Básničky z abecedy - Ivona Ďuričová, Adrián Macho (ilustrátor), Stonožka, 2023

9,90 €

Pri nákupe nad 49 €
poštovné zadarmo

Básničky z abecedy

Pre milovníkov série Zábava s abecedou, ale aj pre nových malých čitateľov prichádzajú Básničky z abecedy. Ivona Ďuričová a Adrián Macho opäť potešia zvedavé deti, ktoré si... Čítať viac

Vek
4+
Vydavateľstvo
Stonožka, 2023
Počet strán
64

Pre milovníkov série Zábava s abecedou, ale aj pre nových malých čitateľov prichádzajú Básničky z abecedy. Ivona Ďuričová a Adrián Macho opäť potešia zvedavé deti, ktoré si vďaka tejto knižke hravou formou obľúbia abecedu. Naučiť Čítať viac

  • Pevná väzba
  • Slovenčina

9,90 €

Na sklade > 5 ks
Posielame ihneď

Dostupné v 20 knižniciach. Požičať v knižnici

Naši škriatkovia odporúčajú

Pollyanna - Eleanor H. Porter, Kumran, 2024
Básničky z abecedy - Ivona Ďuričová, Adrián Macho (ilustrátor), Stonožka, 2023
9,90 €

Viac o knihe

Pre milovníkov série Zábava s abecedou, ale aj pre nových malých čitateľov prichádzajú Básničky z abecedy. Ivona Ďuričová a Adrián Macho opäť potešia zvedavé deti, ktoré si vďaka tejto knižke hravou formou obľúbia abecedu. Naučiť sa každé jedno písmenko nie je ľahká úloha, ale s básničkami ide všetko ľahšie!

Aby ste si abecedu naozaj zamilovali, siahnite aj po ostatných knihách z tejto série: môžete sa zoznámiť s veselými zvieratkami (Zvieratká z abecedy), vylúštiť tajomné hádanky (Hádanky z abecedy) alebo si podľa maľovaných obrázkov doplniť do textu slovo na každé písmenko (Písmenká z abecedy).

Štebotala lastovička,
že je z teplých krajín späť.
Vychová tu zo šesť detí,
kým bude čas na odlet.


Pre zobrazenie tohto obsahu potrebujeme sušienky.
Povoliť cookies a zobraziť
Čítať viac
Počet strán
64
Väzba
pevná väzba
Rozmer
195×195 mm
Hmotnosť
360 g
ISBN
9788055188188
Rok vydania
2023
Edícia
Zábava s abecedou
Vekové odporúčanie
4+
Naše katalógové číslo
1873719
Ilustrácie
Vydanie
1
Jazyk
slovenčina
Pôvod
Slovensko
Vydavateľstvo
Stonožka
Pre koho
pre deti
Kategorizácia

Našli ste nepresnosti? Dajte nám, prosím, vedieť!

Nahlásiť chybu

Máte o knihe viac informácií ako je na tejto stránke alebo ste našli chybu? Budeme vám veľmi vďační, ak nám pomôžete s doplnením informácií na našich stránkach.

Hodnotenia

5,0 / 5

4 hodnotenia

4
0
0
0
0

Ako sa páčila kniha vám?

Recenzie čitateľov

7.3.2024
Instagram: peterpanik_reviews
Autorka Ivona Ďuričová sa venuje tvorbe detských knižiek, pričom hneď v niekoľkých z nich sa zaoberá témou "abeceda". A tak je to aj tu.

Kniha ,Básničky z abecedy' teda obsahuje 64 strán v pevnej väzbe a opäť je riešená formou - čo písmenko, to text a obrázok. Navyše, vzhľadom na to, že sa ku zodpovednosti za vizuálny obsah vracia Adrián Macho, záruka nádherných ilustrácii je zaručená!

