjeden- až dvadsaťsedemročných mužov.

Vtipne doplnila, že tí s prezývkou Kráľ orálu majú prednosť. Ten profil som nemienila využiť. Prisahám! Lenže potom sa mi ozval on a začali sme si písať. Bavilo ma to, no jeho vek predstavoval pre mňa neprekonateľnú prekážku. A nielen jeho vek! Celé týždne mi nedal pokoj, a tak som súhlasila so schôdzkou – pre mňa prvou po dvadsiatich rokoch, ktoré som strávila so svojou stredoškolskou láskou. Vedela som, že to nikam nepovedie, no bola som naňho zvedavá. A viete, čo sa hovorí… kto je zvedavý, bude skoro starý.

Martinus.sk · Čítanie z knihy ZVODCA (Vi Keeland)
Čítať viac
Originálny názov
All Grown Up
Počet strán
320
Rok vydania
2024
Naše katalógové číslo
2447979
Štýl
erotický, romantický
Jazyk
slovenčina
Preklad
Pôvod
Spojené štáty
Vydavateľstvo
Ikar
Pre koho
pre ženy
Kategorizácia

Našli ste nepresnosti? Dajte nám, prosím, vedieť!

Nahlásiť chybu

Máte o knihe viac informácií ako je na tejto stránke alebo ste našli chybu? Budeme vám veľmi vďační, ak nám pomôžete s doplnením informácií na našich stránkach.

Hodnotenia

4,2 / 5

32 hodnotení

14
12
5
1
0

Ako sa páčila e-kniha vám?

Recenzie čitateľov

10

„Všetko, čo teraz potrebujem, je obrovský sveter, káva, teplé ponožky, hromada kníh a dobrá hudba.“

Diana Barnová
Overený nákup
predvčerom
Najnovšia Keelandovka
Čím ďalej tým viac je za mňa dej nudnejší a nudnejší. Niežeby som sa do čítania nejako nútila, no popravde kniha nedokázala udržať moju pozornosť.
Ak mám byť úprimná, dosť mi vadil vekový rozdiel medzi postavami. Aj keď bol Ford 25 ročný chalan, bol akože vyspelý vzhľadom nato, že musel rýchlo dospieť. Za mňa sa mal ich vzťah skončiť koncom leta. Niekedy je fajn ak kniha neskončí typickým happyendom. Táto kniha je však presným opakom , obaja sa neskutočne milujú, ona samozrejme otehotnie a nikomu neprekáža , že jemu sa práve skončila puberta a na onedlho pôjde do dôchodku.
V knihe sa vyskytli aj vtipné scénky, aj romantické aj erotické, no na 5 hviezdičiek je to u mňa veľmi málo.
Čítať viac
Petra Kanianska Mašlonková
Overený nákup
19.4.2024
Skamanie
Táto kniha je obrovské sklamanie. Od autorky som prečítala väčšinu jej kníh, ale táto nevyšla. Doslova som sa nútila do čítania keď som si už knihu kúpila. Čítať viac
1

Vášnivá čitateľka a zároveň aj autorka dvoch kníh. Knihy a písanie milujem z celého ❤️.

