Dezerty našich starých mám netradične
Aj vy zbožňujete tradičné dezerty ako palacinky, jablkové a orechové záviny alebo lekvárové perky? Odteraz si ich môžete vďaka tejto knihe receptov vychutnať v zdravšej podobe!
Odborníčka na optimálnu výživu Tina Zlatoš Turnerová prepracovala tradičné recepty, ktoré zozbierala jej teta Gitka, tak, aby nestratili na kvalite a mohli ste si
na ich zdravšej verzii zamaškrtiť častejšie a bez výčitiek.
Prísady: láska, úcta a tradícia
Príprava tradičných sladkých receptov je a vždy aj bola rodinnou výsadou. Skúsenosti a láskavé ruky starých mám totiž nikdy nenahradí veľkovýroba. Známej odborníčke na optimálnu výživu Tine Zlatoš Turnerovej a jej tete, vychýrenej cukrárke Gitke Horčičákovej, sa knihou
Tradičné dezerty zdravo a chutne podarilo niečo výnimočné!
Spojili tradičnosť v kuchyni so zdravým a moderným stravovaním. Práve láska k rodine, tradíciám, ale aj túžba po zdraví a vitalite sú hlavnými piliermi, ktoré viedli autorky k zostaveniu tejto knihy. Výsledkom sú chutné a zároveň zdravé recepty, ktoré si určite obľúbite nielen vy, ale aj celá vaša rodina.
Kniha
Tradičné dezerty zdravo a chutne obsahuje
50 receptov, ktorých prípravu zvládnete, aj keď v kuchyni nie ste práve doma. Každý dezert je doplnený lákavou fotografiou a zahŕňa
informáciu o nutričných hodnotách. Niektoré recepty sú v upravenej podobe vhodné pre diabetikov či alergikov. V knižke nájdete aj zaujímavé
komentáre Vlada Zlatoša, odborníka na optimálnu výživu a manžela Tiny Zlatoš Turnerovej.
Vo väčšine dezertov autorky
nahradili klasickú múku špaldovou, prípadne ju obohatili kokosovou či mandľovou múčkou. Využijete aj stéviu, med, kokosový cukor a olej. Tradičnými ingredienciami, ktoré sú v receptoch ponechané, sú orechy, džemy, kvasnice, plnotučné mliečne potraviny i čerstvé ovocie. Všetky používané potraviny sú dostupné v našich obchodoch.