Hrobár a dievčina
E-kniha

Postihla Viedeň smrteľná kliatba? Viedeň 1894: Hrobára Augustina Rothmayera požiada inšpektor Leopold von Herzfeldt o nezvyčajnú láskavosť. Čudák z hlavného viedenského... Čítať viac

4,8 28 hodnotení
2. diel série
Hrobárov almanach
Vydavateľstvo
Ikar, 2023
440 strán
6 hodín čítania

Postihla Viedeň smrteľná kliatba? Viedeň 1894: Hrobára Augustina Rothmayera požiada inšpektor Leopold von Herzfeldt o nezvyčajnú láskavosť. Čudák z hlavného viedenského cintorína, ktorý sa vyzná vo všetkých ... Čítať viac

  • PDF EPUB MOBI
  • Slovenčina

12,50 €

Ihneď na stiahnutie
Ako čítať e-knihy?
Ďalšie e-knižné vydania
Hrobník a dívka - Oliver Pötzsch, Kalibr, 2023
EPUB MOBI
Čeština, 2023
Ihneď na stiahnutie

15,69 €

Naši škriatkovia odporúčajú

Viac o e-knihe

Postihla Viedeň smrteľná kliatba?

Viedeň 1894: Hrobára Augustina Rothmayera požiada inšpektor Leopold von Herzfeldt o nezvyčajnú láskavosť. Čudák z hlavného viedenského cintorína, ktorý sa vyzná vo všetkých podobách smrti, mu má porozprávať o konzervovaní zosnulých. Leopold totiž dostal nový prípad. Vo Viedenskom umeleckohistorickom múzeu sa našiel sarkofág s mŕtvolou, no nejde o múmiu starú tisíce rokov. Mŕtvym je známy profesor egyptológie, ktorého telo niekto zabalzamoval podľa starovekého rituálu len nedávno. Okamžite sa objavia špekulácie, že sa stal obeťou starobylej kliatby. Rothmayer ani von Herzfeldt však neveria v nijaké nadprirodzené vysvetlenie. Sú presvedčení, že to bola vražda. Hrobár a dievčina je ďalší príbeh s inšpektorom Leopoldom von Herzfeldtom z čias, keď sa rodila moderná kriminalistika.

Martinus.sk · Čítanie z knihy HROBÁR A DIEVČINA (Oliver Pötzsch)
Čítať viac
Originálny názov
Das Mädchen und der Totengräber
Počet strán
440
Rok vydania
2023
Naše katalógové číslo
2173813
Štýl
historický, napínavý
Jazyk
slovenčina
Preklad
Pôvod
Nemecko
2. diel série
Hrobárov almanach
Vydavateľstvo
Ikar
Pre koho
pre dospelých
Kategorizácia

Našli ste nepresnosti? Dajte nám, prosím, vedieť!

Nahlásiť chybu

Máte o knihe viac informácií ako je na tejto stránke alebo ste našli chybu? Budeme vám veľmi vďační, ak nám pomôžete s doplnením informácií na našich stránkach.

Hodnotenia

4,8 / 5

28 hodnotení

24
2
1
1
0

Ako sa páčila e-kniha vám?

Recenzie čitateľov

17.4.2024
Opäť vynikajúca kniha. Inšpektor Leo Herzfield, slečna Júlia a hobár Rohmayer pátrajú po vrahovi mladých mužov, ktorých niekto kastruje a tela zahadzuje do kanála, prípad sa prekrýva s kliatbou múmie. Celá Viedeň je na nohách a policajti majú čo robiť aby odhalili vraha a objasnili prípad kliatby múmie.
Aj keď som mala pocit, že na konci je všetko už jasné, ostala som milo prekvapená ako to všetko spolu súvisí.
Kniha sa číta ľahko, aj keď začiatok mi trošku dlhšie trval, ale potom to už išlo samo.
Za mňa dávam knihe 5*, a teším sa na pokračovanie.
Čítať viac
13.4.2024
Keď už padá ten piesok zo Sahary, vtrhla som sa na pokračovanie Hrobárovho almanachu. A rozhodne nie je žiadnou vykopávkou. Práve naopak. Fascinujúca ako Egypt samotný. Vyšetrovanie štýlom z prvých sú poslední, z posledných sú prví nikoho nenechá sedieť s vyloženými nohami. Ale na moju veľkú radosť sa v knihe dozvedám tiež viac zo života postáv. Ich charaktery sa odkrývajú veľmi príjemným, ba až hravým spôsobom. Autor presne vie ako a kedy dej spestriť. Teším sa, že Augustin ešte nepovedal posledné slovo. Čítať viac
2.4.2024
keďže prvá časť tejto série, Hrobárov almanach, bola pre mňa príjemným prekvapením, som sa samozrejme tešila na ďalšie prípady, ktoré bude riešiť táto trojica v zložení Leo, Julia a Augustín. a rovnako ako pri prvej časti, aj teraz som dostala rovnako zaujímavý prípad

v centre pozornosti sa tentoraz ocitajú múmia mŕtveho profesora, egyptské vykopávky a kliatby, mŕtvoly mladíkov a mŕtvy ošetrovateľ. v príbehu sa teda postupne rozvíjajú tri rôzne dejové linky, ktoré na prvý pohľad nemusia mať nič spoločného, ale súvisia spolu viac ako sa zdá. ako sa postupne rozvíjajú, pribúdajú nove stopy, indície a tak sa v drobných detailoch začínajú prepájať. odhalenie spoločného menovateľa, menovateľov už nechám na vás, aby som nič nevyzradila.

