Stratení v nahrávkach - Andrej Kuruc, NoMantinels, 2023

13,74 €

Pri nákupe nad 49 €
poštovné zadarmo

Stratení v nahrávkach

V to ráno sa Rita zobudí s nožom v hrudi a Johan s dierou v srdci. Magda má chuť masturbovať a Filip sa balí. Opúšťa dom na bratislavskej Kolibe a rozbíja ich pestrú, divokú, no... Čítať viac

Vydavateľstvo
NoMantinels, 2023
304 strán
4-5 hodín čítania

V to ráno sa Rita zobudí s nožom v hrudi a Johan s dierou v srdci. Magda má chuť masturbovať a Filip sa balí. Opúšťa dom na bratislavskej Kolibe a rozbíja ich pestrú, divokú, no silnú “rodinu”, ktorej sa odovzdali v snahe uniknúť traumám a bolestiam... Čítať viac

  • Brožovaná väzba
  • Slovenčina

13,74 €

U dodávateľa > 5 ks
Posielame do 4 – 5 dní

Naši škriatkovia odporúčajú

Dievča v orlích pazúroch - Karin Smirnoff, Ikar, 2024
Stratení v nahrávkach - Andrej Kuruc, NoMantinels, 2023
13,74 €

Viac o knihe

V to ráno sa Rita zobudí s nožom v hrudi a Johan s dierou v srdci. Magda má chuť masturbovať a Filip sa balí. Opúšťa dom na bratislavskej Kolibe a rozbíja ich pestrú, divokú, no silnú “rodinu”, ktorej sa odovzdali v snahe uniknúť traumám a bolestiam, čo si v detstve poctivo vypestovali a za výdatnej asistencie svojich najbližších v mladosti štedro zavlažovali. Pritom nechceli nič iné, len nájsť lásku, pochopenie, prijatie. A istú ženu, ktorá za záhadných okolností pred vyše tridsiatimi rokmi zmizla. Jedného dňa sa však objaví tajomný odkaz, ktorý naznačuje, že nič nie je také, ako sa zdá.

Román Stratení v nahrávkach je na slovenskej literárnej scéne ojedinelý počin. Prináša nielen strhujúci príbeh s kriminálnou zápletkou, ale najmä príťažlivý náhľad do života tridsiatnikov, ktorí si veľmi dobre uvedomujú, že ryba smrdí od hlavy. Kombinácia ich temperamentov je ako Molotovov koktejl, ako zviera pred orgazmom.

Sex, dobrovoľný aj nedobrovoľný, nedosiahnuteľný i zakázaný, je ďalším z dôležitých aspektov knihy, pričom sa nesústreďuje len na vzťah medzi mužom a ženou, pretože ako hovorí jedna z postáv: „Hetero nie je obmedzené, môžeš skúsiť všetko, ochutnať mnoho spôsobov bytia.” Ktorý je ten správny a aký je jeho zmysel?

Autor Andrej Kuruc odpovedá nekompromisne úprimne, jeho humor líže ostrie skalpelu, slzy sú sladké a čas zaseknutý. Ukazuje našu spoločnosť dnes, no aj pred rokom 1989, keď bola LGBTI komunita u nás prenasledovaná, perzekuovaná a takmer vymazaná z povrchu zemského. Čo sa odvtedy zmenilo?
Čítať viac
Počet strán
304
Väzba
brožovaná väzba
Rozmer
115×185 mm
Hmotnosť
500 g
ISBN
9788097219536
Rok vydania
2023
Naše katalógové číslo
1966283
Štýl
dobrodružný
Jazyk
slovenčina
Pôvod
Slovensko
Vydavateľstvo
NoMantinels
Kategorizácia

Našli ste nepresnosti? Dajte nám, prosím, vedieť!

Nahlásiť chybu

Máte o knihe viac informácií ako je na tejto stránke alebo ste našli chybu? Budeme vám veľmi vďační, ak nám pomôžete s doplnením informácií na našich stránkach.

Hodnotenia

5,0 / 5

3 hodnotenia

3
0
0
0
0

Ako sa páčila kniha vám?

Recenzie čitateľov

Matej R.
Neoverený nákup
1.2.2024
Komplexný pohľad na Slovensko queer očami
Knihe Stratení v nahrávkach sa podarilo nájsť veľmi zaujímavý balans medzi rozvíjaním dejových liniek a hlubokou charakterizáciou postáv. Stretávame sa tu s osudmi štyroch ľudí. Inakosť je súčasťou ich životou, u každého v svojej jedinečnej podobe. Postavy sú ponímané veľmi komplexne, máme možnosť nahliadnuť do ich detstva a vidieť, ako ich životné skúsenosti ovplyvňujú rozhodnutia v súčasnosti a ako sa vysporiadavajú so svojimi démonmi.
Interesantná bola aj trilerová zápletka, ktorá najprv pôsobila ako také mimochodom popri hlavnom príbehu, avšak postupne si nachádza svoje opodstatnenie.
To najdôležitejšie je však ponuka pohľadu na súčasnú slovenskú mentalitu, ktorá na jednej strane túži po zmene a lepšom živote, na druhej strane zápasí so socialistickým dedičstvom zapísaným v kolektívnej skúsenosti.
Napriek svojej dĺžke je príbeh prezentovaný pútavo a núti Vás otáčať jednu stranu za druhou, takže za mňa to bolo veľmi napínavé a zaujímavé čítanie.
Čítať viac
Andrej Kuruc
Overený zákazník
7.1.2024
už je aj kniha Čítať viac
Jakub
Neoverený nákup
14.9.2023
Táto kniha má v queer knižnici svoje miesto. Kniha opisuje reálie života slovenských queer ľudí od predošlého režimu až do dnes, toto je založené na skutočných svedectvách. Kniha vo mne vyvolala množstvo emócií. Najviac ma uchvátili postavy, ktoré sú napísané veľmi rozvito. Vhodné pre ne-queer ľudí, ktorí nerozumejú problémom queer ľudí na Slovensku. Čítať viac

„Ani ty nejkrásnejší diamanty nemusí být úplně dokonalé. Na chybách není nic špatného. Dělají z nás lidi. “