Stepfordské paničky - Ira Levin, , 1999

Pri nákupe nad 49 €
poštovné zadarmo
Stepfordské paničky - Ira Levin, , 1999
Stepfordské paničky - Ira Levin, , 1999

Stepfordské paničky

4,1 35 hodnotení
117 strán
2-3 hodiny čítania
Naši škriatkovia o tomto titule zatiaľ nemajú viac informácií, ale akonáhle ich získame, túto stránku doplníme.
  • Pevná väzba
  • Čeština
Vypredané

Zadajte e-mail a budeme vás informovať, keď bude kniha dostupná.

Ďalšie knižné vydania (3)
Stepfordské paničky - Ira Levin, Knižní klub, 2010
Pevná väzba
Čeština, 2010
Vypredané

Stepfordské paničky - Ira Levin, Knižní klub, 2004
Kniha
Čeština, 2004
Vypredané

Stepfordské paničky - Ira Levin, Motýľ, 2004
Pevná väzba
Slovenčina, 2004
Vypredané

Ďalšie knižné vydania

Naši škriatkovia odporúčajú

Temné sekundy - Karin Fossum, mamaš, 2024

Viac o knihe

Čítať viac
Počet strán
117
Väzba
pevná väzba
ISBN
8024006464
Rok vydania
1999
Naše katalógové číslo
2162455
Štýl
historický, psychologický
Jazyk
čeština
Preklad
Kategorizácia

Našli ste nepresnosti? Dajte nám, prosím, vedieť!

Nahlásiť chybu

Máte o knihe viac informácií ako je na tejto stránke alebo ste našli chybu? Budeme vám veľmi vďační, ak nám pomôžete s doplnením informácií na našich stránkach.

Hodnotenia

4,1 / 5

35 hodnotení

14
13
5
2
1

Ako sa páčila kniha vám?

Recenzie čitateľov

21
Cyntoryn zvieratiek - Stephen King, 2019
Práve čítam
Cyntoryn zvieratiek

Malá knihomoľka z Bratislavy :) zbožňujem knihy, ale nie sú viac ako skutočný život, tak nezabúdajme žiť a zažívať! <3 IG: mercinkaa

Marcela Kurajdová
Overený zákazník
13.5.2021
Skoda nevyuziteho napadu, super napadu!
„Všetko musí byť TIP TOP upratané. Musím ešte navoskovať podlahu. Teraz nemám čas na nič iné, prepáč.“ - denne povie každá pravá stepfordská panička.

Joanne z toho odletel dekel. Mne DETTO!

Panička = manželka, matka, vaša vydatá susedka, ktorá v meste Stepford žije minimálne 4 mesiace a ktorá bez ohľadu na to, ako každý deň šúruje celý svoj dom, bez náznaku únavy, otrávenia, potu a rozmazaného make-upu, stále vyzerá ako modelka z titulky časopisu. Kde sa vzalo, tu sa vzalo bujné poprsie, chudšia postava, pleť ako porcelánová bábika a akýsi neprirodzený, lebo dokonalý, pokoj v správaní. Nákupný košík ako na obrázku, žiadne hala bala pohádzané konzervy. Všetko má predsa svoj systém. Rovnaký systém, až vám z toho behá mráz po chrbte. Bezchybne natočené kučery a rúž na perách, vždy umytý riad, navarené, napečené, šťastný manžel a šťastné deti. Ako je to možné, že existuje takáto rodina? Všetky rodiny v meste Stepford sú také, teda.. až po 4 mesiacoch, pretože dovtedy sú všetky manželky, matky, vaše vydaté susedky normálne. Normálne štýlom, ako je normálna každá jedna žena matka v domácnosti, ktorá kričí po svojich deťoch, ktorá nestíha žehliť a znova prať a ktorá občas objedná na večeru pizzu, len aby si mohla vyložiť nohy (hocikde..).

