Belladonna
E-kniha

Devätnásťročná Signa nie je obyčajné dievča. Ešte ako dieťa osirela, vidí duchov a rozpráva sa so smrťou. Vychovávali ju viacerí tútori, no všetci sa viac zaujímali o bohatstvo,... Čítať viac

4,3 41 hodnotení
Vydavateľstvo
Ikar, 2023
376 strán
5-6 hodín čítania

Devätnásťročná Signa nie je obyčajné dievča. Ešte ako dieťa osirela, vidí duchov a rozpráva sa so smrťou. Vychovávali ju viacerí tútori, no všetci sa viac zaujímali o bohatstvo, ktoré má zdediť, než o jej dobro. A všetci zomreli zá Čítať viac

  • PDF EPUB MOBI
  • Slovenčina

11,10 €

Ihneď na stiahnutie
Ako čítať e-knihy?
Ďalšie e-knižné vydania
Beladona - Adalyn Grace, YOLi CZ, 2023
EPUB MOBI
Čeština, 2023
Ihneď na stiahnutie

Naši škriatkovia odporúčajú

Viac o e-knihe

Kým žije, ostatní budú umierať

Devätnásťročná Signa nie je obyčajné dievča. Ešte ako dieťa osirela, vidí duchov a rozpráva sa so smrťou. Vychovávali ju viacerí tútori, no všetci sa viac zaujímali o bohatstvo, ktoré má zdediť, než o jej dobro. A všetci zomreli záhadne a priskoro. Signinými poslednými žijúcimi príbuznými sú Hawthornovci, výstredná rodina obývajúca sídlo Thorn Grove. Hoci je jej nový domov veľkolepý, obklopuje ho pochmúrnosť. Otec rodiny zaháňa zármutok za zosnulou manželkou na divokých večierkoch, kým jeho dcéra trpí záhadnou chorobou a syn sa snaží napraviť pošramotenú rodinnú povesť. Vtedy sa Signe zjaví zo záhrobia ich matka a tvrdí, že ju otrávili. Uvedomí si, že rodine hrozí veľké nebezpečenstvo a že vraha vypátra len vtedy, ak spojí sily so smrťou. Signa nesmie dovoliť, aby jej osobná kliatba opäť niekoho pripravila o život. No zväzok so smrťou má takú silnú moc, o akej sa jej ani len nesnívalo.
A ona jej nedokáže odolať.

Z anglického originálu Belladonna (Little, Brown and Company, a division of Hachette Book Group, Inc., New York 2022) preložila Beata Horná.
Čítať viac
Originálny názov
Belladonna
Počet strán
376
Rok vydania
2023
Naše katalógové číslo
1936131
Štýl
mysteriózny, napínavý
Jazyk
slovenčina
Preklad
Pôvod
Spojené štáty
Vydavateľstvo
Ikar
Pre koho
new adult, young adult
Kategorizácia

Našli ste nepresnosti? Dajte nám, prosím, vedieť!

Nahlásiť chybu

Máte o knihe viac informácií ako je na tejto stránke alebo ste našli chybu? Budeme vám veľmi vďační, ak nám pomôžete s doplnením informácií na našich stránkach.

Hodnotenia

4,3 / 5

41 hodnotení

21
15
2
2
1

Ako sa páčila e-kniha vám?

Recenzie Martinusákov

Martinus
12
Anatómia lží - Freida McFadden, 2023
Práve čítam
Anatómia lží

Snažím sa dohnať zameškané a čítať. Mám rada všetko možné aj nemožné. Rada poradím a nechám si poradiť.

Barbora Halouzková
Špecialista zákazníckeho servisu
19. apríla 2024

Pôsobivý gotický fantasy román, ktorý vás vtiahne do svojich temných a záhadných stránok.

Hlavná hrdinka, devätnásťročná Signa, je sirota už od doby, kedy bola bábätko a vyrastala u rôznych opatrovateľov. No jedného dňa ju pozvú jej príbuzní na ich panstvo Thorn Grove. Ide o excentrickú a tajomnú rodinu. Ich otec smúti kvôli svojej zosnulej manželke, syn sa snaží udržať rodinnú povesť a dcéra trpí záhadnou chorobou.

Signina schopnosť vidieť duchov a spojenie so Smrťou ju zavádza do záhadného prípadu vraždy. Autorka Adalyn Grace vytvorila atmosférický, gotický svet, ktorý vás pohltí od prvej stránky. Signa je silnou hrdinkou, ktorá sa učí prijať svoju vlastnú identitu a použiť svoje schopnosti na riešenie záhad.

