Milenky - Katarína Hanzelová, D.Orys, 2022

23,10 €

Pri nákupe nad 49 €
poštovné zadarmo
Milenky - Katarína Hanzelová, D.Orys, 2022
Milenky - Katarína Hanzelová, D.Orys, 2022

Milenky

Keď ide o lásku, city musia bokom

Kto vlastne vládne svetu a posúva koleso dejín? Sú to skutočne korunované hlavy vladárov i prezidenti mocných štátov? Nie vždy. Mnohí z nich podľahli čaru krásnych sirén. Moc,... Čítať viac

Vydavateľstvo
D.Orys, 2022
392 strán
5-6 hodín čítania

Kto vlastne vládne svetu a posúva koleso dejín? Sú to skutočne korunované hlavy vladárov i prezidenti mocných štátov? Nie vždy. Mnohí z nich podľahli čaru krásnych sirén. Moc, ktorú im prepožičal ich úrad, má predsa magickú silu a príťažlivosť, ktorej... Čítať viac

  • Pevná väzba
  • Slovenčina

23,10 €

U dodávateľa > 5 ks
Posielame do 3 – 4 dní

Dostupné v 13 knižniciach. Požičať v knižnici

Naši škriatkovia odporúčajú

Anjel smrti - Robert Bryndza, Cosmopolis, 2024
Milenky - Katarína Hanzelová, D.Orys, 2022
23,10 €

Viac o knihe

Kto vlastne vládne svetu a posúva koleso dejín? Sú to skutočne korunované hlavy vladárov i prezidenti mocných štátov? Nie vždy. Mnohí z nich podľahli čaru krásnych sirén. Moc, ktorú im prepožičal ich úrad, má predsa magickú silu a príťažlivosť, ktorej odolá len máloktorá žena. Veď sláva, peniaze a spoločenský vplyv sú nepopierateľne sexi, na tom nič nezmenila ani emancipácia. A hoci prospechárstvo hralo v týchto vzťahoch veľmi podstatnú rolu, boli aj také prípady, keď medzi milencami vznikla skutočná láska i nežné priateľstvo.

V tejto knihe nájdete 21 príbehov žien, ktoré prežili horúce romániky s mocnými mužmi tohto sveta. Dánska novinárka, anglická grófka, čínska herečka, španielska kurtizána, ruská kňažná, poľská baletka, americká špiónka… Týmto ženám podľahli korunované hlavy, prezidenti aj diktátori: ruský cár Alexander II. aj jeho vnuk Mikuláš II., anglický kráľ Eduard VII., srbský, rumunský aj belgický kráľ, revolucionári Lenin, Castro i Mao Ce-tung, diktátori Hitler aj Mussolini a napokon aj prezidenti Jefferson, Fauré, Masaryk, Roosevelt a Kennedy.
Čítať viac
Počet strán
392
Väzba
pevná väzba
Rozmer
164×236 mm
Hmotnosť
1170 g
ISBN
9788089929276
Rok vydania
2022
Naše katalógové číslo
1740833
Štýl
romantický, dobrodružný
Jazyk
slovenčina
Pôvod
Slovensko
Vydavateľstvo
D.Orys
Kategorizácia

Našli ste nepresnosti? Dajte nám, prosím, vedieť!

Nahlásiť chybu

Máte o knihe viac informácií ako je na tejto stránke alebo ste našli chybu? Budeme vám veľmi vďační, ak nám pomôžete s doplnením informácií na našich stránkach.

Hodnotenia

4,9 / 5

9 hodnotení

8
1
0
0
0

Ako sa páčila kniha vám?

Recenzie čitateľov

Monika Kasanová
Overený nákup
17.4.2024
Výborná knižka
Výborná knižka, veľmi obohacujúca a zároveň aj vtipne napísaná. Mnohé zaujímavosti, o ktorých sa bežne na hodinách dejepisu nedozvieme. Autorka zvolila príjemný spôsob podania faktov doplnených o obrázky a fotky, ktoré dotvárajú dej a sú super sprestrením čítania. Čítať viac
12.9.2023
Ženská história
História akoby bola celá o mužoch. A pritom je to možno aj naopak. Ženy v nej často zohrávali obrovskú úlohu a je na škodu, že sa tvárime, že nie.
Kniha Milenky od Kataríny Hanzelovej ma ohúrila. Nielen tým, že sa venuje ženám. Možno viac práve tým, že sa popri príbehu ženy dokáže venovať aj mužom (čo často opačne neplatí). Osudy ľudí sú vnímané kriticky, z oboch strán, tej dobrej i zlej. Život ženy je zasadený do historického kontextu (čo je nesmierne dôležité). Doložené malými "odbočkami" a dobovými fotografiami (k niektorým obrázkom som sa opakovane vracala a vravela si, aké krásne tie ženy boli).
Kniha sa nedá čítať na posedenie alebo pokračovanie. Ak som čítala dlhšie, začali sa mi niektoré udalosti pliesť, mená mnohých žien si budem musieť ešte zopakovať. To ale nemení nič na tom, že je to výborná kniha.
Čítať viac
21

Žijem si perfektný život, aj keď som ešte len na začiatku svojej cesty. Plním si sny a pracujem v knižnom vydavateľstve. Knihy sú a predpokladám, že už aj navždy budú, moja vášeň. Ľúbim ľúbiť, usmievať sa a cestovať. Popri knihách si vždy rada nájdem čas na prechádzky a dobré jedlo. O svoje knižné pocity sa delím aj na Instagrame na profile @adulkacitulka

Adriána Grečnárová
Overený zákazník
15.4.2023
4,5*

Výborná a nesmierne zaujímavá kniha o milenkách kráľov, diktátorov a prezidentov. Niektoré boli zamilované, iné túžili po peniazoch a spoločenskom statuse. Niektoré boli verejným tajomstvom, o iných sme sa dozvedeli až po čase. Naozaj veľmi dobrá kniha po obsahovej aj technickej stránke. Odporúčam! :)
Čítať viac
Daniela Blahová
Overený nákup
8.2.2023
Zaujimavo vykreslene historicke momenty z pohladu pikosiek a mileneckych zapletiek. Velmi dobre sa tato kniha cita, je plna dobovych fotiek a obrazov, ktore vyborne dotvaraju obsah.
Urcite odporucam precitat, stoji to za to :)
Čítať viac
31.1.2023
Veľmi pekne spracovaná
Ak vás fascinujú príbehy zakázanej lásky, ak máte radi také tie historické pikošky a šokantnosti , ak chcete vedieť viac o ženách, ktoré sa zväčša cielene stali milenkami vplyvných mužov, neprehliadnite túto knihu.
Nadôvažok obsahuje množstvo vkusne vybratých obrázkov a fotografií, vďaka ktorým si budete možno už známe mená vedieť vizualizovať.
Veľmi pekné spracovaná - vizuálne aj obsahovo.
Čítať viac

„Pravdou je, že ľudia vás budú súdiť tak či tak, či už žijete podľa seba, alebo podľa iných.“