Sila v nás - James R. Doty, Fortuna Libri, 2016

12,90 €

Pri nákupe nad 49 €
poštovné zadarmo

Sila v nás

Ako neurochirurg odhalil záhady mozgu a tajomstvá srdca

Jim Doty vyrastal v chudobnej rodine. Otec bol alkoholik a matka trpela depresiami. Dnes je riaditeľom prestížneho Centra pre vzdelávanie a výskum súcitu a altruizmu (CCARE) na... Čítať viac

Vydavateľstvo
Fortuna Libri, 2016
240 strán
3-4 hodiny čítania

Jim Doty vyrastal v chudobnej rodine. Otec bol alkoholik a matka trpela depresiami. Dnes je riaditeľom prestížneho Centra pre vzdelávanie a výskum súcitu a altruizmu (CCARE) na Stanfordovej univerzite. Medzi zakladateľov centra patrí aj dalajláma... Čítať viac

  • Pevná väzba
  • Slovenčina
Vypredané

Zadajte e-mail a budeme vás informovať, keď bude kniha dostupná.

Dostupné v 21 knižniciach. Požičať v knižnici

Ďalšie knižné vydania
Krámek s kouzly - James R. Doty, Fortuna Libri ČR, 2016
Pevná väzba
Čeština, 2016
Vypredané

Naši škriatkovia odporúčajú

Temné sekundy - Karin Fossum, mamaš, 2024

Viac o knihe

Jim Doty vyrastal v chudobnej rodine. Otec bol alkoholik a matka trpela depresiami. Dnes je riaditeľom prestížneho Centra pre vzdelávanie a výskum súcitu a altruizmu (CCARE) na Stanfordovej univerzite. Medzi zakladateľov centra patrí aj dalajláma.
Keď mal Jim dvanásť rokov a jeho život bol v slepej uličke, vošiel do obchodu s kúzelníckymi potrebami, kde stretol Ruth, staršiu pani, ktorá ho naučila sériu cvičení na zmiernenie utrpenia a pretavenie túžob na skutočnosť. Požiadala ho, aby mal otvorené srdce a naučil túto techniku ďalších ľudí. Práve Ruth mu po prvý raz ukázala jedinečný vzťah medzi mozgom a srdcom.
Vďaka Ruthiným cvičeniam autor dosiahol neuveriteľné výsledky. Získal moc a bohatstvo, ktoré si ako dvanásťročný nevedel predstaviť. Zanedbal však Ruthinu najdôležitejšiu lekciu a neotvoril srdce. Malo to preňho zničujúce následky, ale až vtedy si uvedomil, čo sa ho Ruth usilovala naučiť.

Táto knižka je memoárom, popularizačno-vedeckou publikáciou, motivačnou literatúrou aj praktickou príručkou. Ukazuje, ako môžeme od základu zmeniť svoj život, ak najprv zmeníme svoje myslenie a srdcia.

Pre zobrazenie tohto obsahu potrebujeme sušienky.
Povoliť cookies a zobraziť

Čítať viac
Originálny názov
Into the Magic Shop
Počet strán
240
Väzba
pevná väzba
Rozmer
140×210 mm
Hmotnosť
404 g
ISBN
9788081425431
Rok vydania
2016
Edícia
Fortuna Litera
Naše katalógové číslo
229607
Štýl
psychologický, filozofický, historický
Jazyk
slovenčina
Vydavateľstvo
Fortuna Libri
Kategorizácia

Našli ste nepresnosti? Dajte nám, prosím, vedieť!

Nahlásiť chybu

Máte o knihe viac informácií ako je na tejto stránke alebo ste našli chybu? Budeme vám veľmi vďační, ak nám pomôžete s doplnením informácií na našich stránkach.

Hodnotenia

4,5 / 5

4 hodnotenia

2
2
0
0
0

Ako sa páčila kniha vám?

Recenzie Martinusákov

Martinus
4

viem byť vážna, aj veselá, viem sa nadchnúť aj byť povznesená. veľa toho nenarozprávam, ale o to viac rozmýšľam. zaujíma ma psychológia ženy, jej prežívanie, spoločenské postavenie, jej hlboká duša. mojou najobľúbenejšiu farbou je dúha. :-)

Miroslava Čížková
zamestnanec
20. mája 2016
Názor čitateľa

James Doty, špičkový neurochirurg ani vo sne nepredpokladal, že jedného dňa napíše knihu o svojom živote. Úspešný lekár a vedec založil Centrum pre vzdelávanie a výskum súcitu a altruizmu, na ktoré ako na jednu z mála netibetských záležitostí prispel samotný Dalajláma nemalou čiastkou peňazí.
Vyrastal v malom meste v rodine alkoholika a depresívnej matky a keby v dvanástich rokoch nestretol Ruth, láskyplnú ženu, ktorá ho zasvätila do "mágie mysle", možno by skončil ako jeho rodičia. Ruth učila Jima, ako uvoľniť svoje telo, meditovať, vizualizovať si úspech a definovať svoj zámer.
V 70-tych rokoch v Amerike ešte nikto netušil o sile zámeru a plnení želaní, o tom, že človeku sa splní všetko, čo si praje. Len málokto vedel aktivovať najsilnejšiu silu v sebe a cieľavedome ísť za svojimi snami. A Jimovi sa to podarilo. Ako priemernému žiakovi zo sociálne slabšej vrstvy sa mu podarilo dostať na univerzitu a následne presvedčiť porotu pedagógov, aby ho prijali na lekársku fakultu, i keď jeho štúdijné výsledky neboli najlepšie. Dosiahol materiálny úspech, o akom sa mu v detstve ani nesnívalo. V určitom období života mal jeho majetok hodnotu cca 75 miliónov dolárov... A to bol len v polke svojej cesty. Najdôležitejšia lekcia, ktorú sa ho snažila naučiť Ruth, mu ušla a Jim sa musel po bankrote vrátiť na úplný začiatok.
Mne osobne sa kniha veľmi páčila, pretože v záplave publikácií o tom, ako si plniť svoje želania a dosahovať svoje ciele (hlavne tie materiálne), má v sebe ešte niečo dôležitejšie, čo je podstatou celého princípu. Okrem toho sú v nej odborné informácie z neurovedy. Myslím, že čitateľ, ktorý vyhľadáva motivačnú literatúru, si tu príde na svoje.

Čítať viac

Recenzie čitateľov

Juliana
Neoverený nákup
30.3.2022
Neskutočne sebauvedomenie. Pútavý dej, ktorý vás nenechá bez pocitov a zamyslením sa.
Jednoznačne odporúčam
Čítať viac

Vydavateľstvo Fortuna Libri

Čítať viac

„Viac ako čierne mačky som si prešiel krížom cez cestu ja sám.“

Milujte sa s láskou - Kamil Peteraj, 2014
Milujte sa s láskou
Kamil Peteraj