Vianoce v Carntone
E-kniha

Uprostred vojny a blednúceho sna o Konfederácii odhaľujú ranený vojak a chudobná vdova skutočný význam Vianoc – a obetujúcej sa lásky... Čítať viac

Séria
Príbehy z Carntonu
Vydavateľstvo
i527.net
216 strán
3 hodiny čítania

Uprostred vojny a blednúceho sna o Konfederácii odhaľujú ranený vojak a chudobná vdova skutočný význam Vianoc – a obetujúcej sa lásky... Čítať viac

  • PDF EPUB MOBI
  • Slovenčina

10,49 €

Ihneď na stiahnutie
Ako čítať e-knihy?

Naši škriatkovia odporúčajú

Viac o e-knihe

Uprostred vojny a blednúceho sna o Konfederácii odhaľujú ranený vojak a chudobná vdova skutočný význam Vianoc – a obetujúcej sa lásky...

Nedávno ovdovená Aletta Prescottová sa snaží, aby ona aj jej syn dokázali zvládať ťažké životné okolnosti. Keď sa banka vyhráža vysťahovaním, objaví reklamu na dražbu Ženského charitatívneho spolku a požiada o prácu – len aby zistila, že všetky pozície sú už obsadené. Potom jej náhodné stretnutie s raneným vojakom ponúkne inú príležitosť – a priateľstvo. Môže však Aletta tomuto mužovi dôverovať?

Kapitán Jake Winston, uznávaný konfederačný ostrostrelec, utrpel v Bitke pri Chickamauge zranenie hlavy. Po lekárovej diagnóze sa Jake obáva, že stratí nielen to, v čom je najlepší, ale aj svoju identitu. Kým sa zotavuje, dostane rozkaz pomáhať s dražbou Ženského charitatívneho spolku. Úctivo namieta. Nepredstavoval si, že ako vojak bude poklonkovať kŕdľu „krinolín“. Ale rozkazy sú rozkazy a on čoskoro zistí, že táto skupina žien – najmä jedna z nich – preňho znamenajú omnoho viac, než očakával.
Vianoce v Carntone, zasadené do pozadia a histórie plantáže Carnton vo Frankline v Tennessee, sú príbehom obnovenej nádeje a znovunájdenej viery v čase Vianoc.
Čítať viac
Originálny názov
Christmas of Carnton
Počet strán
216
Naše katalógové číslo
2306675
Štýl
romantický
Jazyk
slovenčina
Preklad
Pôvod
Spojené štáty
Séria
Príbehy z Carntonu
Vydavateľstvo
i527.net
Pre koho
pre ženy
Kategorizácia

Našli ste nepresnosti? Dajte nám, prosím, vedieť!

Nahlásiť chybu

Máte o knihe viac informácií ako je na tejto stránke alebo ste našli chybu? Budeme vám veľmi vďační, ak nám pomôžete s doplnením informácií na našich stránkach.

Hodnotenia

4,7 / 5

19 hodnotení

14
5
0
0
0

Ako sa páčila e-kniha vám?

Recenzie čitateľov

8

Rada čítam, okrem práce v záhrade. Vyberám si knihy, ktoré má prenesú do krajiny, ktorú z opisu poznávam. Následne si robím zoznam, ktorú pôjdem navštíviť ????. Zaujímajú ma knihy z obdobia vojny, a pre mňa neznámych krajín, alebo netradičných činností hrdinov.

