Rok na hrade - Nikola Kucharská, Stonožka, 2023

12,69 €

Pri nákupe nad 49 €
poštovné zadarmo

Rok na hrade

Vitajte na hrade kráľa Boleslava a kráľovnej Drahomíry! Strávite na ňom celý rok a spoznáte jeho viacerých obyvateľov: kráľovské dcéry, moju kamarátku princeznú Slávicu, igrica... Čítať viac

Vek
3+
Vydavateľstvo
Stonožka, 2023
28 strán
24 minút čítania

Vitajte na hrade kráľa Boleslava a kráľovnej Drahomíry! Strávite na ňom celý rok a spoznáte jeho viacerých obyvateľov: kráľovské dcéry, moju kamarátku princeznú Slávicu, igrica Strunku, čo hľadá lásku, rytiera Ctibora, ducha samotára... Čítať viac

  • Leporelo
  • Slovenčina

12,69 €

Na sklade 1 ks
Posielame ihneď

Dostupné v 21 knižniciach. Požičať v knižnici

Naši škriatkovia odporúčajú

Temné sekundy - Karin Fossum, mamaš, 2024
Rok na hrade - Nikola Kucharská, Stonožka, 2023
12,69 €

Viac o knihe

Ak ťa zaujíma, ako sa žilo v minulosti, navštív stredoveký hrad a zisti, čo sa tam každý mesiac mení.

Vitajte na hrade kráľa Boleslava a kráľovnej Drahomíry! Strávite na ňom celý rok a spoznáte jeho viacerých obyvateľov: kráľovské dcéry, moju kamarátku princeznú Slávicu, igrica Strunku, čo hľadá lásku, rytiera Ctibora, ducha samotára, mnícha Budimila, figliarskeho šaša Zvonka, večne rozhádaných kráľovských radcov, ale predovšetkým mňa – draka! Vitajte na hrade, kde zažijete úžasné dobrodružstvá.

Rok na hrade obsahuje dvanásť dvojstrán, ktoré zobrazujú hradný život každý mesiac počas celého roka. Okrem toho sa na úvodnej dvojstrane zoznámite s hlavnými hrdinami knižky a na poslednej nájdete interaktívnu hru. S Rokom na hrade môžete stráviť celé hodiny. Všímaví pozorovatelia budú môcť sledovať množstvo nezvyčajných udalostí, vrtochy počasia aj striedanie dní a nocí či ročných období.

Táto mimoriadna kniha podnecuje predstavivosť, rozvíja všímavosť, schopnosť logicky myslieť a hľadať súvislosti a povzbudzuje rozprávačstvo, no predovšetkým je zárukou skvelej zábavy.

Pútavá kniha z úspešnej ilustrovanej série, ktorá najmenším čitateľom názorne zobrazuje, ako sa svet mení počas roka.
Čítať viac
Originálny názov
Rok na zamku
Počet strán
28
Väzba
leporelo
Rozmer
231×310 mm
Hmotnosť
703 g
ISBN
9788055186511
Rok vydania
2023
Edícia
Rok v ...
Vekové odporúčanie
3+
Naše katalógové číslo
1692275
Vydanie
1
Jazyk
slovenčina
Preklad
Pôvod
Poľsko
Vydavateľstvo
Stonožka
Pre koho
pre deti
Účel knihy
na rozvoj dieťaťa
Kategorizácia

Našli ste nepresnosti? Dajte nám, prosím, vedieť!

Nahlásiť chybu

Máte o knihe viac informácií ako je na tejto stránke alebo ste našli chybu? Budeme vám veľmi vďační, ak nám pomôžete s doplnením informácií na našich stránkach.

Hodnotenia

5,0 / 5

6 hodnotení

6
0
0
0
0

Ako sa páčila kniha vám?

