Dodo v krajine permoníkov - Lenka Šingovská, Class, 2021

15,75 €

Pri nákupe nad 49 €
poštovné zadarmo
Čítaná
Dodo v krajine permoníkov - Lenka Šingovská, Class, 2021
Čítaná
Dodo v krajine permoníkov - Lenka Šingovská, Class, 2021

Dodo v krajine permoníkov
Čítaná

Dodo in the Land of Gnomes

Slovensko-anglická kniha s názvom "Dodo v krajine permoníkov" vyrozpráva detskému čitateľovi fantazijný príbeh, ktorý čerpá z historických reálií. Dej sa odohráva v banských... Čítať viac

Vydavateľstvo
Class, 2021
88 strán
1-2 hodiny čítania

Slovensko-anglická kniha s názvom "Dodo v krajine permoníkov" vyrozpráva detskému čitateľovi fantazijný príbeh, ktorý čerpá z historických reálií. Dej sa odohráva v banských lokalitách na Slovensku... Čítať viac

  • Pevná väzba
  • Výborný stav
  • Slovenčina, angličtina

15,75 €

Na sklade
Posielame ihneď

Čítané knihy nám môžete poslať aj vy!

Pošlite nám svoje prečítané knihy a získajte poukážku na nákup.

Vyskúšať Knihovrátok

Naši škriatkovia odporúčajú

Nauč sa čítať v ľuďoch ako v knihách - Patrick King, Grada, 2024
Dodo v krajine permoníkov - Lenka Šingovská, Class, 2021
15,75 €

Viac o knihe

Slovensko-anglická kniha s názvom "Dodo v krajine permoníkov" vyrozpráva detskému čitateľovi fantazijný príbeh, ktorý čerpá z historických reálií. Dej sa odohráva v banských lokalitách na Slovensku, ktoré sa hrdia slávnou minulosťou a sú opradené mnohými tajomstvami. Príbeh bude čitateľa motivovať k návšteve lokalít, kde je dej situovaný, aby sa osobne dotkol banskej histórie a precítil neopakovateľnú atmosféru týchto výnimočných miest.
O príbehu
Dodo je zvedavý malý chlapec. Jedného letného dňa sa vyberie spolu s ďalšími deťmi na výlet do lesa. V lese sa zatúla a natrafí na zvláštneho tvora – piadimužíka. Je to permoník Babroš. Dodo Babroša opatrne sleduje, až sa zrazu ocitne na území permoníkov, kde ľudská noha nemala nikdy vstúpiť. Keby sa ľudia dozvedeli, kde permoníci žijú, spôsobilo by to nešťastie. Ošemetnú situáciu vyrieši deduško Permon, ktorý nečakanému návštevníkovi navrhne, že ho zmenší a dovolí mu stráviť s permoníkmi istý čas, aby sa oboznámil s ich každodenným životom a dôležitým poslaním, ktoré im bolo pred stáročiami zverené. Potom mu však prinavráti pôvodnú podobu a vymaže mu z pamäte spomienky na tento úsek života. Zvedavý chlapec nadšene súhlasí a rozprávkové banské dobrodružstvo sa môže začať...
Čítať viac
Počet strán
88
Väzba
pevná väzba
Rozmer
170×243 mm
Hmotnosť
391 g
Rok vydania
2021
Naše katalógové číslo
1596297
Jazyk
slovenčina, angličtina
Pôvod
Slovensko
Vydavateľstvo
Class
Pre koho
pre deti
Kategorizácia

Našli ste nepresnosti? Dajte nám, prosím, vedieť!

Nahlásiť chybu

Máte o knihe viac informácií ako je na tejto stránke alebo ste našli chybu? Budeme vám veľmi vďační, ak nám pomôžete s doplnením informácií na našich stránkach.

Hodnotenia

5,0 / 5

2 hodnotenia

2
0
0
0
0

Ako sa páčila kniha vám?

Recenzie čitateľov

39

Som mama malej slečny, s ktorou rady čítame. Snažím sa na IG písať svoj názor na mnou čítané knihy formou recenzií. Pri knihách si výborne oddýchnem, len keby toho času bolo viac :)

Beáta Kiselová Bileková
Overený zákazník
29.11.2022
Nádherná a skvelá kniha
Dodo sa jedného dňa vyberie s kamarátmi do lesa, kde sa zatúla a stretne permoníka Babroša. Ľudské oči by ich nemali vidieť, ale dedko Permon chlapca zmenší a oboznámi ho s tajomstvami podzemia, ktorého sú permoníci strážcami. Tí strážia aj baníkov a majú veľa práce. Avšak na konci dobrodružstva sa Dodo vráti do sveta ľudí a nebude si na nič pamätať. Tak sa Dodo vydáva na cestu podzemnými chodbami a dozvedá sa tajomstvá nerastného bohatstva.
Táto kniha je úžasná. Mne sa veľmi páči a ešte si ju zopárkrát prečítam. Je slovensko-anglická a ja som sa ju snažila čítať v AJ. Ide už však o trošku náročnejšie čítanie v cudzom jazyku a treba mať väčšiu slovnú zásobu, preto som si viaceré slovíčka musela prekladať. Slovenský text je vhodný pre deti od približne 8 rokov a určite budú všetci čitatelia nadšení aj krásnymi farebnými ilustráciami. Na konci knihy je prehľad rôznych faktov a historických skutočností a tiež mapa Slovenska s vyznačenými zaujímavými banskými miestami. My už vieme, ktoré určite navštívime. Pre mňa sú knihy z vydavateľstva Class Slovakia dokonalé, pretože sú nielen krásne, ale aj poučné. Vrelo odporúčam.
Čítať viac

„A najdôležitejšia vec, ktorú by ste si mali zapamätať: pravidlá neexistujú.“

Sila podvedomia - Kimberly Friedmutter, 2020
Sila podvedomia
Kimberly Friedmutter