Stará fotografie
E-kniha

Strhující příběh podle skutečných událostí

Jaký je skutečný obsah slov přátelství, vlastenectví, láska k vlasti a k rodné zemi? Jsou to stále platné hodnoty? Co vede lidi k udavačství, z čeho se rodí nenávist? Hlavně na... Čítať viac

Vydavateľstvo
Grada, 2021
304 strán
4-5 hodín čítania

Jaký je skutečný obsah slov přátelství, vlastenectví, láska k vlasti a k rodné zemi? Jsou to stále platné hodnoty? Co vede lidi k udavačství, z čeho se rodí nenávist? Hlavně na tyto otázky se pokouší najít autor odpověď... Čítať viac

  • PDF EPUB MOBI
  • Čeština

11,65 €

Ihneď na stiahnutie
Ako čítať e-knihy?

Naši škriatkovia odporúčajú

Viac o e-knihe

Jaký je skutečný obsah slov přátelství, vlastenectví, láska k vlasti a k rodné zemi? Jsou to stále platné hodnoty? Co vede lidi k udavačství, z čeho se rodí nenávist? Hlavně na tyto otázky se pokouší najít autor odpověď prostřednictvím románu, který je zpracován na pozadí skutečných historických událostí.
Čítať viac
Počet strán
304
Rok vydania
2021
ISBN EPUB
978-80-271-4312-2
ISBN PDF
978-80-271-4311-5
Naše katalógové číslo
1130535
Štýl
vojnový, dobrodružný
Jazyk
čeština
Pôvod
Česko
Vydavateľstvo
Grada
Kategorizácia

Našli ste nepresnosti? Dajte nám, prosím, vedieť!

Nahlásiť chybu

Máte o knihe viac informácií ako je na tejto stránke alebo ste našli chybu? Budeme vám veľmi vďační, ak nám pomôžete s doplnením informácií na našich stránkach.

Hodnotenia

4,0 / 5

2 hodnotenia

0
2
0
0
0

Ako sa páčila e-kniha vám?

Recenzie čitateľov

39

Som mama malej slečny, s ktorou rady čítame. Snažím sa na IG písať svoj názor na mnou čítané knihy formou recenzií. Pri knihách si výborne oddýchnem, len keby toho času bolo viac :)

Beáta Kiselová Bileková
Overený zákazník
12.4.2023
Náročné, ale obohacujúce čítanie
Ak si budete chcieť prečítať túto knihu podľa skutočných udalostí, radšej nečítajte anotáciu, pretože vás môže mýliť. Budete očakávať beletrizovaný román, ale on nie je úplne taký, je písaný trošku nevšedne. Ale ak sa chcete dozvedieť ďalšie zaujímavosti z obdobia druhej svetovej vojny, tak bude skvelou voľbou.
Autor vykresľuje rôzne ľudské osudy, ktoré na pozadí historických faktov zohrávajú dôležitú úlohu pri vzniku vojnovej SR až po nástup komunistov a ŠtB. Nosnou témou je vlastenectvo k ČSR a vytvorenie odbojovej skupiny pod názvom Obrana národa, ktorá bola ilegálnou československou armádou a jej cieľom bolo sa pokúsiť postaviť Hitlerovi. Dozviete sa aj o prevádzačoch, zradcoch, likvidácii nepohodlných, o vzniku partizánskej skupiny, Benešovych dekrétoch, ale všetko to bude prepojené s osudmi skutočných ľudí.
Zistila som, že siahnuť po autorových knihách je pre mňa stávka na istotu, pretože sa stále dozviem niečo nové. V tomto prípade to bolo podobne, len mi trošku nesedel štýl, akým bola kniha poňatá a miestami som sa strácala vo veľkom počte postáv. Ide o náročné čítanie, ale čitateľ bažiaci po zaujímavých informáciách bude určite uspokojený.
Čítať viac

Vydavateľstvo Grada

Čítať viac

„Až vtedy pochopila diabolskú prefíkanosť ich nepriateľov. Tým, že do svojich lží zamiešali štipku pravdy, ich ešte viac posilnili.“