Slová na rozlúčku
E-kniha

Deväť ponaučení pre šťastný život

Storočný Benjamin Ferencz, syn chudobných východoeurópskych imigrantov, je posledným žijúcim žalobcom z Norimberských procesov, kde sa na lavici obžalovaných ocitlo dvadsaťdva... Čítať viac

Vydavateľstvo
Eastone Books, 2021
Počet strán
152

Storočný Benjamin Ferencz, syn chudobných východoeurópskych imigrantov, je posledným žijúcim žalobcom z Norimberských procesov, kde sa na lavici obžalovaných ocitlo dvadsaťdva nacistických pohlavárov. Táto kniha rozpráva pozoruhodný... Čítať viac

  • PDF EPUB MOBI
  • Slovenčina

6,95 €

Ihneď na stiahnutie
Ako čítať e-knihy?

Naši škriatkovia odporúčajú

Ester Anaswah: Milovala som Francúza. Ester Anaswah, 2024

Viac o e-knihe

Storočný Benjamin Ferencz, syn chudobných východoeurópskych imigrantov, je posledným žijúcim žalobcom z Norimberských procesov, kde sa na lavici obžalovaných ocitlo dvadsaťdva nacistických pohlavárov. Táto kniha rozpráva pozoruhodný príbeh jeho dlhého a neobyčajného života. Hovorí o ambíciách a odhodlaní, šťastí a láske, prekážkach, chybách, pádoch a vzostupoch.

O tom, že nie všetci nepriatelia majú na sebe inú uniformu ako vy, že vojna robí vrahov z ľudí, ktorí by za iných okolností boli celkom počestnými občanmi, že dôležitejšie ako zomrieť za svoju krajinu je chcieť pre ňu žiť, že sa nemáme brať príliš vážne, lebo v živote nás aj tak najviac posunú kopance a že vždy treba veci vyskúšať, lebo sme silnejší, ako si myslíme... Všetky tieto poznania podáva s láskavým humorom a hlbokým pochopením mnohorakosti života a toho, čo je v ňom naozaj dôležité.
Čítať viac
Originálny názov
Parting Words
Počet strán
152
Rok vydania
2021
Naše katalógové číslo
1257729
Jazyk
slovenčina
Vydavateľstvo
Eastone Books
Kategorizácia

Našli ste nepresnosti? Dajte nám, prosím, vedieť!

Nahlásiť chybu

Máte o knihe viac informácií ako je na tejto stránke alebo ste našli chybu? Budeme vám veľmi vďační, ak nám pomôžete s doplnením informácií na našich stránkach.

Hodnotenia

5,0 / 5

2 hodnotenia

2
0
0
0
0

Ako sa páčila e-kniha vám?

Recenzie čitateľov

16.10.2023
Úžasná kniha
Knihu som doslova zhltol. Výborne sa číta. Viac nemám čo napísať, lebo tento životný príbeh sa mi páči. Krásne poučenia z jeho života.
Tohto autora som objavil v dokumente na Netflixe, kde bolo trochu o ňom ako bojoval za to, aby boli vinníci, ktorí vraždili počas 2.svetovej vojny, spravodlivo potrestaní.
To čo spísal v tejto knihe má pre mňa veľmi veľkú hodnotu.
Čítať viac

Vydavateľstvo Eastone Books

Čítať viac

„Pokiaľ ide o mňa, všimol som si jednu vec. Že keď je človek obklopený šialencami, sám šialenstvu prepadne – ba čo viac, nachádza v ňom isté čaro.“

Quo Vadis - Henryk Sienkiewicz, 2022
Quo Vadis
Henryk Sienkiewicz