Celkovo je kniha Belladonna zaujímavým a napínavým čítaním, ktoré vás prenesie do temných kútov Thorn Grove a odhalí tajomstvá, ktoré sa skrývajú za zdobenými stenami.

Čítať viac

Recenzie čitateľov

Michala Baránková
Overený zákazník
17.4.2024
Signa vidí duchov a zjavuje sa jej smrť, ktorú nenávidí. Keď jej zomrie teta, presťahuje sa k rodine Hawthornovcov, ktorí jej poskytnú domov, kým nezdedí majetok svojej rodiny. Dozvedá sa, že žena majiteľa zomrela na neznámu chorobu a jej dcéra Blythe je na tom rovnako. Signa však zistí, že to nie je tak, ako sa zdá.

Signa (po prvé veľmi zvláštne meno a neprišla som mu na chuť celú knihu) bola na môj vkus príliš namyslená, naivná a nesympatická. Stále mlela len o etikete, slušnom správaní a hlúpej knihe, Sprievodcovi dámy. Došlo mi však, že vzhľadom na dobu, v ktorej sa to odohrávalo, sa ani nečudujem, napriek tomu mi na chuť neprišla. Keď vynechám toto jej správanie, kedy bola sama sebou, bola super a snažila sa zapadnúť a aj zistiť, čo sa vlastne v rodine stalo.
Smrtihlav alias smrť bola perfektná. Páčil sa mi od samého začiatku, aj jeho scény so Signou boli pefektné. Táto dvojica patrí úplne k sebe a milovala som ich.

Ostatné postavy boli fajn, najviac sa mi páčila Blythe. Aj Elijas a syn Percy, každý si prechádzal svojím a snažil sa so smrťou matky vyrovnať po svojom. Keby sa však spolu rozprávali, myslím že by sa vyhli veľa nedorozumeniam.
Signa a smrť spolu tvorili super dvojicu, na môj vkus sa až príliš rýchlo zmierila s tým kým je a aj čo dokáže, ale nevadí. Vinníka som bohužiaľ neuhádla, šliapla som celkom vedľa a neviem, kde to vôbec bolo naznačené, asi som nečítala až tak s porozumením.
Na to ako to skončilo, si druhú časť určite prečítam, ale pevne dúfam, že tá stupídna kniha Sprievodca krásou dámy a etikete zmizne a prestane sa o nej hovoriť, lebo to mi naozaj liezlo na nervy, a kvôli tomu som si knihu až tak na 100% neužila :)
Čítať viac
14.4.2024
Z knihy Belladonna som čakala všeličo. Avšak, že bude zrovna taká, aká je by ma ani vo sne nenapadlo. Je ako počúvanie hádanky. Zatiaľ čo pre iných je Signa svetlom, pre druhých je tmou. A sama nevie, čo z toho je lepšie. I keď sa jej boja, ona ich opakovane k sebe volá. Ja sa už teraz teším na noc, keď ma k sebe zavolá opäť. Túto nostalgiu za seriálom Stratené duše som si totiž vychutnala plným priehrštím. A to je to ešte len prvý diel. Ale diel, ktorý mal povestný cing. Čítať viac
7.3.2024
Knihu som pred nejakým časom zaregistrovala na sociálnych sieťach a zaujala ma svojou obálkou, ale samozrejme aj anotáciou. tá sľubovala štýl príbehov, ktorý mám rada. a dostala som teda ozaj dobrý a zaujímavý príbeh.

príbeh v sebe mieša viacero žánrov ako mystery, detektívka, romantikuš, nadprirodzeno a dalo by sa o ňom povedať, že je niečím ako historicko-detektívne fantasy, s istou dávkou romantiky, ktorá isto nemôže chýbať. v knihe je teda rozbehnutých viacero dejových línií. tá prvá je tá detektívno-záhadná a tá ma teda naozaj bavila. táto linka bola dostatočne zamotaná, plná nových zvratov, odhalení a stôp. musím sa priznať, že zmetená som bola po veľkú časť knihy a moje tipy skákali od jednej postavy na druhú, podľa toho ktorého odhalenia. páchateľa som neodhadla, aj keď túto postavu som hneď niekedy na začiatku vylúčila z okruhu podozrivých.
druhá dejová línia, nadväzuje priamo na tú a prelínajú sa. ide o tú nadprirodzenú časť. nadprirodzeno a smrť sú súčasťou Signinho života už od malička. postupne zisťuje, že je za tým niečo viac. odhaľuje svoje schopnosti a rozvíja sa ako postava. konečné odhalenie ma aj v tomto prípade dostalo, a teším sa na to čo z neho vzíde ďalej.