Básničky sú tu znova veľmi pekné a chytľavé, ale v ojedinelých prípadoch (naozaj len minimum) aj jemne kostrbaté. Myslím si tak, že ilustrácie tu v otázke kvality ten text trocha prevyšujú. Napriek tomu je kniha ako celok veľmi pekná a číta sa ľahko. Samotné básničky sú tu potom tvorené zo slov, ktoré nie sú náročné a preto slúžia ako dobrý podnet na naučenie abecedy, rozšírenie slovnej zásoby, ale taktiež aj na obstojné precvičovanie čítania u detí.

Neviem či to už niekto v recenzii spomenul, ale ja môžem najviac doceniť asi jej rozmer 195x195mm. Tým, že je menšia, je logicky aj "spratnejšia". A to je vec, ktorú rodičia určite ocenia. Veková hranica je nastavená síce na 4+, ale podobne ako pri ,Zvieratkách z abecedy, aj tu možno konštatovať, že je vhodná aj pre mladšie deti.

Knihu sme si s malým čítavali dosť často a aj teraz sa k nej vraciame. Najviac ju však možno doceniť počas cestovania v aute. Pozornosť dieťaťa si tak získa vzhľadom, milými básničkami, ale aj rozmerom, vďaka čomu sa dieťaťu ľahko zmestí aj na nohy počas sedenia v autosedačke.

Ako som napísal, kniha sa hodí pre deti rôzneho veku, ideálne teda asi kategória 2-7 ročných.

Viac podobných recenzií nájdete na mojom Instagrame: peterpanik_reviews

Veľmi rád vás tam privítam! :)
Čítať viac
17

A book is a dream, that you hold in your hands. Bookstagram - @mdnight.reads

Midnight reads
Overený zákazník
15.10.2023
- učenie abecedy prostredníctvom básni
- pre deti od štyroch rokov
- menší formát
- nádherne ilustrácie
- štvrtá kniha zo série abeceda

Pre milovníkov série Zábava s abecedou, ale aj pre nových malých čitateľov prichádzajú Básničky z abecedy. Ivona Ďuričová a Adrián Macho opäť potešia zvedavé deti, ktoré si vďaka tejto knižke hravou formou obľúbia abecedu.

Aj napriek tomu, že kniha je pre deti od štyroch rokov, my si ju doma čítame už od prvého roka. Neskutočne som rada aj za básničkovú formu z tejto série, pretože práve básničky sú zaujímavé aj pre menšie deti.

Nádherne ilustrácie a krásne spracovanie zaujme každého detského nadšenca a hravou formou naučí nielen písmenka z abecedy, ale aj básne. Odporúčam teda aj pre menšie deti, ale pozor na papierové strany. Nestískať od úžasu
Čítať viac
18.8.2023
Skvelá knižka
Na svete je už v poradí štvrtá knižka z edície Zábava s abecedou. Predošlé knižky si našli neuveriteľne veľa nadšencov, preto nepochybujem, že sa aj táto stane medzi detičkami veľmi obľúbenou.

V rukách budete opäť držať milú zbierku veselých básničiek od Ivony Ďuričovej, ktorá vytvorila na každé písmenko z abecedy perfektne veršovanú báseň. Každá jedna znie v ušiach krásne a čisto , čo je naozaj dôležité. Samozrejme, že sa o úžasné doprovodné ilustrácie v knihe postaral ilustrátorský mág Adrián Macho. Jeho obrázky sú jedinečné a vytváraju spolu s textom dokonalý celok. Určite mi dáte za pravdu, že táto naša autorská dvojica jednoducho vie zaujať nielen detského čitateľa, ale aj nás, dospelých.

Básničky vašim deťom pomáhajú vycibriť si dobre pamäť. Tieto knižky odporúčame všetkými desiatimi.
Čítať viac

„Láska, povedal, je ako tá najjasnejšia galaxia, ktorá nikdy nezhasne! “

Ryby nemajú nohy - Jón Kalman Stefánsson, 2016
Ryby nemajú nohy
Jón Kalman Stefánsson