Vĺčikova cesta domov - Rachel Bright, Jim Field (ilustrátor), Tatran, 2022

14,90 €

Pri nákupe nad 49 €
poštovné zadarmo

Vĺčikova cesta domov

Malý a tvrdohlavý vĺčik Samko odmieta poslúchať. Považuje sa za dospelého a najmúdrejšieho. Keď sa vlčia svorka musí presťahovať, pretože ich noru zabrali ľadové medvede, vo... Čítať viac

Séria
Odvážne zvieratká
Vydavateľstvo
Tatran, 2022
Počet strán
32

Malý a tvrdohlavý vĺčik Samko odmieta poslúchať. Považuje sa za dospelého a najmúdrejšieho. Keď sa vlčia svorka musí presťahovať, pretože ich noru zabrali ľadové medvede, vo svojej pýche sa vnúti dospelým vlkom za vodcu. Ani sa nenazdá a ocitne sa sám... Čítať viac

  • Pevná väzba
  • Slovenčina

14,90 €

Na sklade > 5 ks
Posielame ihneď

Dostupné v 22 knižniciach. Požičať v knižnici

Naši škriatkovia odporúčajú

Anjel smrti - Robert Bryndza, Cosmopolis, 2024

Viac o knihe

Ako sa pyšný vĺčik stratil a sám seba aj kamarátov našiel.


Malý a tvrdohlavý vĺčik Samko odmieta poslúchať. Považuje sa za dospelého a najmúdrejšieho. Keď sa vlčia svorka musí presťahovať, pretože ich noru zabrali ľadové medvede, vo svojej pýche sa vnúti dospelým vlkom za vodcu. Ani sa nenazdá a ocitne sa sám, samučičký v šírych pláňach arktickej krajiny. Vtedy pochopí, že sila spočíva v čomsi inom – v priateľstve.

Knižka je spolu s príbehmi Veľryba, čo chcela viac a Lev v srdci súčasťou série, ktorá nádherným a detskému čitateľovi prístupným spôsobom rozoberá témy priateľstva, dôležitosti spolupráce a jedinečnosti každého človeka. Knižky sú veršované a doplnené bohatými ilustráciami, preto sú vhodné aj pre tie najmenšie deti.

Mladý vĺčik Samko nechce pomoc od nikoho.
Nech už ide o čokoľvek, poradí si sám.
No keď sa stratí a ocitne sa celkom osamelý
v mrazivej arktickej noci, príde na to,
že každý z nás občas potrebuje
pomocnú ruku kamarátov.
Čítať viac
Originálny názov
The Way Home For Wolf
Počet strán
32
Väzba
pevná väzba
Rozmer
240×300 mm
Hmotnosť
509 g
ISBN
9788022213509
Rok vydania
2022
Naše katalógové číslo
1640113
Ilustrácie
Štýl
dobrodružný
Jazyk
slovenčina
Preklad
Pôvod
Spojené kráľovstvo
Séria
Odvážne zvieratká
Vydavateľstvo
Tatran
Pre koho
pre najmenších
Účel knihy
na rozvoj dieťaťa
Ostatné
Krajina čitateľov
Kategorizácia

Našli ste nepresnosti? Dajte nám, prosím, vedieť!

Nahlásiť chybu

Máte o knihe viac informácií ako je na tejto stránke alebo ste našli chybu? Budeme vám veľmi vďační, ak nám pomôžete s doplnením informácií na našich stránkach.

Kúpte spolu
Vĺčikova cesta domov - Rachel Bright, Jim Field (ilustrátor), Tatran, 2022
Lev v srdci - Rachel Bright, Jim Field (ilustrátor), Tatran, 2022
29,80 €

Hodnotenia

5,0 / 5

7 hodnotení

7
0
0
0
0

Ako sa páčila kniha vám?

