Venkov - Michaela Labáková, Pointa, 2022

19,99 €

Pri nákupe nad 49 €
poštovné zadarmo

Venkov

Becky je Venkovanka, Matt je Pokrokový. Když se poprvé setkají, vidí v sobě přesně to, co očekávali – hloupou venkovskou dívku a arogantního kluka z města. Teprve čas jim ukáže,... Čítať viac

Vek
15+
Vydavateľstvo
Pointa, 2022
496 strán
7 hodín čítania

Becky je Venkovanka, Matt je Pokrokový. Když se poprvé setkají, vidí v sobě přesně to, co očekávali – hloupou venkovskou dívku a arogantního kluka z města. Teprve čas jim ukáže, jak moc se pletli a že jsou pro sebe... Čítať viac

  • Pevná väzba
  • Čeština

19,99 €

Na sklade 1 ks
Posielame ihneď

Dostupné v jednej knižnici. Požičať v knižnici

Naši škriatkovia odporúčajú

Temné sekundy - Karin Fossum, mamaš, 2024
Venkov - Michaela Labáková, Pointa, 2022
19,99 €

Viac o knihe

Dystopický román o zakázané lásce, věrném přátelství, rodinných vztazích a společnosti, která se vymezila na dva tábory, které sebou navzájem pohrdají.

Becky je Venkovanka, Matt je Pokrokový. Když se poprvé setkají, vidí v sobě přesně to, co očekávali – hloupou venkovskou dívku a arogantního kluka z města. Teprve čas jim ukáže, jak moc se pletli a že jsou pro sebe stvoření. Společnost však zakazuje vzájemné stýkání mezi Venkovany a Pokrokovými, takže je jejich láska v ohrožení. Podaří se Becky a Mattovi najít způsob, jak být spolu, a vymanit se ze spárů špatně přetvořené společnosti?
Čítať viac
Počet strán
496
Väzba
pevná väzba
Rozmer
145×205 mm
Hmotnosť
652 g
ISBN
9788076509375
Rok vydania
2022
Vekové odporúčanie
15+
Naše katalógové číslo
1799811
Štýl
romantický
Jazyk
čeština
Pôvod
Česko
Vydavateľstvo
Pointa
Pre koho
young adult, pre deti
Účel knihy
na rozvoj dieťaťa
Kategorizácia

Našli ste nepresnosti? Dajte nám, prosím, vedieť!

Nahlásiť chybu

Máte o knihe viac informácií ako je na tejto stránke alebo ste našli chybu? Budeme vám veľmi vďační, ak nám pomôžete s doplnením informácií na našich stránkach.

Hodnotenia

5,0 / 5

7 hodnotení

7
0
0
0
0

Ako sa páčila kniha vám?

Recenzie čitateľov

Dominika
Neoverený nákup
15.1.2024
Venkov
Krásny príbeh, dvoch svetov a zakázanej lásky!

Musím povedať, že kniha ma veľmi dojala, pretože podľa anotácie, som si nevedela predstaviť, akým smerom, by sa mohol príbeh uberať a musím povedať, že som zostala príjemne prekvapená.

Veľmi som fandila Becky a Mattovi, pretože napriek tomu, že boli z dvoch rôznych svetov, ktoré sa nenávideli, si k sebe hľadali cestu - veď láska musí predsa zvíťaziť!
Bavilo ma, keď Becky spoznávala svet Pokrokových :-D

Naozaj nádherná a hlavne dojemná kniha, ktorú si určite zamilujete - emócie budú vami lomcovať a veľmi sa mi páčilo, že kniha nám ponúkala pohľad Becky, aj Matta, čo ja v knihách milujem ...

Či ich láska dokáže prekonať všetky prekážky, alebo sa ich cesty budú musieť rozdeliť, si už prečítajte v knihe !

Ja len dúfam, že sa dočkáme aj pokračovania :-)

Veľká vďaka, patrí hlavne autorke :)
Čítať viac
17

Milujem knihy a vediem k tomu aj moju dcérku. Radi si čítame a milujeme príbehy. Za mňa je to predovšetkým fantasy, ale objavila som už aj čaro hororu a trileru :)

Terezka Babicová
Overený zákazník
25.10.2023
Toto je tak krásne napísaná kniha.

Knižka na prvý pohľad prekvapí svojou hrúbkou, ale po dočítaní vôbec nemáte pocit, že ste prečítali 500 strán. Veľmi sa mi páči autorkin štýl písania. Dokonale zachytila všetky emócie ktoré tento príbeh mal.

