Prezraď mi všetko
E-kniha

Prezraď mi všetko - unikátne spojenie memoárov a beletrizovaného true crime - je fascinujúci príbeh prelomového vyšetrovania sexuálnych útokov na istej americkej univerzite a... Čítať viac

Vydavateľstvo
Slovenský spisovateľ
384 strán
5-6 hodín čítania

Prezraď mi všetko - unikátne spojenie memoárov a beletrizovaného true crime - je fascinujúci príbeh prelomového vyšetrovania sexuálnych útokov na istej americkej univerzite a súkromnej vyšetrovateľky, ktorá v ňom zohrala kľúčovú úlohu Čítať viac

  • PDF EPUB MOBI
  • Slovenčina

13,90 €

Ihneď na stiahnutie
Ako čítať e-knihy?

Naši škriatkovia odporúčajú

Karin Lednická:Šikmý kostel: Třetí díl. Bílá vrána, 2024

Viac o e-knihe

Prezraď mi všetko - unikátne spojenie memoárov a beletrizovaného true crime - je fascinujúci príbeh prelomového vyšetrovania sexuálnych útokov na istej americkej univerzite a súkromnej vyšetrovateľky, ktorá v ňom zohrala kľúčovú úlohu.

Na jeseň roku 2002 Erika Krouse prijala nečakanú ponuku právnika Graysona, aby preňho pracovala ako súkromná vyšetrovateľka. Spočiatku má pocit, že je to pre ňu ideálna práca, no čoskoro si uvedomí, že netuší, čo vlastne robí. Grayson však verí jej schopnostiam a požiada ju, aby sa pustila do vyšetrovania nového prípadu – sexuálneho útoku na študentku, ktorú na večierku napadli hráči amerického futbalu. Erika vie, že by mala odmietnuť – vzhľadom na jej minulosť plnú sexuálneho násilia je to pre ňu príliš osobné. Napriek tomu prácu prijme, povzbudená Graysonovým presvedčením, že ako právnik dokáže presadiť významné zmeny. A možno to dokáže aj ona.

V nasledujúcich piatich rokoch Erika zistí všetko o technikách detektívnej práce, vyhľadávaní svedkov a odhaľovaní kultúry sexuálneho násilia a obťažovania v univerzitnom futbalovom programe. Vyšetrovanie postupne prerastie do obrovského škandálu a prelomového občianskoprávneho sporu, ktorý môže viesť k zmene dôležitého zákona. Erika nemyslí na nič iné, práca ju úplne pohltí. Keď však celý prípad aj jej vlastný život skončia v troskách, musí prísť na to, ako pomôcť Graysonovi vyhrať, a zároveň nestratiť samu seba.
Čítať viac
Originálny názov
Tell Me Everything
Počet strán
384
Naše katalógové číslo
2129115
Jazyk
slovenčina
Preklad
Pôvod
Spojené štáty
Vydavateľstvo
Slovenský spisovateľ
Pre koho
pre dospelých
Kategorizácia

Našli ste nepresnosti? Dajte nám, prosím, vedieť!

Nahlásiť chybu

Máte o knihe viac informácií ako je na tejto stránke alebo ste našli chybu? Budeme vám veľmi vďační, ak nám pomôžete s doplnením informácií na našich stránkach.

Hodnotenia

4,8 / 5

6 hodnotení

5
1
0
0
0

Ako sa páčila e-kniha vám?

Recenzie čitateľov

24.10.2023
Prezraď mi všetko je nesmierne emotívnym rozprávaním o boji za spravodlivosť a o vytrvalom úsilí v boji proti systému, ktorý prehliada sexuálne násilie a zneužívanie. Erika Krouse dokonale predala čitateľom svoje vlastné pocity, pochyby a najmä odhodlanie, ktoré ju viedlo k tomu, aby sa postavila do popredia tohto zásadného vyšetrovania.

Kniha nahliada do zložitej, často nevyriešiteľnej otázky týkajúcej sa sexuálneho násilia a obťažovania, ktoré sú, bohužiaľ, ešte stále aktuálne. Autorkin pohľad na tento problém je hlboký a tiež kritický, čo knihe dodáva na vážnosti.