tretia a posledná dejová línia, ktorá prvé dve dopĺňala bola tá romantická. a práve s tou som občas trochu bojovala. niežeby bola zlá, bola fajn a ozaj príjemná. to postupné zbližovanie sa a poznávanie postáv, sa čítalo dobre, len v istom momente to nabralo rýchly spád. Signa bola príjemná hrdinka, ktorá akoby mala dve stránky. na jednej strane bola silnou mladou dospievajúcou ženou. na druhej strane občas trochu naivná. v istých momentoch sa nesprávala ako zaľúbená devätnástka, ale šestnástka. na druhej strane to je jej správanie bolo ospravedlniteľné. celý svoj život chcela dosiahnuť a spĺňať istý štandardný obraz, aký mala spoločnosť o mladých ženách. postupne však zisťovala, že to nie je to najdôležitejšie a môže si žiť svoj život aj bez toho aby naplnila očakávania spoločnosti.

suma sumárum išlo teda o príjemné prekvapanie, ktoré potešilo, dobre sadlo, len som z neho nepadla na zadok až tak, ale to vôbec nemení nič na zážitku z knihy a už teraz sa teším a som zvedavá čo bude ďalej.
Čítať viac
2

Rada čítam fantasy knihy, ktoré ma prenesú na iný svet. Rada sa odpútam, no v mojej knižnici patria určité pravidlá... Som veľký puntičkár a zo zásady používam len jednu záložku.

Nela Kucejová
Overený zákazník
20.2.2024
Super kniha
Keďže som túto knihu čítala po dlhom čase veľmi ma nadchla.
Krátky zoznam na čo sa môžete tešiť:
- Úžasná hlavná postava
- detektívne fantasy
- smrť a všetko čo k nej patrí
- poriadna dávka romantiky
V tejto knihe nájdete dejové zvraty a neočakávané situácie.
Určite odporúčam :-)
Čítať viac
17

A book is a dream, that you hold in your hands. Bookstagram - @mdnight.reads

Midnight reads
Overený zákazník
13.2.2024
Toto mohla byt tak skvelá kniha …
- fantasy
- duchovia
- vyšetrovanie vraždy
- schopnosť nezomrieť
- romantika a spicy scény
- viktoriánska éra

Signa je sirota, vidí duchov a nedokáže zomrieť. Je taká jedinečná, že sa o ňu zaujíma sám pán smrť a sprevádza ju jej životom. Doslovne. Signa ho nenávidí, pretože sa jej neustále pletie do života a berie si jej blízkych. Medzi láskou a nenávisťou je však tenká hranica. Kto je pán smrť, čo od nej chce a kto je vlastne ona sama ?

Moje pocity z tejto knihy sú rovnako kostrbaté, ako dejová linka samotná. Mohol to byť tak úžasne napísaný príbeh, keby sa autorka naplno venovala jednej téme. Máme tu duchov a riešenie záhadnej smrti, strašidelný dom, spoločenské normy viktoriánskej éry, hľadanie ideálneho manžela a romantickú linku. Veľmi veľa tém do tak krátkej knihy, ktoré jednoducho do seba nezaklapli.

Kniha mala obrovský potenciál hlavne kvôli duchárskej atmosfére a romantickej linke. No prečo radšej nepracovať s kvalitou namiesto s kvantitou ? Dokonca ani s vyvrcholením romantickej linky som nebola spokojná a práve tá bola obrovským ťahúňom počas celého môjho čítania.

Chémia medzi dievčaťom a pánom smrti, ktoré si nemôže zobrať do svojej ríše ? Voči smrti je imúnna. Tak dokonalé. Škoda len, že nie viac prepracované. Uvidíme, ako sa Signa popasuje so svojím osudom v druhej časti.
Čítať viac
12.2.2024
Názor čitateľa
Na túto knihu som sa veľmi tešil. Anotácia evokovala gotický román s temnou a originálnou zápletkou. Potenciál to určite malo. Tejto knihe ale strašne škodí samotný fakt, že je to YA literatúra. Keby sa autorka odvážila a námet temnej kliatby dotiahla a domyslela do plných dôsledkov, mohol to byť výborný dekadentný príbeh. Takto to po relatívne slušnom začiatku skĺzlo k typickej YA knihe, ktorá ma síce neurazila, ale zas ani nejak extra nenadchla. Kniha sa napriek relatívne krátkemu rozsahu dotýka viacero tém, duchovia, vražda, jedy, ale aj spoločenské postavenie a normy, romantika. Nie je to ideálne. Celé je to také kostrbaté, dosť predvídateľné a romantická linka mdlá. Výhodou knihy je, že hlavná hrdinka je celkom sympatická a nemyslí si, že požrala všetku múdrosť sveta. Ak ste čítali knihu Dívka, had, trn, tak by som povedal, že toto je na veľmi podobnej úrovni. Oddychovka do pochmúrneho počasia. Čítať viac
Belladonna - Adalyn Grace, 2023
Práve čítam
Belladonna

Gymnazistka, ktorá skoro celý život neznášala knihy, až sa jej jedného dňa dostala do rúk ,,tá pravá” a odvtedy miluje čítanie. Okrem čítania sa rada venujem hocičomu tvorivému a rada trávim čas v prírode.

