Sila v nás - James R. Doty, Fortuna Libri, 2016

10,32 €

Pri nákupe nad 49 €
poštovné zadarmo
Čítaná
Sila v nás - James R. Doty, Fortuna Libri, 2016
Čítaná
Sila v nás - James R. Doty, Fortuna Libri, 2016

Sila v nás
Čítaná

Ako neurochirurg odhalil záhady mozgu a tajomstvá srdca

Jim Doty vyrastal v chudobnej rodine. Otec bol alkoholik a matka trpela depresiami. Dnes je riaditeľom prestížneho Centra pre vzdelávanie a výskum súcitu a altruizmu (CCARE) na... Čítať viac

Vydavateľstvo
Fortuna Libri, 2016
240 strán
3-4 hodiny čítania

Jim Doty vyrastal v chudobnej rodine. Otec bol alkoholik a matka trpela depresiami. Dnes je riaditeľom prestížneho Centra pre vzdelávanie a výskum súcitu a altruizmu (CCARE) na Stanfordovej univerzite. Medzi zakladateľov centra patrí aj dalajláma... Čítať viac

  • Pevná väzba
  • Výborný stav
  • Slovenčina
Vypredané

Zadajte e-mail a budeme vás informovať, keď bude kniha dostupná.

Čítané knihy nám môžete poslať aj vy!

Pošlite nám svoje prečítané knihy a získajte poukážku na nákup.

Vyskúšať Knihovrátok

Naši škriatkovia odporúčajú

Prekonajte úzkosť - Kirren Schnack, N Press, 2024

Viac o knihe

Jim Doty vyrastal v chudobnej rodine. Otec bol alkoholik a matka trpela depresiami. Dnes je riaditeľom prestížneho Centra pre vzdelávanie a výskum súcitu a altruizmu (CCARE) na Stanfordovej univerzite. Medzi zakladateľov centra patrí aj dalajláma.
Keď mal Jim dvanásť rokov a jeho život bol v slepej uličke, vošiel do obchodu s kúzelníckymi potrebami, kde stretol Ruth, staršiu pani, ktorá ho naučila sériu cvičení na zmiernenie utrpenia a pretavenie túžob na skutočnosť. Požiadala ho, aby mal otvorené srdce a naučil túto techniku ďalších ľudí. Práve Ruth mu po prvý raz ukázala jedinečný vzťah medzi mozgom a srdcom.
Vďaka Ruthiným cvičeniam autor dosiahol neuveriteľné výsledky. Získal moc a bohatstvo, ktoré si ako dvanásťročný nevedel predstaviť. Zanedbal však Ruthinu najdôležitejšiu lekciu a neotvoril srdce. Malo to preňho zničujúce následky, ale až vtedy si uvedomil, čo sa ho Ruth usilovala naučiť.

Táto knižka je memoárom, popularizačno-vedeckou publikáciou, motivačnou literatúrou aj praktickou príručkou. Ukazuje, ako môžeme od základu zmeniť svoj život, ak najprv zmeníme svoje myslenie a srdcia.

Pre zobrazenie tohto obsahu potrebujeme sušienky.
Povoliť cookies a zobraziť

Čítať viac

Našli ste nepresnosti? Dajte nám, prosím, vedieť!

Nahlásiť chybu

Máte o knihe viac informácií ako je na tejto stránke alebo ste našli chybu? Budeme vám veľmi vďační, ak nám pomôžete s doplnením informácií na našich stránkach.

Hodnotenia

4,5 / 5

4 hodnotenia

2
2
0
0
0

Ako sa páčila kniha vám?

Recenzie Martinusákov

Martinus
4

viem byť vážna, aj veselá, viem sa nadchnúť aj byť povznesená. veľa toho nenarozprávam, ale o to viac rozmýšľam. zaujíma ma psychológia ženy, jej prežívanie, spoločenské postavenie, jej hlboká duša. mojou najobľúbenejšiu farbou je dúha. :-)

Miroslava Čížková
zamestnanec
20. mája 2016
Názor čitateľa

James Doty, špičkový neurochirurg ani vo sne nepredpokladal, že jedného dňa napíše knihu o svojom živote. Úspešný lekár a vedec založil Centrum pre vzdelávanie a výskum súcitu a altruizmu, na ktoré ako na jednu z mála netibetských záležitostí prispel samotný Dalajláma nemalou čiastkou peňazí.
Vyrastal v malom meste v rodine alkoholika a depresívnej matky a keby v dvanástich rokoch nestretol Ruth, láskyplnú ženu, ktorá ho zasvätila do "mágie mysle", možno by skončil ako jeho rodičia. Ruth učila Jima, ako uvoľniť svoje telo, meditovať, vizualizovať si úspech a definovať svoj zámer.
V 70-tych rokoch v Amerike ešte nikto netušil o sile zámeru a plnení želaní, o tom, že človeku sa splní všetko, čo si praje. Len málokto vedel aktivovať najsilnejšiu silu v sebe a cieľavedome ísť za svojimi snami. A Jimovi sa to podarilo. Ako priemernému žiakovi zo sociálne slabšej vrstvy sa mu podarilo dostať na univerzitu a následne presvedčiť porotu pedagógov, aby ho prijali na lekársku fakultu, i keď jeho štúdijné výsledky neboli najlepšie. Dosiahol materiálny úspech, o akom sa mu v detstve ani nesnívalo. V určitom období života mal jeho majetok hodnotu cca 75 miliónov dolárov... A to bol len v polke svojej cesty. Najdôležitejšia lekcia, ktorú sa ho snažila naučiť Ruth, mu ušla a Jim sa musel po bankrote vrátiť na úplný začiatok.
Mne osobne sa kniha veľmi páčila, pretože v záplave publikácií o tom, ako si plniť svoje želania a dosahovať svoje ciele (hlavne tie materiálne), má v sebe ešte niečo dôležitejšie, čo je podstatou celého princípu. Okrem toho sú v nej odborné informácie z neurovedy. Myslím, že čitateľ, ktorý vyhľadáva motivačnú literatúru, si tu príde na svoje.

Čítať viac

Recenzie čitateľov

Juliana
Neoverený nákup
30.3.2022
Neskutočne sebauvedomenie. Pútavý dej, ktorý vás nenechá bez pocitov a zamyslením sa.
Jednoznačne odporúčam
Čítať viac

Vydavateľstvo Fortuna Libri

Čítať viac

„Život pozostáva z malých rozhodnutí, ktoré robíme, z jednotlivých momentov, ktoré majú moc všetko zmeniť.“

Kniha stratených mien - Kristin Harmel, 2021
Kniha stratených mien
Kristin Harmel