Autorka sa nevyhýba ani vlastnej minulosti a traume, ktorá ju dostala tam, kde je dnes. Jej odvaha a úprimnosť v rozprávaní o týchto ťažkých témach len dodáva knihe ďalšiu dimenziu, cez ktorú ukazuje, aké je to byť obeťou a zároveň bojovať za spravodlivosť.

Vynikajúca kniha, venujte jej pozornosť.
Čítať viac
22
Overený zákazník
8.9.2023
TRUE CRIME. Príbeh súkromnej detektívky a sexuálnych útokov
Súkromná detektívka, ktorá sa v detstve stala obeťou sexuálneho zneužívania... Teraz vyšetruje prípady sexuálnych útokov. Informovali o nich v mnohých médiách, vrátane Good Morning America, Larry King Live, CBS, ESPN, New York Times, Washington Post, či USA Today.

----- X ma zneužíval celé roky, až kým som z toho v šiestich alebo siedmich rokoch nevyrástla. Možno si namýšľal, že ak vtedy prestane, nebudem si to pamätať. Netuším, či ho zlákala iná, mladšia korisť.-----

Prezraď mi všetko je výborný mix detektívneho príbehu, true crime, memoárov a literatúry faktu. Osobný príbeh Eriky Krouse, ktorá v detstve tiež trpela, o jej bolesti, zážitkoch a ako sa s tým vyrovnať...a zároveň je to svedectvo utrpenia mnohých iných žien, ktoré sa stali obeťami sexuálnych zločinov. Príbeh o boji za spravodlivosť, o snahe zmeniť niečo v spoločnosti, hoci je to neraz boj s veternými mlynmi.

Príbeh ženy, ktorá bojuje s vlastnými démonmi, pretože v detstve ju sexuálne zneužívali a dnes sa snaží pomôcť iným ženám, ktoré sa dostali do podobnej pozície. Erika Krouse šikovne prepojila osobnú skúsenosť s profesionálnym vyšetrovaním, aby ukázala, aké dlhotrvajúce dôsledky môže mať jediné sexuálne napadnutie...

Je to empatické, úprimné a otvorené. Práve preto, že Erika sama zažila sexuálne zneužívanie, je jej pohľad taký autentický a vzácny. Prezraď mi všetko je miestami právnický triler, potom detektívka, chvíľami memoáre a true crime. Príbeh o traume, ktorú prežívajú mnohé ženy, ktoré sa stali obeťami násilných sexuálnych útokov.

Výborne do príbehu zapadli spomienky Eriky na svoje detstvo, jej dysfunkčnú rodinu a jej pohľad na svet – myslela si, že tak to má fungovať, hoci nám je jasné, že ju zneužívali a bolo to kruté, barbarské. Ona však bola malým dievčatkom a žila v tom...

----- „Nedokážem ovplyvniť, ako vyzerá moja tvár, ale dokážem ovplyvniť, čo robím,“ tvrdí Erika Krouse. „V tejto práci som sa stala manipulátorkou, klamárkou, zlodejkou informácií, agorafobičkou, votrelkyňou, nespavou panikárkou, depresívnou osobou, vykorisťovateľkou, pomstiteľkou a takmer aj samovrahyňou. Stala som sa aj prvotriednou súkromnou detektívkou. Našla som nezvestných ľudí, odhalila rôzne fakty a prispela k celonárodným systémovým zmenám, ktoré majú za cieľ chrániť ženy pred hrozným násilím. Nedokázala som zosúladiť tieto dve skutočnosti – dobro, ktoré som vykonala, s osobou, ktorou som sa pritom stával.“-----
Čítať viac

Vydavateľstvo Slovenský spisovateľ

Čítať viac

„Keby z každej mojej myšlienky na teba vyrástol kvet, zem by sa stala ohromnou záhradou.“

Vymeňte kvetom vodu - Valérie Perrin, 2021
Vymeňte kvetom vodu
Valérie Perrin