Na ostrie argumentu
E-kniha

Apologetické eseje

Kniha Na ostrie argumentu je novým prekladom najvýznamnejších esejí na tému duchovného života a postojov spisovateľa, básnika a filozofa G.K.Chestertona. Čítať viac

Vydavateľstvo
Zabudnuté knihy, 2020
128 strán
2-3 hodiny čítania

Kniha Na ostrie argumentu je novým prekladom najvýznamnejších esejí na tému duchovného života a postojov spisovateľa, básnika a filozofa G.K.Chestertona. Čítať viac

  • PDF EPUB MOBI
  • Slovenčina

2,50 €

Ihneď na stiahnutie
Ako čítať e-knihy?

Naši škriatkovia odporúčajú

Ester Anaswah: Milovala som Francúza. Ester Anaswah, 2024

Viac o e-knihe

G.K.Chesterton je považovaný za jedného z najväčších spisovateľov a filozofov začiatku 20.storočia. Okrem detektívok s postavou svojrázneho kňaza otca Browna napísal prvý filozofický thriller, niekoľko výnimočných životopisov, fantastické príbehy z alternatívnych dejín, ako aj básne, ktoré sú dodnes považované za neprekonateľné.

Okrem toho bol človekom, ktorý inšpiroval a nadchol výnimočných ľudí ako napríklad Mahatma Gandhi, Jorge Luis Borges a C.S.Lewis. Jeho veľkým obdivovateľom bol aj Karel Čapek. Neil Gaiman a Terry Pratchett mu venovali knihu "Dobré znamenia" so slovami: "Mužovi, ktorý vedel, čo sa vlastne na svete deje."

Dnes je až na niekoľko výnimiek Chesterton neprávom zabudnutý a našou snahou bolo vydať jeho eseje, v ktorých diskutuje o svojej filozofii a postojoch k otázkam, ktoré sú aktuálne aj dnes.

Kniha je novým prekladom najvýznamnejších esejí na tému duchovného života, postojov a vzťahov. Ako to kedysi vyjadril jeden z Chestertonových kritikov: "Chesterton nám ukáže cestu vo svete, do ktorého patríme, aj nepatríme a jeho dielo je návodom na život."
Čítať viac
Originálny názov
The Blatchford Controversies
Počet strán
128
Rok vydania
2020
ISBN MOBI
978-80-99966-10-0
ISBN EPUB
978-80-99966-09-4
ISBN PDF
978-80-99966-08-7
Edícia
Argument
Naše katalógové číslo
771577
Jazyk
slovenčina
Preklad
Vydavateľstvo
Zabudnuté knihy
Kategorizácia

Našli ste nepresnosti? Dajte nám, prosím, vedieť!

Nahlásiť chybu

Máte o knihe viac informácií ako je na tejto stránke alebo ste našli chybu? Budeme vám veľmi vďační, ak nám pomôžete s doplnením informácií na našich stránkach.

Hodnotenia

4,0 / 5

2 hodnotenia

1
0
1
0
0

Ako sa páčila e-kniha vám?

Vydavateľstvo Zabudnuté knihy

Čítať viac

„Je to naivné no...niekedy je nádej jedinou alternatívou lebo realita je priťažká.“