Rozchodové blues
E-kniha

Viva la Londýn

Zoznámte sa s Niou, mladou dvadsiatničkou, ktorá sa po psychickom zrútení snaží vrátiť svoj život späť do normálu. Príchodom do Londýna sa spolu s novými kamarátkami a... Čítať viac

4,5 20 hodnotení
Vydavateľstvo
Nikola Vargová
216 strán
3 hodiny čítania

Zoznámte sa s Niou, mladou dvadsiatničkou, ktorá sa po psychickom zrútení snaží vrátiť svoj život späť do normálu. Príchodom do Londýna sa spolu s novými kamarátkami a sesternicou Lynn prediera dospeláckym životom, ktorý rozhodne... Čítať viac

  • PDF EPUB MOBI
  • Slovenčina

7,00 €

Ihneď na stiahnutie
Ako čítať e-knihy?

Naši škriatkovia odporúčajú

Rozchodové blues - Nykolla Vargova, Nikola Vargová
E-kniha
7,00 €

Viac o e-knihe

Zoznámte sa s Niou, mladou dvadsiatničkou, ktorá sa po psychickom zrútení snaží vrátiť svoj život späť do normálu. Príchodom do Londýna sa spolu s novými kamarátkami a sesternicou Lynn prediera dospeláckym životom, ktorý rozhodne nie je taký ružový, ako si predstavovala. Presvedčená, že je v poriadku, sa po rokoch stretáva s mamou, zároveň sa prvýkrát zamiluje a ani len netuší, že jej život sa ešte viac skomplikuje. Nii, zmätenej zo svojich pocitov a strachu z nového vzťahu, sa vracajú depresívne etapy, z ktorých sa snaží vyhrabať. Ako mohla tušiť, že byť dospelým je len začiatkom dospievania?
Čítať viac
Počet strán
216
Naše katalógové číslo
1419637
Jazyk
slovenčina
Pôvod
Slovensko
Vydavateľstvo
Nikola Vargová
Pre koho
young adult
Kategorizácia

Našli ste nepresnosti? Dajte nám, prosím, vedieť!

Nahlásiť chybu

Máte o knihe viac informácií ako je na tejto stránke alebo ste našli chybu? Budeme vám veľmi vďační, ak nám pomôžete s doplnením informácií na našich stránkach.

Hodnotenia

4,5 / 5

20 hodnotení

15
2
2
0
1

Ako sa páčila e-kniha vám?

Recenzie čitateľov

20.11.2023
V prvom rade, vizuálne spracovanie knihy je za mňa top!

Čo mi prišlo zaujímavé je, že kniha má 38 kapitol a tie sú väčšinou dvoj až štvorstranové. A tu rovno nadviažem na to, že z celkového rozsahu 216 strán je niekoľko desiatok prázdnych, respektíve obsahujú len grafiku a za mňa by mali byť skôr popísané textom, ktorý by príbeh viac rozvinul
Celé mi to totiž prišlo také akési narýchlo, akoby to bola základná kostra, na ktorú sa má ešte niečo ďalšie pripájať. Príbeh síce mal hlavu aj pätu a jeho myšlienka bola zachytená a zrozumiteľná, ale celý čas som mala pocit, že mi tam niečo chýba, čo sa deja týka.
Navyše je v knihe niekoľko skokov v deji, kedy akoby chýbala kľúčová časť, bez ktorej síce príbeh dáva zmysel a je zrozumiteľný, no pre lepšiu logiku vo vývoji udalostí mi tam jednoducho niektoré dejové pasáže chýbajú.
Do toho ma už po čase začali vyrušovať opakované vetné konštrukcie a udalosti. Tiež ma rušilo, ako stále chcela plakať alebo plakala... rozumiem, že to malo asi podporiť tú tému duševných ochorení, no bolo toho na mňa v tom relatívne krátkom texte veľa a stále dokola v rovnakej forme.
Tiež mi úplne nesadlo, ako boli uchopené drogy a alkohol, veľa myšlienok bolo na mňa dosť klišé a nie som ani fanúšikom toho, keď knižná postava v rámci svojho vnútorného monológu priamo prehovára k čitateľovi.
Aby som ale len nekritizovala, páčilo sa mi, že príbeh bol pestrý z hľadiska postáv, ich národností, náboženstiev, sexuálnej orientácie atď.

