Kométy - Sarah Zambello, Susy Zanella, Lingea, 2023

17,26 €

Pri nákupe nad 49 €
poštovné zadarmo

Kométy

Sprievodca fascinujúcim svetom tajomných vesmírnych úkazov nazývaných kométy. Spoločne sa vydáme na cestu časom a vesmírom a preskúmame, ako kométy vznikajú, prečo sa niektoré z... Čítať viac

Vydavateľstvo
Lingea, 2023
Počet strán
80

Sprievodca fascinujúcim svetom tajomných vesmírnych úkazov nazývaných kométy. Spoločne sa vydáme na cestu časom a vesmírom a preskúmame, ako kométy vznikajú, prečo sa niektoré z nich objavujú pravidelne... Čítať viac

  • Pevná väzba
  • Slovenčina
18,90 €

17,26 €

-9 %
Na sklade 3 ks
Posielame ihneď

Naši škriatkovia odporúčajú

Temné sekundy - Karin Fossum, mamaš, 2024

Viac o knihe

Sprievodca fascinujúcim svetom tajomných vesmírnych úkazov nazývaných kométy. Spoločne sa vydáme na cestu časom a vesmírom a preskúmame, ako kométy vznikajú, prečo sa niektoré z nich objavujú pravidelne a čo majú spoločné s padajúcimi hviezdami. Súpis sa začína rokom 1471 a končí sa v 21. storočí. Publikácia vznikla v spolupráci s Národným astrofyzikálnym ústavom - observatóriom Capodimonte v Neapole. Pridajte sa k nám a objavte vesmírne tajomstvo komét!
Čítať viac
Počet strán
80
Väzba
pevná väzba
Rozmer
228×297 mm
Hmotnosť
698 g
ISBN
9788081453496
Rok vydania
2023
Naše katalógové číslo
2243349
Vydanie
1
Jazyk
slovenčina
Vydavateľstvo
Lingea
Kategorizácia

Našli ste nepresnosti? Dajte nám, prosím, vedieť!

Nahlásiť chybu

Máte o knihe viac informácií ako je na tejto stránke alebo ste našli chybu? Budeme vám veľmi vďační, ak nám pomôžete s doplnením informácií na našich stránkach.

Hodnotenia

5,0 / 5

2 hodnotenia

2
0
0
0
0

Ako sa páčila kniha vám?

Recenzie Martinusákov

31. decembra 2023

Hviezdna obloha fascinuje ľudí odjakživa. Už od nepamäti sa pomocou hviezd vieme orientovať a navigovať. V pravidelných intervaloch sa rozloženie hviezd a planét mení, v zásade sú to však cykly na úrovniach jedného roku. Na nočnej oblohe sú viditeľné aj iné telesá, ktoré vedia vzbudiť ešte väčší úžas - sú to práve kométy, ktoré svojou krásou a ojedinelosťou narúšajú ročné cykly na oblohe. Kométy, zvané aj vlasatice sa síce periodicky zjavujú na našej nočnej oblohe, avšak ich doby obehu trvajú od stoviek až po milióny rokov. V porovnaní s dĺžkou ľudského života sa teda jedná o zriedkavé pozorovania, ešte šťastie že ich je v Slnečnej sústave tak veľa! S pomocou tohto krásne ilustrovaného sprievodcu spoznáte rôzne druhy komét a ich vlastnosti. Okrem slávnej Halleyho alebo Betlehemskej kométy sa dozviete aj o nádhernej, tzv. marcovej kométe s obrovským chvostom. Časť knihy je aj venovaná terminológii spojenej s klasifikáciou a pozorovaním komét. Táto kniha umožňuje snívať aj s otvorenými očami.

Čítať viac

Vydavateľstvo Lingea

Čítať viac

„To, čo je viac ako láska, je totiž mlčanie plné porozumenia.“

Ako chutí moc - Ladislav Mňačko, 2016
Ako chutí moc
Ladislav Mňačko