Natália Hammerová
Overený zákazník
15.4.2024
Ďalšia super od Vi!
Knižka sa mi čítala veľmi rýchlo. Bolo to príjemne a veľmi pútavo napísane.
Všetko sa to začalo nevinným zoznámením na zoznamke, no a keď prišlo k prvému stretnutiu HH, nastal šok :D.
Väčšina deja sa odohráva na krásnom mieste pri mori - teplo, piesočné pláže, slnko... och, jednoducho nádhera.
Vždy mám trošku obavy, keď sa v knihe spomína vekový rozdiel, obzvlášť v prípade, keď žena je staršia ako muž. No Ford bol veľmi vyspelý, charizmatický mladý muž, ktorý mal jasne stanovené hodnoty a ciele v živote - okrem božského vzhľadu - aj toto bolo na ňom veľmi príťažlivé.
Val bola zo začiatku veľmi opatrná, nechcela sa púšťať do vzťahu s Fordom. Obdivujem, ako dlho tomuto ZVODCOVI vydržala odolávať, ja by som to pri takom zjave, akým bol Ford, vzdala asi hneď na začiatku :-D.
Bolo to aj vtipné, aj sladko romantické, aj vzrušujúce, miestami sa objavovali problémy, s ktorými sa museli vysporiadať.
Dôvod, pre ktorý sa Ford s Val pred šťastným záverom knihy odlúčili, by sa dal podľa môjho názoru lepšie vykomunikovať a nemuselo k tomu ani dôjsť, ale tak to v knihách proste býva... Našťastie to dobre dopadlo.
Záver bol naozaj nádherný až dojemný.
Odporúčam všetkými desiatimi :)
Čítať viac
15.4.2024
3,5/5
Presne takúto oddychovku som potrebovala, aj keď viem, že Vi to vie omnoho lepšie. No, ak si chcete oddýchnuť pri knihe, tak smelo do toho.

Čo sa mi na knihe páčilo, bol ten vekový rozdiel, tentoraz z opačného súdka. V tomto príbehu je staršia Val. Aj keď musím priznať, že Ford mi neprišiel vôbec na svoj vek, skôr som ho vnímala, ako zrelého muža, ktorý vie, čo chce. Ford si ma jednoznačne získal. Stále mal v sebe taký drive, ale zároveň bol aj zodpovedný, nápomocný a sršal skvelým humorom. Najmä jeho lístočky ma dostali.

Obaja si museli prejsť rôznymi situáciami, ktoré ovplyvňovali ich vek či ďalšie skutočnosti z ich životov. Najmä Val mala na pamäti vekový rozdiel. Chápem, že bola staršia od Forda, ale prišla mi nerozhodná. Raz hovorila áno, potom nie. Sama som z nej mala zmätok, ale naopak Ford bol voči nej trpezlivý. Napriek tomu sa mi pozdávalo, aká žena sa na konci z nej stala, tu bola skutočne sama sebou a bolo to z nej aj cítiť.

Ku konci je taka menšia zápletka, ktorá by sa síce dala vyriešiť úprimným rozhovorom, ale neprekážalo mi to, keďže naše postavy potrebovali čas aby veľa vecí pochopili.
Čítať viac
18

Som mamina na materskej ktora miluje čítanie kníh. Uprednostňujem romany alebo young adult.

Slávka Beňáková
Overený nákup
14.4.2024
4,5
Vi Keeland je svetovou autorkou po ktorej knihách vždy siahnem. Je to pre mňa taká istota na dobrú oddychovku.

V knihe Zvodca sa stretávame s väčším vekovým rozdielom u hlavných postáv, pričom chlap je tentokrát ten mladši. Ale aj napriek tomu, že Ford je dosť mladý, tak je napriek svojmu veku aj dosť vyspelý. Valérie sa s Fordom zoznámi na zoznamke, kde ju prihlasila jej kamoška. No aj napriek tomu, že sa jej Ford veľmi páči, ich vekový rozdiel je pre ňu dosť veľkým problémom. Dokáže sa cez to preniesť?

Kniha sa čítala skvelo. Ako som už spomínala tak šlo o taku oddychovku. Nájdeme si v nej romantiku, erotiku a samozrejme aj nejaké tie problémy, ktoré stoja láske v ceste. Všetky postavy boli skvelé a ja som si ich obľúbila.

