Úžasná Jane: Rozum a cit
E-kniha

Nové prerozprávanie slávneho románu Jane Austenovej s úsmevnými ilustráciami. Henry Dashwood síce miloval všetky svoje deti rovnako, spoločenské pravidlá však nemali pre delenie... Čítať viac

2. diel série
Úžasná Jane
Vydavateľstvo
Ikar, 2024
256 strán
4-5 hodín čítania

Nové prerozprávanie slávneho románu Jane Austenovej s úsmevnými ilustráciami. Henry Dashwood síce miloval všetky svoje deti rovnako, spoločenské pravidlá však nemali pre delenie lásky (a majetku) v rovnakom pomere pochopenie... Čítať viac

  • PDF EPUB MOBI
  • Slovenčina

9,00 €

Ihneď na stiahnutie
Ako čítať e-knihy?

Naši škriatkovia odporúčajú

Viac o e-knihe

Nové prerozprávanie slávneho románu Jane Austenovej s úsmevnými ilustráciami

Henry Dashwood síce miloval všetky svoje deti rovnako, spoločenské pravidlá však nemali pre delenie lásky (a majetku) v rovnakom pomere pochopenie. Po smrti otca musia jeho dcéry, sestry Elinor a Marianne Dashwoodové, opustiť rodičovské sídlo a presťahovať sa do vzdialeného domčeka. Zdá sa, že ich životy už nebudú také, ako predtým...
Odchod donúti Elinor opustiť milovaného muža a Marianne sa zaľúbi do šarmantného, no absolútne neprijateľného cudzinca. Na kľukatej ceste k šťastiu sa sestry navzájom podporujú, nájdu však rovnováhu medzi rozumom a citom?

Katherine Woodfine je od mladosti veľkou fanúšičkou Jane Austenovej, preto má výborné predpoklady na to, aby sestry Dashwoodové priblížila novému mladšiemu publiku.

Églantine Ceulemans zachytáva Austenovej satiru a vtip a oživuje živelnosť jej prepracovaných postáv vo vtipných čiernobielych ilustráciách.
Čítať viac
Originálny názov
Jane Austen's Sense and Sensibility
Počet strán
256
Rok vydania
2024
Naše katalógové číslo
2409993
Ilustrácie
Štýl
romantický
Jazyk
slovenčina
Preklad
2. diel série
Úžasná Jane
Vydavateľstvo
Ikar
Kategorizácia

Našli ste nepresnosti? Dajte nám, prosím, vedieť!

Nahlásiť chybu

Máte o knihe viac informácií ako je na tejto stránke alebo ste našli chybu? Budeme vám veľmi vďační, ak nám pomôžete s doplnením informácií na našich stránkach.

Hodnotenia

5,0 / 5

3 hodnotenia

3
0
0
0
0

Ako sa páčila e-kniha vám?

Recenzie čitateľov

Erika Petrovičová
Neoverený nákup
30.3.2024
Odporúčam pre dievčatá
Knižku som kúpila 12r. dcérke, ktorá už má prečítaný originál Rozum a cit, a po porovnaní oboch verzii tvrdí, že táto verzia sa jej viac páčila, nakoľko tam neboli napr. “zbytočné” kapitoly o opise panstiev a pod., ktoré ju osobne pri originály nudili :) A táto verzia ju viac bavila. Takže pre “tínedžerský “ vek je asi vhodnejšia. Nie je ochudobnená o žiadnu dejovú líniu. Čítať viac
21.2.2024
naozaj úžasná Jane
Ak patríte k skalným fanúšikom Jane Austen a jej pozoruhodného diela, nenecháte si ujsť nič, čo v slovenčine vyjde. A aj keď je táto prerozprávaná verzia veľmi zjednodušená a určená mladším ročníkom, zaujala ma, pretože Rozum a cit patrí k mojim najmilovanejším románom. 
Knižka je veľmi zrozumiteľná a celú zápletku opisuje veľmi jasne. Myslím, že deti nebudú mať najmenší problém pochopiť súvislosti. Dokonca obsahuje rodokmeň postáv a tiež vysvetlivky pojmov ako "chudobinec", či ako fungovalo dedičstvo a iné, vďaka čomu môže mladý čitateľ lepšie porozumieť historickému obdobiu, do ktorého je príbeh vsadený. Nechýba ani krátka poznámka o živote a diele "úžasnej Jane" a taktiež autorky prerozprávaného textu a ilustrátorky. 
Občas som si počas čítania musela pripomínať, že čítam detskú knihu a nemôžu ma prekvapovať jednoznačné rozhovory a vysvetlenia, ktorými sa eliminuje možnosť polemizovať, čo tým asi chcel drahý autor povedať. Veľmi som zvyknutá na fakt, že klasická kniha je spravidla náročnejší text a trochu mi chýbalo hľadanie významov "medzi riadkami", no po pár kapitolách som si zvykla a naplno sa ponorila do zbožňovaného príbehu. Bolo to ako sadnúť si s čajom k obľúbenej adaptácií s Emmou Thompson. Ilustrácie sú rozkošné a vtipné, vydanie je krásnym doplnením knižnice. Knižka je určená čitateľom od 8 rokov.
Čítať viac

Vydavateľstvo Ikar

Čítať viac

„To, čím sme boli na začiatku, je iba nejasná farebná škvrna, na ktorú sa dívame z brehu toho, čím sme sa stali.“

Náhodné úvahy - Elena Ferrante, Andrea Ucini (ilustrátor), 2019
Náhodné úvahy
Elena Ferrante, Andrea Ucini (ilustrátor)