Janka Buška
Overený nákup
12.2.2024
Vianočný zázrak
Smutno pekný vianočný príbeh poukazuje na to, že nádej vždy zostáva a často nečakané sa môže stať reálne. Príjemná , vianocno-zazracna, krátka knižka. Doporučujem Čítať viac
26.12.2023
Krásny príbeh Vianoc...
Krásny vianočný príbeh odohrávajúci sa počas vojny...
Aletta Prescottová sa snaží, aby ona aj jej syn dokázali zvládať ťažké životné okolnosti, prichádza o manžela a následne o strechu nad hlavou...pod srdcom nosí ďalšie dieťatko.
Kapitán Jake Winston, uznávaný konfederačný ostrostrelec, utrpel v Bitke pri Chickamauge zranenie hlavy. Po lekárovej diagnóze sa Jake obáva, že stratí nielen to, v čom je najlepší, ale aj svoju identitu. Kým sa zotavuje, dostane rozkaz pomáhať s dražbou Ženského charitatívneho spolku. Úctivo namieta. Nepredstavoval si, že ako vojak bude poklonkovať kŕdľu „krinolín“. Ale rozkazy sú rozkazy a on čoskoro zistí, že táto skupina žien – najmä jedna z nich – preňho znamenajú omnoho viac, než očakával, je to Aletta...
Zamilujú sa do seba...a VIAC už neprezradím...odpoveď nájdete v krásnom vianočnom príbehu...
Čítať viac
Ľubica K
Neoverený nákup
20.12.2023
Pokojné Vianoce z Carntonu. :)
moja prvá skúsenosť s autorkou a veľmi sa teším, že ide práve o knižku, ktorej pokračovaním sú dva riadne romány, pretože táto novelka skončila prirýchlo.
síce som si ju kúskovala týždeň, do deja som sa dostala okamžite a vôbec sa mi z neho nechcelo odísť. napriek Vianociam v čase vyčíňajúcej vojny, bola atmosféra sviatkov nepopierateľná. po dlhom čase sa stretávam s vôľou vyrozprávať, ako to všetko bolo, čo ale, pochopiteľne, nemôžem, urobiť takže musím hľadať správne slová.
predstav si, že v pošte nájdeš obálku s listom vyjadrujúcim úprimnú sústrasť k nedávnej smrti tvojho manžela, ktorý padol pri bitke v prebiehajúcej občianskej vojne. čo poskytne v takej chvíli útechu? blížiace sa Vianoce? viera v Boha? nádej v očiach priateľky, ktorá sa hanbí priznať úľavu, že podobný list zatiaľ nedostala? banka hroziaca vysťahovaním, keď už rodina nemá príjem? pomôže vedomie, že sa dá dopadnúť aj horšie? situácia mladej vdovy Aletty je veľmi vážna, a predsa sa autorke podarilo do jej prežívania zahrnúť mnoho lásky, radosti z nadchádzajúcich sviatočných dní a nádeje, že život môže pokračovať ďalej napriek mnohým dôvodom na smútok.

mňa osobne mimoriadne chytil za srdce obraz miestneho spoločenstva žien, ktoré spájali bolestné straty blízkych, chudoba a beznádej, no oni uprostred toho všetkého našli silu pokračovať a dokonca pomáhať tým, ktorí trpia v prvých radoch - vojakom na fronte.
hlavné postavy si tu prežili také životné údely, že som mala pri každej kapitole slzy v očiach - naozaj nežartujem. príbeh vo mne vyvolal množstvo emócií, a hoci sa s hrôzami toho obdobia nedokážem stotožniť, mala som pocit, že som tam s nimi. zápletku považujem za originálnu, s prvkami poukazujúcimi na situácie ľudí poznačených vojnou, ktoré boli jedinečné - resp. také, o ktorých som doteraz nepremýšľala. nič z príbehu som nedokázala predvídať a moja zvedavosť sa striedala s radosťou z každej ďalšej strany.
Čítať viac
9

Vášnivá čitateľka, ktorá sa najradšej vnáša do iných príbehov z čias dávnych minulých... do príbehov, ku ktorým sa môžem vrátiť aj 10-krát...

Zuzana Fecková
Overený zákazník
11.12.2023
Rýchle čítanie
Mám veľmi rada tieto príbehy z Carntonu a v tejto sa vraciame na začiatok v čase, kedy vojna ešte prebieha a riešia sa tam starosti vojakov, ktorí už nemôžu bojovať, ale aj žien, ktorým vojna manželov vzala alebo ešte bojujú.
V knihe nechýbal zvrat, jedna veľmi emočná časť, keď si myslíme, že kniha bude úplne inak pokračovať ako si čítateľ myslel.
Škoda, že kniha nemá viac strán... Celkovo rýchle, príjemné čítanie, ale čakala som niečo viac.
Čítať viac
Iveta
Neoverený nákup
3.12.2023
Dieta
Krásna kniha s pútavým dej opisuje život ludí z obdobia vojny no skôr ludí doma nie na bojisku čo prežívajú. Čím si musia prejst, aby aj prežili a vlastne o pomoci navzájom a samozrejme láska, zamilovanie nesmie chýbat. Dalšia kniha, ktorú môžem len odporučit. Čítať viac
2.12.2023
Nečakane nádherné!
No nie až tak nečakane (Tamera Alexander má vždy nádherné knihy), ale skutočne som nečakala toľkú krásu v tenkej novele. Príbeh bol výborne vystavaný, dokonca nechýbal šokujúci zvrat. Postavy skvelo vykreslené a nechýbali historické prvky a romantika. Nesmierne som si toto čítanie užila! Čítať viac

Vydavateľstvo i527.net

Čítať viac

„Nech sú naše duše z čohokoľvek, tvoja a moja sú jedno.“

After 2: Sľub - Anna Todd, 2015
After 2: Sľub
Anna Todd