Amerika - Franz Kafka, Edice knihy Omega, 2015

13,70 €

Pri nákupe nad 49 €
poštovné zadarmo
Amerika - Franz Kafka, Edice knihy Omega, 2015
Amerika - Franz Kafka, Edice knihy Omega, 2015

Amerika

Rodiče poslali šestnáctiletého Karla Rossmana do Ameriky. Chtěli se vyhnout pikantnímu skandálu – chlapce totiž svedla jejich služka. Pracovitého a čestného, nicméně i velmi... Čítať viac

Vydavateľstvo
Edice knihy Omega, 2015
232 strán
3-4 hodiny čítania

Rodiče poslali šestnáctiletého Karla Rossmana do Ameriky. Chtěli se vyhnout pikantnímu skandálu – chlapce totiž svedla jejich služka. Pracovitého a čestného, nicméně i velmi naivního hocha na začátku ubytuje zámožný strýc. Brzy se nepohodnou, Karel... Čítať viac

  • Pevná väzba
  • Čeština
Vypredané

Zadajte e-mail a budeme vás informovať, keď bude kniha dostupná.

Dostupné v dvoch knižniciach. Požičať v knižnici

Ďalšie knižné vydania (5)
Amerika - Franz Kafka, Schocken, 2011
Brožovaná väzba
Angličtina, 2011
Do 4 – 9 dní

18,30 €


Amerika - Franz Kafka, Penguin Books, 2019
Brožovaná väzba
Angličtina, 2019
Viac ako 30 dní

13,29 €


Amerika - Franz Kafka, Penguin Books, 2015
Brožovaná väzba
Angličtina, 2015
Vypredané

Amerika - Franz Kafka, Penguin Books, 2014
Brožovaná väzba
Angličtina, 2014
Vypredané

Amerika - Franz Kafka, Anaconda, 2009
Pevná väzba
Nemčina, 2009
Vypredané

Ďalšie knižné vydania

Naši škriatkovia odporúčajú

Anjel smrti - Robert Bryndza, Cosmopolis, 2024

Viac o knihe

Rodiče poslali šestnáctiletého Karla Rossmana do Ameriky. Chtěli se vyhnout pikantnímu skandálu – chlapce totiž svedla jejich služka. Pracovitého a čestného, nicméně i velmi naivního hocha na začátku ubytuje zámožný strýc. Brzy se nepohodnou, Karel dostane kufr, jízdenku do San Franciska a musí se začít protloukat životem na vlastní pěst. Podle některých odborníků je román Amerika nejlepší Kafkova kniha. Kromě typických popisů osamocení v absurdním a bezohledném světě v ní najdeme také nemalou dávku specifického situačního humoru, který není u tohoto autora příliš obvyklý.
Čítať viac
Počet strán
232
Väzba
pevná väzba
Rozmer
130×200 mm
Hmotnosť
385 g
ISBN
9788073902537
Rok vydania
2015
Naše katalógové číslo
207508
Štýl
napínavý, humorný, filozofický
Jazyk
čeština
Vydavateľstvo
Edice knihy Omega
Pre koho
pre mužov, pre ženy
Kategorizácia

Našli ste nepresnosti? Dajte nám, prosím, vedieť!

Nahlásiť chybu

Máte o knihe viac informácií ako je na tejto stránke alebo ste našli chybu? Budeme vám veľmi vďační, ak nám pomôžete s doplnením informácií na našich stránkach.

Hodnotenia

4,2 / 5

9 hodnotení

6
0
2
1
0

Ako sa páčila kniha vám?

Recenzie čitateľov

12.6.2023
Kafkov prvý, nedokončený román Amerika (Nezvestný) rozpráva príbeh mladého Karla Rossmanna, ktorého rodičia po incidente so slúžkou vyženú do Ameriky. Mladý Karl, od ktorého sa očakáva, že sa v tejto čarovnej krajine príležitostí vykúpi, je namiesto toho zmietaný víchricou nečakaných zvratov, zvláštnych eskapád a pikareskných dobrodružstiev.
Udalosti, odohrávajúce sa v nesúvislých dejiskách, sú logicky prepojené, príbeh sa odvíja lineárne a prináša pohľad na osamelosť a frustráciu z pohľadu malého človeka vo veľkom a neprehľadnom svete.
Karl Rossman je 16-ročný chlapec s menom a pozadím, realistickými túžbami a ľudským smútkom. Veľmi sa líši od nemenovaných, akýchsi beztvarých a tajomných hlavných postáv v iných Kafkových románoch, preto naberá vývoj Karlovho príbehu inú povahu, ľudskejšiu a na trochu hlbšej úrovni. Od začiatku románu môže čitateľ pociťovať spriaznenosť s hlavným hrdinom a cez Karlove nádeje a očakávania dostáva zaujímavý pohľad na Kafkovu predstavu o tom, čo znamená Amerika, a na jeho pochybnosti o jej type idealizmu.

Hoci Kafka neprejavuje dôverné geografické znalosti, zdá sa, že zachytil podstatu Ameriky 10. a 20. rokov 20. storočia, vidiac až do špinavého podhubia amerického kapitalizmu. Kafkova Amerika žije horúčkovitou aktivitou, šance sú také časté ako nedorozumenia, ktoré môže spôsobiť oddaný pracovník, logika európskej civilizácie je v tomto nepriateľskom prostredí málo nápomocná.
Aj tu sa objavujú zvyčajné témy odcudzenia, vyradenosti, odmietnutia, túžby potešiť a zapadnúť, zmätenosti a stratenosti na neznámom území a v byrokracii, ale vo všeobecnosti je optimistickejší a realistickejší ako iné autorove romány.
Čítať viac
31.1.2023
dle mýho najlepšie Kafkove dielo
Dovolím si tvrdiť, že "Amerika" je to najlepšie, čo Kafka zo svojho knižného repertoára ponúka. Kniha sa vlečie v skleslej a viac-menej deprimujúcej nálade - ako je u Kafky zvykom - , ale nie je to až také hrozné (aspoň ja som mal taký pocit), aby ste s knihou museli skončiť raz a navždy. Práve tento pocit by Vás mal držať pri tom, aby ste vydržali do konca a verili, že sa hlavnej postave nakoniec podarí uniknúť všetkým problémom, ktorým doteraz musel čeliť. Vrelo odporúčam. Čítať viac

Franz Kafka

Čítať viac

Vydavateľstvo Edice knihy Omega

Čítať viac

„Každá žena objasňuje muža, ktorý ju miluje, a naopak: on objasňuje jej charakter. “

Roviny života - Julian Barnes, 2014
Roviny života
Julian Barnes