Páči sa vám tento profil a chceli by ste mať podobný?
Založiť si profilMoje aktivity
Po precitani recenzii a tom ako skoncila predchadzajuca kniha, som sa velmi bala, ze touto sa tak lahko nepreluskam alebo sa mi vobec nebude pacit. Je to naopak! Neviem sa od nej odtrhnut a o tomto prostredi a kontinente by som si najradsej poprosila celu samostatnu sagu :)
Podla mna si autorka s pribudajucimi knihami zasadne vycibrila styl pisania. Ocenujem tiez, ze je to menej "sadisticky bojovne" ako niektore z predchadzajucich knih. Takze mna iba mrzi, ze uz citam posledne strany :(
V teoretickej casti mi pride ako keby uplne zabudli komu je kniha urcena (mamam, ktore su v strese a chcu poradit). Namiesto toho, aby tam boli jasne napisane odporucania a tipy, tak sa rozpisuju o oxalatoch a podobnych pojmoch ako keby potrebovali dokazat, ze tomu rozumeju. Ja im verim, ze tomu rozumeju, preto som si tu knihu kupila a chcem rady! :) Zopar ich tam je, ale su velmi hlboko schovane v teoreticky textoch. Chyba mi tiez prehladna tabulka postupneho zavadzania zloziek potravy, ktoru by si clovek mohol odfotit/prefotit a "vycapit" doma, aby to mal stale na ociach, ked premysla, co dalej varit.
Co sa tyka receptov, su celkom rozmanite, ale ich rozdelenie aj prepojenie s teoretickou castou su casto matuce. Napriklad cervena sosovica sa nemusi namacat a v recepte ju namacaju 30 minut. Alebo zelenina s ovsenymi vlockami raz je a raz nie je bezlepkove jedlo.
Dobra doplnkova kniha pre inspiraciu "co dalej varit". Ale ako prvu knihu o tejto teme ju vystresovanym maminam neodporucam.