Nikodémove listy - Jan Dobraczyński, Dobrá kniha, 2022

25,00 €

Pri nákupe nad 49 €
poštovné zadarmo
Nikodémove listy - Jan Dobraczyński, Dobrá kniha, 2022
Nikodémove listy - Jan Dobraczyński, Dobrá kniha, 2022

Nikodémove listy

Rozprávačom deja je vzdelaný židovský rabín Nikodém, ktorý ako majster slova píše listy svojmu priateľovi Justovi. Hoci Nikodém je významnou postavou tohto diela a autor venuje... Čítať viac

Vek
15+
Vydavateľstvo
Dobrá kniha, 2022
480 strán
7-8 hodín čítania

Rozprávačom deja je vzdelaný židovský rabín Nikodém, ktorý ako majster slova píše listy svojmu priateľovi Justovi. Hoci Nikodém je významnou postavou tohto diela a autor venuje široký priestor etapám jeho prerodu z pravoverného... Čítať viac

  • Pevná väzba
  • Slovenčina

25,00 €

Na sklade 1 ks
Posielame ihneď

Naši škriatkovia odporúčajú

Bohyne a prízraky - Juraj Červenák, Artis Omnis, 2024
Nikodémove listy - Jan Dobraczyński, Dobrá kniha, 2022
25,00 €

Viac o knihe

Rozprávačom deja je vzdelaný židovský rabín Nikodém, ktorý ako majster slova píše listy svojmu priateľovi Justovi. Hoci Nikodém je významnou postavou tohto diela a autor venuje široký priestor etapám jeho prerodu z pravoverného a spravodlivého farizeja na muža, ktorý sa „znovu narodí“ (porov. Jn 3), či jeho utrpeniu spojenému s chorobou manželky, predsa len hlavnou postavou románu je potulný učiteľ z galilejského Nazareta.

Nikodém sa k rabbimu Ježišovi dostane ako k zázračnému uzdravovateľovi a dúfa od neho dosiahnuť uzdravenie svojej manželky. Kontakt s týmto mužom, o ktorom si on i celá židovská veľrada a spoločnosť neustále kladie otázku, kto je to, však spôsobí jeho hlbokú vnútornú premenu. Dobraczyński okrem živej psychológie postáv vynikajúco zachytáva atmosféru v biblických krajoch ovládaných Rimanmi a Pontským Pilátom. Strhujúco podáva atmosféru v rôznych vrstvách vtedajšej židovskej spoločnosti a čitateľa vťahuje do centra evanjeliových udalostí.
Čítať viac
Počet strán
480
Väzba
pevná väzba
Rozmer
130×205 mm
Hmotnosť
642 g
ISBN
9788081913709
Rok vydania
2022
Vekové odporúčanie
15+
Naše katalógové číslo
1792469
Štýl
duchovný
Jazyk
slovenčina
Pôvod
Poľsko
Vydavateľstvo
Dobrá kniha
Pre koho
pre kresťanov, pre dospelých
Kategorizácia

Našli ste nepresnosti? Dajte nám, prosím, vedieť!

Nahlásiť chybu

Máte o knihe viac informácií ako je na tejto stránke alebo ste našli chybu? Budeme vám veľmi vďační, ak nám pomôžete s doplnením informácií na našich stránkach.

Hodnotenia

Ako sa páčila kniha vám?

„Všetko sa vždy začína a končí pravdou.“