Norma Iris Fiallos Organic -
Norma Iris Fiallos Organic
0,00 €
Pri nákupe nad 49 € máte poštovné zadarmo

Norma Iris Fiallos Organic

    Novinka
    Výrobca
    COFFIA, 2021

    Chuťový profil: Ananás, mango a kokos s tónmi rumu a karamelové telo...

    Čítaj viac

    Odporúčané tituly a kolekcie

    Viac o produkte

    Los Limos, Corquin, Copan, HONDURAS
    Cupping score 87
    Spracovanie Natural, Macerované 72h
    Odroda: Red Catuai
    Nadmorská výška: 1300
    Chuťový profil
    Ananás, mango a kokos s tónmi rumu a karamelové telo

    Norma Iris Fiallos vlastní farmu San Rafael v Los Limos, Corquin, Copan. Norma je jedna z najinovatívnejších pestovateľov v oblasti. Na farme má viacero odrôd vrátane bourbon, catuai, maragogype a parainema. Farma sa rozprestiera v borovicovom lese, ktorý výborne acidifikuje pôdu a tá následne dáva káve unikátny profil. Káva je pestovaná kompletne v tieni. Farmári dostávajú za svoje mikroloty 70% ceny, ktorú zaplatíme. Pri komoditnej káve to často nie je ani 10%.

    Tento rok bol veľmi ťažký vzhľadom na veľké množstvo dažďov a nedostatok zberačov. Káva sa zberá výlučne ručne, aby sa zabezpečilo, že iba zrelé a bezchybné zrnká sa dostanú ku zákazníkom.

    Tento mikrolot je spracovaný naturálne a macerovaný počas 72 hodín. Následne bola káva sušená na vyvýšených posteliach (viď foto). Všetko spracovanie sa odohráva v Aruco spracovateľskej stanici, ktorá je vo výške 800 metrov nad morom. Je tu suchšie a stabilnejšie počasie ako na farme a tým pádom lepšie podmienky na sušenie kávy.

    Káva sa privezie na stanicu a tam sa kávové čerešne ohodnotia a rozhodne sa, akým spôsobom budú spracované. Kávové čerešne sú premyté a vložené do kadí, kde nezrelé plávajú na povrchu - tie sú odstránené. Následne sú umiestnené do barelov a zatvorené bez prístupu kyslíka, aby sa mohli fermentovať. Teplota barelov je monitorovaná a udržovaná v rozmedzí 22-25 stupňov. Následne je káva sušená po dobu 20-30 dní a každú hodinu obracaná.

    Náš obľúbený recept V60:
    Táto káva vyžaduje jemnejšie mletie ako ostatné.
    Pre porovnanie, väčšinu káv melieme na EK43ke na 13-14.5 táto káva nám chutí najlepšie na 11.5
    30g kávy, 420g vody.

    Zálevy:
    Blooming: 50ml (cca 30 sekúnd)
    Prvý zálev: do 290 ml
    Druhý zálev po tom, čo hladina klesne asi o 1,5 cm: do 420ml
    Čítaj viac
    Našli ste v našom obsahu nejaké nepresnosti?
    Dajte nám o tom vedieť.

    Máte o knihe viac informácií ako je na tejto stránke alebo ste našli chybu? Budeme vám veľmi vďační, ak nám pomôžete s doplnením informácií na našich stránkach.

    Balenie
    vákuové balenie
    Naše katalógové číslo
    921505
    Kategorizácia

    Recenzie

    Ako sa vám páčil produkt?

    „Začiatok je vždy iný a prostriedok je vždy zložitý. No koniec je vždy jednoduchý a rovnaký. Na konci vždy niekto príde, niekto odíde, niekto zomrie a niekto zostane.“

    Štyri hostiny - Meir Shalev
    Štyri hostiny
    Meir Shalev