Lea Zelinková
Overený zákazník
7.1.2024
Ste pripravení okúsiť omamný vplyv belladonny?
Ak áno, prečítajte si rovnomennú knihu a nechajte sa unášať napínavým príbehom. So Signou Farrowovou sa nikdy nebudete nudiť. Pútavé dielo s prvkami nadprirodzena, detektívky a zahmleným závojom neznáma. Každá strana vám predstaví novú zápletku. Každá veta vo vás vyvolá inú emóciu. Každé slovo je symbolom pre budúce rozuzlenie. Fantasy dej je navyše doplnený o romantickú zápletku, ktorá však nie je prvoplánová. Občas bola hlavná hrdinka v mojich očiach až prehnane tvrdohlavá, ale zároveň to z nej urobilo viac reálny - nedokonalý - charakter. To je však jediná vec ktorú by som autorke mohla vytknúť (a aj táto drobnosť sa mi píše s ťažkým srdcom :-))
Knihu určite odporúčam prečítať, len vopred varujem, že je priam návyková a každá bodka za vetou vás zanechá v túžbe čítať a zistiť viac.
Čítať viac
23

Všetky moje recenzie nájdete na instagrame @luckylady.stories :)

Luckylady .stories
Overený zákazník
3.1.2024
Do tejto knihy som išla s tým, že asi nie je veľmi pre mňa. Predsalen, moc nemusím duchovné, gotické záležitosti a táto kniha mala veľmi duchársku atmosféru. Už popri čítaní som sa uistila v tom, že táto kniha nie je pre mňa. Ale ako je možné, že ma tak strašne zasiahla, že jej dávam plné hodnotenie??!! Proste, bola skvelá!! Hodnotenie knihám dávam na základe pocitov, ktoré vo mne vyvolá, a pri tejto mi bilo srdce ako o život...bála som sa...bola som zvedavá, ako veci dopadne, aké odhalenia prídu.. na druhej strane som ju musela odkladať, lebo som sa bála, čo sa stane. Mala som veľmi veľa pocitov a táto kniha mi v mysli ešte veľmi dlho pobudne..

To, čo som zažila v tejto knihe som nezažila v žiadnej inej. Kde by som si obľúbila smrť? Nikde. Ale v Belladonne sa to stalo! Mala som rada smrť! Postava Smrtihlava bola úúúúžasnaaaa..zamilovala som sa do tejto postavy.

Ku koncu som už podozrievala kadekoho...menila som názory, lebo som chcela byť JA TÁ, ktorá na to príde! Príbeh ma úplne prekvapil a ja som z neho nadšená. Ak máte radi duchárske príbehy, tak jednoznačne neoľutujete...a možno aj keď nemáte, ako ja, práve preto sa vám táto kniha vryje pod kožu a do pamäte!
Záver bol epický a navnadil ma na ďalšiu časť, ktorú si určite nenechám ujsť.
Čítať viac
18.11.2023
Zápaľte si sviečku, schovajte sa pod deku a začítajte sa do Belladonny.

Duchovia, vraždy a smrť. Belladonna je tajomná fantasy detektívka s úžasnými postavami, zvratmi a atmosférou starého rodinného sídla, kde smrť číha na každom kroku.

Do postavy Smrtihlava som sa zamilovala. Páčilo sa mi, ako ho autorka znázornila - nie ako monštrum, ale ako sprievodcu duší, citlivú bytosť schopnú lásky.

Dej knihy je plný záhad a odhalení. Niektoré boli predvídateľné, ale rozuzlenie ku koncu knihy som čítala so zatajeným dychom. Belladonna je dokonalá a po otvorenom konci potrebujem čo najskôr druhú časť.
Čítať viac

Vydavateľstvo Ikar

Čítať viac

„Čo je lepšie? Jedna skutočná krásna ruža, ktorá už síce povädla, ale na ktorú sa nikdy nezabudne, alebo vábivá náhrada, ktorá sľubuje, že vydrží naveky?“

Nevesta z Ivy Greenu - Julie Klassen, 2020
Nevesta z Ivy Greenu
Julie Klassen