Joanna sa do Stepfordu presťahuje so svojim manželom a dvoma deťmi. Majú krásny dom a milých susedov. Všetko je na prvý pohľad dokonalé. Prišli z rušného a uponáhľaného veľkomesta, takže pomalá a srdečná atmosféra satelitného mestečka Joanne prišla divná, ale brala na to ohľad. Zo začiatku zaujímavé, no časom až nepríjemné sledovanie, ako sa z vašich vydatých susediek stávajú domáce paničky, ktoré zrazu nemajú čas na obed alebo klebetenie pri drinku s vami, pretože chcú doma upratovať a ešte ich to aj strašne baví. Pre mňa hotová nočná mora (lebo ja neznášam upratovanie). Muži sa zatiaľ stretávajú v akomsi pánskom klube, ktorému šéfuje arogantný Stepfordčan a ani čitateľ neverí, že tam naozaj preberajú IBA vianočné dary pre sociálne slabšie rodiny. Prečo zanikol Dámsky klub Stepfordčaniek a prečo je to všetkým stepfordským paničkám jedno? Ženy v tomto meste neboli vždy takéto. Je to ako tajomný tieň, ktorý vás prenasleduje na každom rohu až kým mu nakoniec nepodľahnete a prestanete si myslieť, že sa tu deje niečo čudné, niečo NIE-normálne, ale opak je pravdou.

Veľká škoda, že kniha s takým potenciálom a zaujímavým nápadom na dej, má tak málo strán. V podstate je prvá polovica knihy dosť oničom, ale keď sa začnú diať určité veci, tak vás to vtiahne a čítate na jeden nádych až do konca. Páčil sa mi takýto koniec. Keď sa nad ním zamyslím, tak je vlastne hrôzostrašný. Autor, ktorý napísal tiež sfilmované dielo Rosemary ma děťátko a ktorý je známy dusnou atmosférou v jeho knihách. Škoda, že sa s týmto príbehom viac nepohral, nerozvinul ho a neobohatil psycho atmosférou.. bola by to pecka!
Čítať viac
5

Literárni nadšenci. Čítame s rôznymi stupňami frekvencie, ale s rovnakým zápalom. Pretože horíme vášňou pre literatúru. P.S.: Naše nadšenie demonštrujeme na horlivých stretnutiach raz mesačne. 12ks: An, AO, Bri, bt, Fox, Kik, LS, Luc, Q, R, RB, Sid, Val

Plameňjak Knižný klub
Overený zákazník
14.6.2020
Znepokojivé
Hodnotenie: Val, Q, bt, An - 5*; Luc, Z, R, Kik - 4*
Celkove hodnotenie: 4.5*

26. kniha nášho klubu. V anglickej verzii sklamal predhovor, ktorý vopred prezradil celý dej. Ira Levin napísal horor, ktorý nedesí krvavými scénami, ale vytvára ho psychologicky: podivným správaním susedov/obyvateľov Stepfordu a neznámou hrozbou, ktorá sála z každej otočenej strany. Bytostne sme cítili strach hlavnej postavy Joanny, že sa zmení na profesionálnu upratovačku s dokonalým telom, ktorá však už nemá žiadnu osobnosť. Úzkostnú atmosféru umocňuje aj Joannina neistota, či sa to deje naozaj, alebo je to len v jej hlave. Neurčitý koniec pocit hrôzy už len znásobuje. Po prečítaní nejeden plameňjak upodozrieval svojho partnera, či by takú paničku doma neprivítal tiež :).
(Val, bt)
Čítať viac
Timara
Overený zákazník
21.9.2011
Ja som za prečítať
Mňa osobne kniha zaujala. Ten nápad aj pointa. Dobre sa čítala a prekvapivo nenudila, ako som očakávala. Avšak z okolia som na ňu počula negatívne ohlasy. Ja som na strane za pre túto knihu. Treba si ju prečítať, aby ste vedeli o čo ide, keď sa povie Stempfordské paničky. Čítať viac

„Na jeho očiach je niečo zvláštne - dokážete sa do nich zamotať ako do pavučiny.“

Road trip - Beth O&#039;Leary, 2022
Road trip
Beth O'Leary