Takže v závere - idea príbehu bola podľa mňa fajn a bolo to v konečnom dôsledku celkom príjemné oddychové čítanie, ale za mňa tam bol priestor a potenciál na trošku lepšie spracovanie. Keby však autorka prišla s ďalším príbehom, idem do toho.
Čítať viac
Šarlota Vdovičíková
Overený nákup
31.7.2023
Už veľmi dlho som uvažovala o kúpe tejto knihy, vzhľadom na to, že obal ma tak lákal, ako žiadnej inej knihy nikdy! Neskutočne krásne postavy, ktoré som si vďaka nej dokázala vynikajúco predstaviť od hlavy, až po päty. Príbeh je tak jednoduchý, ale zároveň tak komplikovaný, že sa čitateľovi až žiada, aby pokračoval ďalej a ďalej a rýchlo sa dozvedel, čo bude v ďalšej kapitole. Kniha je perfektne rozdelená na kapitoly, čo mi pomohlo lepšie sa orientovať v deji a predstaviť si situáciu, ktorou sa dana kapitola zaoberala. Každá postava je jedinečná, je iná, čo ma veľmi bavilo. Zároveň mi to prišlo prijemne čítanie s nástrahami osudu, s ktorými sa nejedno mladé dievča určite stretlo. Zároveň sa mi páčil štýl písania a rozloženia textu, ktorý ma nenudil. Vrelo odporúčam a veľká poklona autorke.
Teším sa na ďalšiu tvorbu a pokračovanie.
Čítať viac
Lucia
Neoverený nákup
17.5.2023
Rozchodové Blues
Knihu ktorú som vyhrala od Pani autorky Nykolla Vargová môžem len odporúčať. Je to kniha od xi až do teraz. Kniha sa čítala ľahko priam s nádychom co bude pokračovať. Pri mojich 3 deťoch som to dala za 3 dni. S postavami som sa stotožnila Nia a jej kamošky boli super ale skoda ako sa chovala k Malikovy. Ale myslim si ze ked sa dvaja milujú tam je laska. A laska prekoná všetko. Knihu odporúčam všetkými 100%. Čítať viac
Viktória
Neoverený nákup
1.2.2023
Perfektná kniha
Ako náhle som sa začítala do príbehu, hneď som spozorovala že povaha a všetky detaily, ktoré robila a mala hlavná postava knižky, sa na mňa ako keby preniesli. Bol to skvelý zážitok - čítať túto knihu a cítila som sa ohromne. Pravý čitateľ kníh vie čo znamená, ak poviem že som sa cítila ako keby som ja tá hlavná postava. Ďakujem krásne autorke za takýto zážitok. Odporúčam každému Čítať viac
Scarlett
Neoverený nákup
25.12.2022
Úžasná kniha
Kniha je super napísaná, mala som ju prečítanú za jeden deň. Do deju som sa hneď dostala ponoriek kapitole, stotožnila som sa s hlavnou hrdinku aj s jej kamarátkami. A najviac má oslovilo to že sa dej odohráva hlavne v mojom milovanom meste Londyn. Čítať viac
@knizni.kompas
Neoverený nákup
25.10.2022
promyšlená do posledního detailu
První, co mě na knize hned zaujalo, bylo grafické zpracování. Musím říct, že je kniha vizuálně naprosto nádherná a promyšlená do posledního detailu. Každá kapitola je graficky zvýrazněná a musím říct, že jsem snad povedenější vizuál u knihy ještě neviděla. Kromě toho dávám plusové body tomu, jak si s tím autorka musela dát hodně práce, ke knize je vytvořený playlist, ilustrační nástěnka na webu, no prostě, miluju to!