znova ide o zaujímavý a príjemným štýlom napísaný príbeh. taká príjemná, pokojná historická detektívka. pokojná v zmysle, oproti tým krimitrillerom zo súčasnosti. autorovi sa znova podarilo opísať prostredie, vtedajšiu dobu, tak, že na vás dýcha z každej strany, aj keď teda vykonal isté zmeny, ale všetko vysvetlil v závere. autor znova do deja zakomponoval aj vážne témy. morbidita knihe znova nechýba, aj keď nie je možno až tak zvrátená ako v prvej časti, ale to vôbec nevadí.

mala by som asi len jednu malinkú výtku. kniha sa volá Hrobár a dievčina, neviem či je to mnou, ale mala som pocit, že náš hrobár sa v knihe až toľko nevyskytuje, ako predtým. samozrejme, že keď už tam je, tak pomôže svojím konaní našich hrdinov posunúť správnym smerom.
už teraz sa teším, čo ďalšieho si autor pripravil pre túto trojicu.
Čítať viac
avi
Neoverený nákup
2.4.2024
4,5
Tak ako sa mi (a asi aj mnohým iným čitateľom) v prvej časti zdal priebeh vyšetrovania priveľmi jednoduchý, tak je podľa mňa v tomto pokračovaní priveľmi prekombinovaný. Pötzsch tu chcel strašne "vopchať" všetko, čo si naštudoval a strašne chcel písať (ako uviedol epilógu) písať o múmiách, čo si myslím, že bolo na škodu a mohol to rozdeliť radšej do dvoch kníh. Za mňa veľmi slabý prológ a určite mal väčší priestor v knihe dostať hrobár a Anna. Každopádne je však O. P. môj obľúbený autor a veľmi fandím historickej detektívke, kniha sa rovnako dobre číta ako všetky predchádzajúce. Okrem hrobára však ostatné postavy nie sú tak dobre rozpracované ako som u neho zvyknutý z iných kníh a ich začlenenie do deja je veľmi vyvážené (čo tu pokladám za nevýhodu) Čítať viac
27.3.2024
Opat vyborna aj tato historicka detektivka od pana Potzscha. Ocitame sa vo Viedni na konci 19. stor. kde zlocin nespi a Leo Herzfeldt spolu s kolegami pracuje na zločine, ktorý vyzera velmi kuriozne. Zaroven vo Viedni vycina blazon, ktorý zohavuje mladych chlapcov. Je mozne ze maju tieto zločiny niečo spoločne?
Nemusite citat prvy diel aby ste pochopili tento ale odporucam, kvoli lepšiemu zoznameniu sa s postavami.
Čítať viac
19.2.2024
Máme tu druhý diel historickej detektívnej série z Viedne, ktorej prvý diel ma veľmi príjemne prekvapil. Oliver Pötzsch dokáže vymýšľať skvelé postavy a zaujímavé zápletky, takže, ak ste milovníkom žánru, rozhodne mu dajte šancu. Ja musím priznať, že síce sa mi prvý diel páčil oveľa viac, nakoniec som aj tomuto druhému prišla na chuť, akurát to trvalo trochu dlhšie. Najskôr som sa musela prehrýzť trochu chaotickou a zdĺhavou prvou polovicou knihy, ale potom to už bolo 100 %-né ????

Úvod je dlhší, ale aspoň si máme možnosť pripomenúť postavy. Rozbiehajú sa tu dve linky rôznych vyšetrovaní. Úmrtia mladých prostitútov v zašitých špinavých viedenských uliciach a záhada mumifikovaného uznávaného rakúskeho egyptológa. Najskôr viac priestoru dostáva práve prípad múmie, ktorý predstavuje veľmi originálnu zápletku. Tá sa však pomerne rýchlo vyrieši, ale nielen hlavnému vyšetrovateľovi Leovi, ale aj pozornému čitateľovi neunikne, že ešte niečo tu nesedí.

Neskôr sa vyšetrovanie viac sústreďuje na pátranie po sériovom vrahovi, ktorí svoje obete porcuje, častí tiel sa zbavuje v kanáloch a ako suvenír si od každej odreže ich penis. No, zvláštna záľuba. Vyšetrovanie vedie inšpektor Leo von Herzfeldt a asistuje mu šarmantná policajná fotografka Julia.

Čo ma veľmi mrzí je, že z príbehu sa akosi vytratil hrobár, ktorý mal byť podľa môjho názoru nosnou postavou celej série. Nieže by mi Leo s Juliou a ostatnými členmi policajného zboru neboli dosť sympatickí, ale hrobár svojou inakosťou jednoducho vyčnieval a priala som si ho mať v príbehu viac.

Zápletky sa zaujímavo prelínali a striedali. Druhá polovica knihy už bola vážne veľmi dobrá, dej mal spád a vyšetrovanie viedlo od jednej stopy k ďalšej. Jedného vraha som síce tipla správne pomerne skoro, ale ten druhý ma prekvapil a celé vyriešenie záhady bolo výborne vymyslené. Škoda tej prvej polovice knihy. Príbeh má síce celú dobu dobrú autentickú atmosféru starej Viedne, ale miestami sme sa zbytočne zdržiavali nepodstatnými opismi a tá skutočná policajná práca začala dosť neskoro.
Čítať viac
10.12.2023
vydarene pokracovanie!
Podla mojho nazoru je dvojka skvele pokracovanie ! Mne sa tato kniha pacila trosku viac ako prva. Musim priznat, ze v jednotke som uz v polovici tusila ktory zahradnik je vrahom a nakoniec to aj tak bolo ale v tomto pripade som bola mimo :) Kniha sice nadvazuje na prvu ale citatel sa podla mna vie zorientovat aj ked nema precitanu jednotku. Čítať viac

Vydavateľstvo Ikar

Čítať viac

„Ani ty nejkrásnejší diamanty nemusí být úplně dokonalé. Na chybách není nic špatného. Dělají z nás lidi. “