Tŕnistá cesta - Corban Addison, Fortuna Libri, 2019

14,99 €

Pri nákupe nad 49 €
poštovné zadarmo

Tŕnistá cesta

Svet obletí šokujúca fotografia tela štrnásťročnej dievčiny, ktorá sa skokom z okna pokúsila zachrániť pred smrťou pri požiari textilnej továrne v Bangladéši. Okolo tváre má... Čítať viac

Vydavateľstvo
Fortuna Libri, 2019
400 strán
6-7 hodín čítania

Svet obletí šokujúca fotografia tela štrnásťročnej dievčiny, ktorá sa skokom z okna pokúsila zachrániť pred smrťou pri požiari textilnej továrne v Bangladéši. Okolo tváre má omotané detské tepláky ako masku, aby mohla dýchať v dyme... Čítať viac

  • Pevná väzba
  • Slovenčina

14,99 €

Na sklade 1 ks
Posielame ihneď

Dostupné v 38 knižniciach. Požičať v knižnici

Naši škriatkovia odporúčajú

Dievča v orlích pazúroch - Karin Smirnoff, Ikar, 2024

Viac o knihe

Svet obletí šokujúca fotografia tela štrnásťročnej dievčiny, ktorá sa skokom z okna pokúsila zachrániť pred smrťou pri požiari textilnej továrne v Bangladéši. Okolo tváre má omotané detské tepláky ako masku, aby mohla dýchať v dyme. Na teplákoch, ktoré šila v čase vypuknutia požiaru, je logo známej americkej odevnej značky. Tragický osud dievčaťa spojí vysokopostaveného manažéra firmy Presto, ktorý sa rozhodne inkognito bojovať proti neľudským podmienkam zamestnancov v textilných továrňach, s novinárom, ktorý hľadá profesionálnu aj osobnú záchranu. Ich spoločným cieľom je vymôcť pre obete požiaru spravodlivosť a odškodné.
Pred zrakom čitateľa defilujú príbehy obyčajných ľudí z kútov sveta, v ktorých stále prekvitá moderné otroctvo, sexuálne zneužívanie, finančné vydieranie, nedodržiavanie bezpečnostných predpisov v továrňach a mnohé ďalšie príkoria, ktoré musia znášať ľudia v Bangladéši, Malajzii či Jordánsku, ak sa chcú zamestnať.

Autor knihy je právnik, publicista a aktivista, ktorý bojuje za zlepšenie života slabých a vykorisťovaných po celom svete. Prinúti vás zamyslieť sa, čo znamenajú etické kódexy výrobcov a aká je realita.
Čítať viac
Originálny názov
A Harvest of Thorns
Počet strán
400
Väzba
pevná väzba
Rozmer
140×210 mm
Hmotnosť
570 g
ISBN
9788081428272
Rok vydania
2019
Edícia
Fortuna Litera
Naše katalógové číslo
604379
Štýl
tragický, psychologický
Jazyk
slovenčina
Vydavateľstvo
Fortuna Libri
Kategorizácia

Našli ste nepresnosti? Dajte nám, prosím, vedieť!

Nahlásiť chybu

Máte o knihe viac informácií ako je na tejto stránke alebo ste našli chybu? Budeme vám veľmi vďační, ak nám pomôžete s doplnením informácií na našich stránkach.

Kúpte spolu
Tŕnistá cesta - Corban Addison, Fortuna Libri, 2019
Leto v Taliansku - Sue Moorcroft, Fortuna Libri, 2019
28,98 €
Ušetríte 2,82 €

Hodnotenia

4,3 / 5

6 hodnotení

4
1
0
1
0

Ako sa páčila kniha vám?

Recenzie čitateľov

23

Milujem knihy a citam vsetko, co mi pride pod ruku. Pri citani si chcem odychnut, prehrat si v hlave pribeh, ktory citam a tesit sa na to, ako knihu opat otvorim. Kniha ma musi pobavit, rozplakat, ci vystrasit…jednoduho musi u mna vyvolat pocity, uz nech su akekolvek. Jedine, co u knihy neznesime je nuda. Ak sa mi stane, ze zacinam preskakovat riadky, ci dokonca strany, tak viem, ze je cas knihu odlozit a malokedy sa k takej knihe opat vraciam. Citam velmi narazovo, ked mam cas, tak je to niekolko kniziek za tyzden a ked nie, tak sa na knizku ani mesiace nepozriem, vtedy mi staci zajst na martinus a zase objednavam aj desat kniziek naraz :)

Eva Sloviková
Overený zákazník
14.7.2021
Moderne otrokarstvo
Viete, kto vyrobil topanky, ktore nosite? Alebo to tricko, co ste si minule kupili vo vypredaji za 3eur....ze vas to nezaujima, no malo by! Tato kniha by mala byt povinnym citanim na skolach. Skvely pribeh o zakulisi odevnych podnikoch, konzumnom svete modernej doby. Kniha je velmi putavo napisana, i ked niekedy som mala pocit, ze tam bolo az prilis informacii, mien a cisel a trosku som sa v tom stracala. Je to tazky pribeh zvlast, ked viete, ze sa zaklada na pravde, ale bohuzial taketo knihy si musime precitat, aby sme otvorili oci a snazili sa urobit nas svet lepsi a hlavne menej konzumnym. Ak vam taketo veci niesu lahostajne, knihu odporucam vsetkymi desiatimi.
Za mna 4 a pol hviezdicky.
“Radsej nech prudi pravo ako voda a spravodlivost ako staly potok.”
Čítať viac
Veronika Truchlá
Neoverený nákup
23.3.2020
Pútavo vyrozprávaný príbeh o zákulisí biznisu, ktorý ovplyvňuje každého z nás. Kniha ponúka možnosť zamyslieť sa a s určitou dávkou sebareflexie zmení náš postoj k odevnému priemyslu. Čítať viac

Vydavateľstvo Fortuna Libri

Čítať viac
Kúpte spolu
Tŕnistá cesta - Corban Addison, Fortuna Libri, 2019
Leto v Taliansku - Sue Moorcroft, Fortuna Libri, 2019
28,98 €
Ušetríte 2,82 €

„Pokiaľ ide o mňa, všimol som si jednu vec. Že keď je človek obklopený šialencami, sám šialenstvu prepadne – ba čo viac, nachádza v ňom isté čaro.“

Quo Vadis - Henryk Sienkiewicz, 2022
Quo Vadis
Henryk Sienkiewicz