Je to krásny príbeh o čistej láske dvoch mladých ľudí, ktorý sa musia popasovať s neprekonateľnými rozdielmi.
Ľudia sú rozdelení do dvoch vrstiev. Venkov a Pokrokoví. Nemiešajú sa, nenadväzujú vzťahy, nesmú sa navštevovať. Na Venkov chodí dvakrát do týždňa vyslanec, ktorý vymení úrodu od venkovanov za veci z mesta.
Všetko funguje ako má až kým pôvodného vyslanca nemá nahradiť jeho syn Matt, ten napriek svojej nevôli voči venkovanom , zistí, že sú to výnimoční ľudia a dokonca sa do jednej z nich zamiluje. No a zvyšok si budete musieť prečítať sami. Ale ak čakáte nejaké romantické klišé, ste na veľkom omyle. Táto kniha určite stojí za to prečítať si ju.
Uvedomila som si, že aj keď je to len fiktívny príbeh, ďaleko od reality nemá. Aj v dnešnej dobe sa ľudia delia podľa toho odkiaľ sú koľko zarábajú a podobne. Pozeráme jeden na druhého zhora, len preto, že je niekto z dediny, alebo nenosí čo je momentálne in. Je tu krásne ukázané ako moc dokáže z človeka spraviť monštrum, ktoré nepozná najlepšieho priateľa. Ale aj to, že pravá láska dokáže prekonať všetky prekážky.
5/5
Čítať viac
19
Overený zákazník
26.9.2023
Úžasné
Čo vás čaká a neminie:

Rozdelenie spoločnosti
Zakázaná láska
Rodina
Priateľstvo
Romantika
Dráma

Kedysi bolo všetko inak a potom nastala zmena.
Nastalo rozdelenie na Venkov - ľudí žijúcich v prekrásnych dedinkách, kde pracovali a pestovali plodiny a na Pokrokových - ľudí žijúcich v mestách a využívajúcich najmodernejšie technológie.

Smutné ale bolo, ako sa navzájom ľudia v týchto dvoch svetoch neznášali. Nepoznali sa, no myslieli si o druhých len to najhoršie.

No nie každý bol spokojný so systémom, v ktorom žije. Becky, hoci mala dobrý život, túžila poznať a cítiť niečo viac. Vzoprieť sa systému. Lebo, prečo má mať život od začiatku naplánovaný? Keď sa jej do života pripletie Matt, prvýkrát okúsi rebéliu. Je jedným z Pokrokových. Je nepriateľ. Alebo nie?
Jej život naberá razom iný smer.
Dostanú šancu spoznať sa navzájom a po ich stretnutí, už ani jeden nebude rovnaký.

Štvalo ma, ako spoločnosť fungovala, no na druhej strane Becky a Matt by to mali v inom prípade celkom jednoduché. Na Venkove vládla súdržnosť, rodinná aj komunitná(sem-tam päste a ohováračky). Spolupracovali s Pokrokovými len v jedinom prípade a to výmenou vypestovaných plodín za nevyhnutné veci na fungovanie (sviečky, lieky, oblečenie...).
Medzi Becky a Mattom sa to krásne rozvíja, no ak sa chcú postaviť systému, budú musieť bojovať a cesty späť niet.

Výborné spracovanie, nádherné opisy prírody, skvelo vytvorené postavy, krásna romatická linka a príbeh vo mne vyvolal snáď všetky emócie.
Ja som si to maximálne užila.
Čítať viac
26
Overený zákazník
23.3.2023
nádhera
Kde, tak jednoduchá a čistá láska nabrala takú silu? Pýtam sa kde.
Kde sme sa to dostali v tejto dobe, keď takáto láska sa nájde málo kde?
Všetko je to tak krásne až si povieš, že to chceš tiež.

Dva svety. Dva rozdelené národy. Dvaja ľudia a jedna zakázaná láska. Becky je z Venkova, žijúca úplne jednoduchým životom. Matt je zo sveta Pokrokových, kde doba je už úplne niekde inde. Ich životy, sa nemôžu navzájom prelínať. No čo, ked sa týto dvaja stretnú a zistia, že ich spája jedna spoločná vec? Nevedia sa totiž stotožniť so svojimi svetmi.
Nezabúdajme, že láska si nás vždy nájde. Ich si našla v tak dychberúcom prevedení, že sa mi tento príbeh vryl do srdca, ale aj do mysle.

Ja som svojím spôsobom stále v šoku z toho, čo kniha za príbeh obsahovala. Predstavu som nemala, no napriek tomu som v milom šoku ostala.

Pri toľko čítaní, príde kniha o ktorej chcem povedať každému. Venovať jej na mojom profile toľko miesta, koľko si zaslúži, aby si ju ďalší čitatelia všimli. Po dlhom čase som si pri knihe, tak oddýchla ako už dávno nie.
Milujem hrubé knihy, ktoré majú svoje strany plnohodnotne zaplnené a ani na sekundu vám nedovolia nudiť sa.
Čítať viac

„Táta říka, že jen zřídka se dělají špatná rozhodnutí. Nejdůležitější je, aby je člověk udělal a držel se jich. “

Pohádka - Jonas T. Bengtsson, 2013
Pohádka
Jonas T. Bengtsson