Recenzie čitateľov

39

Som mama malej slečny, s ktorou rady čítame. Snažím sa na IG písať svoj názor na mnou čítané knihy formou recenzií. Pri knihách si výborne oddýchnem, len keby toho času bolo viac :)

Beáta Kiselová Bileková
Overený zákazník
7.2.2023
Krásna detská kniha
Malý vĺčik Samko si myslí, že všetko zvládne sám, až sa jednej noci stratí a nebude vedieť nájsť cestu domov ku svojej svorke. Keď pod ním začne praskať ľad a prepadne sa do studenej vody, nájde priateľskú pomoc. Zisťuje, že niekedy treba prijať pomocnú ruku a priatelia mu nakoniec pomôžu dostať sa ku svojej rodine.
Táto kniha nie je pekná len vzhľadom, ale ukrýva v sebe aj veľmi milý príbeh o priateľstve a súdržnosti. Poukazuje na to, že nie vždy stačí tvrdohlavosť, ale treba mať aj pokoru a vedieť prijať pomoc od druhých. Knihu odporúčam pre deti od 3 rokov, ale myslím si, že pri niektorých úsekoch bude treba trošku dovysvetľovať aj tým starším. Ide o príbeh s hlbším zmyslom, kde text je vo forme veršov. Celkovo hodnotím knihu kladne, pretože je ozaj krásna.
Čítať viac
Adra
Neoverený nákup
2.1.2023
Asi sa budem opakovať, keď napíšem, že som sa do kníh od tejto autorky naprosto zamilovala. Sú totižto tak nádherne ilustrované, že si v nich dokážem listovať celé dni. A o veršovaných príbehoch s krásnymi myšlienkami ani nehovorím.
Vĺčikova cesta domov rozpráva príbeh o Samkovi, ktorý by chcel byť dospelý a všetkému šéfovať. Zistí však, že nie všetko je také jednoduché, ako sa na prvý pohľad zdá a počas presúvania sa so svojou svorkou sa stratí. Našťastie však po ceste stretol kopec milých zvieratok, ktoré mu pomohli, a tak zisťuje, že niekedy je dobré mať priateľov, ktorí si navzájom pomáhajú.
Kniha je plná naozaj nádherných ilustrácií, tentokrát sú tématicky zimné, a tak by Vám rozhodne v tomto období nemala v knižnici chýbať. No kľudne siahnite po ktorejkoľvek zo série. Všetky sú totižto rozkošné a skrývajú v sebe nádherné príbehy.
Čítať viac
20.11.2022
Nádherná
Vĺčikova cesta domov je ďalšou krásnou detskou knihou z vydavateľstva Tatran, ktorá upúta vašich drobcov najmä farebnými, roztomilými ilustráciami a nás rodičov svojim hodnotným odkazom. Knihu môžete čítať už aj najmenším, neposedným škôlkarom, keďže text je pekne zveršovaný a na stranách je ho málo. Kým si poobzerajú obrázky, vy stihnete všetko prečítať a prejsť na ďalšiu stranu.
Nosnou témou je tu dôležitosť priateľstva, nezištnej pomoci tomu, kto je vnúdzi a v neposlednom rade aj schopnosť požiadať o tú pomoc.
Najmä my dospelí v tomto niekedy zlyhávame a je nám zaťažko priznať, že niečo nevieme, že sme precenili svoje sily, či na plnej čiare zlyhali. A je veľmi dôležité, aby sme šli našim deťom príkladom. Ak potrebujeme pomoc, či radu, pýtajme si ju. A aj naopak, ak ju žiada niekto od nás, nebuďme ľahostajní, možno sa raz ocitneme aj my na tej druhej strane. A čo je krajšie, ak na konci dňa začujete - ďakujem, priateľ môj :)
Čítať viac

Vydavateľstvo Tatran

Čítať viac
Kúpte spolu
Vĺčikova cesta domov - Rachel Bright, Jim Field (ilustrátor), Tatran, 2022
Lev v srdci - Rachel Bright, Jim Field (ilustrátor), Tatran, 2022
29,80 €

„Chcel somsa len zahrať, na divoký západ a zmiznúť v jednom z nich. Vypadnúť na pláž, popíjať rum a sledovať, tú dokonalú Božiu prácu, pri chôdzi v plavkách.“