Recenzie čitateľov

Blanka Votavová
Overený zákazník
21.12.2023
Zábava aj pre dospelých
Kniha je perfektná, obsahuje veľa postáv, každá má svoj príbeh, svoje problémy a motivácie a každá prispeje svojou troškou k hlavnej dejovej linke. Celé sa to veľmi komplexne prelína a aj dospelý potrebuje niekoľko hodín aby sa z tých príbehov vymotal. Odporúčam všetkými desiatimi. Čítať viac
17

A book is a dream, that you hold in your hands. Bookstagram - @mdnight.reads

Midnight reads
Overený zákazník
1.5.2023
Rozvoj reči, predstavivosti a fantázie
Odporúčam : ak hľadáte knihu pre deti s pevnými stranami a dvojstranovými ilustráciami

Neodporúčam : ak hľadáte knihu pre deti s textom

Rok na hrade je kniha, ktorá má neskutočne veľa pozitív. Rozvíja pozornosť, reč, predstavivosť a aj fantáziu u detí. Má nádherné dvojstranové ilustrácie, tvrdé strany a veľký formát.

Text v tejto knihe nehľadajte, použite predstavivosť a nechajte sa unášať ilustrovanými príbehmi, ktoré sa každý mesiac menia. Od januára až po december hľadajte obľúbené postavy z hradu a rozprávajte sa o nich. To najlepšie na tejto knihe je práve to, že tam nieje žiadny text. Viete pri nej stráviť mnoho kvalitného času spolu s vašimi deťmi.

Tato edícia roku je - Rok na hrade - a preto ak máte doma malu princeznú, princa či rytiera, veľmi vám túto knihu odporúčam. Rozprávkové príbehy sa tvoria nielen v tv a tabletoch, ale aj v knihách ako je táto.
Čítať viac
4

Pomaly sa zmierujem so skutočnosťou, že nestihnem prečítať všetky dobré knihy ????.

Katka Furdeková
Overený zákazník
8.2.2023
Už tradične môžeme v knihe pozorovať premenu (tentokrát hradu) počas dvanástich mesiacov v roku. Menia sa ročné obdobia a s nimi i počasie. Niektoré mesiace sú zobrazené počas dňa a iné zase v noci, už len s tým sa dá perfektne pracovať. V úvode knihy sa nám krátko predstaví až 38 zaujímavých postavičiek, ktoré patria do príbehu o hrade kráľa Boleslava, no a potom sa už môžeme pustiť do skúmania každučkého hradného zákutia. Postupne spoznávame život a zvyky jeho obyvateľov. Nazrieme do kráľovskej pokladnice, v ktorej šarapatia škriatkovia alebo do hradnej veže, kam sa kráľ Boleslav chodí kochať svojou zbierkou rastlín. Aj kráľovná má svoje hobby, navrhuje zložité vynálezy. Život na hrade je naozaj pestrý, no nie celkom pokojný. Jedného dňa totiž dôjde ku konfliktu medzi kráľom Boleslavom a kráľom Hromoslavom. Kráľ Hromoslav dovedie aj svoje vojsko a hrad sa musí brániť. Ako sa táto bitka skončí? Ubránia obyvatelia kráľovské hradby a zavládne napokon medzi kráľmi mier?

Príbeh o konflitke medzi kráľmi je zaujímavou súčasťou knihy, pretože prináša priestor na premýšľanie o tom, čo mu vlastne predchádzalo a ukazuje malým zvedavcom, ako sa riešili konflikty medzi mocnými panovníkmi v dávnej minulosti. Z tohto pohľadu si myslím, že je kniha zaujímavá aj pre staršie deti, ktoré môžu vyskúšať svoje dedukčné schopnosti a rozvíjať svoju fantáziu.
Oceňujem aj záver knihy, autorka zvolila interaktívnu hľadaciu hru, v ktorej má dieťa pomôcť drakovi nájsť jeho obľúbené maškrty.
Čítať viac

„Dni, ktoré neboli ničím výnimočné, dni,v ktorých sa neudialo nič, čo by vybočovalo z priemeru, nič hodné povšimnutia. Holá každodennosť. Čosi, čo človeku začne chýbať, až keď sa to rozsype. “