Takže ak hľadate čítanie na oddych knihu vám určite odporúčam. Veď túto autorku a jej tvorbu už mnohí poznáte veľmi dobre.
Čítať viac
20
Overený zákazník
10.4.2024
Zvodca je kniha, ktorú Vi Keeland opäť ani zďaleka nepokazila. U nej už staviam na istotu, niektoré jej knihy vo mne stále vedia vytvoriť ten povestný „wau efekt“, iné sú, jednoducho, veľmi dobré. Zvodca patrí do tejto druhej kategórie. Vi to vie lepšie (viac hlbšie a zároveň dostatočne humorné), ale aj tak ide o skvelé oddychové čítanie.

Nájdete tu tému vekového rozdielu, ale opačnú od zaužívanej formy - náš zvodca je mladší od hlavnej hrdinky. Autorka k tomuto „problému” prispela viacerými prekážkami. Vďaka tomuto prepracovanejšiemu deju, bol celý príbeh zaujímavejší a v niečom aj poučný.

Hlavní hrdinovia na začiatku využijú zoznamku a tak kniha obsahuje správy a veľa vtipných poznámok. Ľahkosť a vtip v celom príbehu autorka vyvažuje vážnosťou v oblasti ich vzťahu alebo minulosti postáv.
Obe hlavné postavy sú vyspelé, majú niečo za sebou, a len dokazujú to povestné tvrdenie, že vek je len číslo. Hoci to nie vždy tak vyzerá.

Z príbehu Donovana a Valentíny si odnášam veľmi príjemne pocity a to aj vďaka sympatickým vedľajším postavám. Už sa teším, čo sa bude skrývať v ďalšej knihe.
Čítať viac
9

Milujem knihy. Všetky… najviac však slovenské autorky… tiež nepohrdnem škandinávskym krimi… knihy pre deti, pre moje deti čítam s radosťou a láskou…knihy o výchove mám tiež ale väčšinou pri 4strane to vzdávam s pocitom že príroda vie čo robí ????. Milujem vôňu, viazanie, list za listom… milujem dotyk list na kozu…milujem čítať a fantazírovať ako to vlastne celé vyzerá…nieje nič lepšie ako úžasná kniha…

Lucia Nováková
Overený nákup
1.4.2024
Láska hory prenasa
Nehanbím sa priznať že knižky od Vi sú moja slabosť. Jej spôsob písania, aj keď pre niekoho to môže byt plytké, sú pre mna úplne ideálne na oddych. Človek nemusi ťažko premýšľať a láska a dvorenie a vášeň podľa mna poteší každú jednu ženu, lebo jej nikdy nemáme dosť. Zvodca bol asi jeden z najkrajších príbehov od Vi. Pokial je muž starší od ženy nikto sa nad tým nepozastavi, ale čo keď je to naopak? Podľa mna knižka krásne ukázala ako je jedno koľko máš rokov pokial je tam práva láska, ktorá aj hory prenáša. Čítať viac
25.3.2024
Je možné mať pravé city v nepravý čas ?

Láska je jednoducho nevyspytateľná. Myslíte si, že už od Vás dávno odišla a už o Vás ani nezakopne, a potom sa Vám následne vráti ako bumerang a udrie Vás v plnej sile. A Vy sa nebudete vedieť ani nadýchnuť.

Ďalší príbeh od autorky Vi Keeland vôbec nesklamala. Dokonca sa tentokrát karta obrátila a hlavným hrdinom bol o 12 rokov mladší mladý muž, ktorý mal síce 25 rokov, ale kvôli rodinnej tragédii musel veľmi rýchlo dospieť a postarať sa o mladšiu sestru. A to našu staršiu, no stále mladú a krásnu hlavnú hrdinku na ňom zaujalo. Samozrejme okrem jeho tela a pohľadu .
Dokázala sa nakoniec Val preniesť cez veľký vekový rozdieľ?

Za mňa super oddychovka plná vášne!
Čítať viac

Vydavateľstvo Ikar

Čítať viac

„Napokon, ak sa sústredenie meria minútami a disciplína hodinami, jednotkou nezlomnosti musí byť rok.“

Džentlmen v Moskve - Amor Towles, 2018
Džentlmen v Moskve
Amor Towles