V příběhu se nám otevírá náhled do multikulturního studentského Londýna. Potkáváme Francouzku Niu, která chce začít nový život v novém městě. Potkává i nové lidi, ze kterých nejvýraznějšími jsou tři holky, se kterými vytvoří pevné přátelství a pouto ve stylu Sesterstva putovních kalhot (další srdcovka). Musím říct, že charakter každé ženské postavy byl velmi výrazný a někdy jejich společné zážitky opravdu stály za to :D Ze všech postav jsem si nejvíc oblíbila Alexu, hrozně mě bavila ta její roztomilá hysterie.

Hlavní hrdina a jeho rodina jsou velmi sympatičtí a moc se mi líbí jejich příslušnost, moc se mi líbilo, že si autorka zvolila právě danou menšinu a zase napomohla k bourání stereotypů a předsudků. Dokážu si představit, že hlavní postava Nia musí být pro některé až příliš. Já sama jsem si ji tolik neoblíbila, nedokázala jsem se s ní ztotožnit protože (bohudík) takové problémy jako ona jsem nikdy neměla. Je to hodně komplikovaná a komplexní postava, která by musela dostat mnohem víc prostoru, abychom ji víc pochopili.

Kniha popisuje pro nás "dospělejší" i temnější zákoutí studentského života, párty, alkohol, všechna důležitá témata. Velmi se zde řeší problematika duševního zdraví, což je téma, které mě nikdy nepřestane v knihách bavit, protože je velmi důležité. Obzvlášť když se nenásilnou formou představí čtenáři, jak to bylo v tomhle případě. Autorce velmi tleskám za odvahu zpracovat takhle těžkou problematiku do young adult knihy tak, aby poselství zůstalo zachováno a zároveň kniha čtenáře neodradila svým těžkým tématem. Rozsahem knížka potěší čtenáře, kteří nemají rádi zbytečné popisy a chtějí přejít k věci. Mně místy přišel příběh hodně stručný a ocenila bych více popisů.
Čítať viac
6

Jsem vášnivá čtenářka a nejen to i sama píši. Sice zatím na platformě wattpad, ale v hloubi duse doufám, že se mi někdy podaří vydat knihu.

Michaela Smažáková
Overený nákup
17.7.2022
Knihomolka_miska
Recenze

Opět za vše může @knizny_blond, protože díky její recenzi, jsem před nějakou dobou neodolala a pořídila si knihu Rozchodové blues od autorky @nykollavargova a tímto musím Kristynce moooc poděkovat.

Na mém profilu najdete málo žánr YA a není to proto, že bych na něj byla stará. Myslím si že nikdy na tento žánr nebudeme stáří, záleží co rádi čtěte. Já sama mám YA ráda, ale ne často se stává, že by mě anotace popř nějaká recenze zaujala.

V příběhu zavítáme s hlavní hrdinkou do Londýna, kde Nia začne studovat.
Každý z nás může Niu vnímat odlišně. Někomu může lest na nervy, jiní ji pochopí a oblíbí si ji.

Fu, co říct o této knize? Asi to, že smekám, kniha obsahovala témata jako poruchu příjmu potravy, orientaci, psychické problémy a mnoho dalšího. Prakticky autorka, sakra nechci říct nastínila, prostě psala o této době, o tom co se děje mezi námi, co může postihnout každého z nás a čím se každý z nás může potýkat. Při čtení jsem měla pocit jako by ten příběh byl reálný. Dokázala jsem se vcítit do hlavní postavy. Zároveň jsem si oblíbila i kamaradky Nii. Každá z nich byla jiná, ale rozuměli si dokonale.

Zároveň mi sedl autorčin styl psaní, byl jednoduchý a čtivy. A na to, že kniha má jen 216 stran, se do knihy vešlo toho dost, ale zase ne příliš.

Na to, že je to autorčina prvotina, tak je napsaná parádně.
Za mě tedy mohu knihu vřele doporučit.

Vaše KM
Čítať viac
Tamara Žemberyová
Overený nákup
31.5.2022
Knihu veľmi odporúčam. Mna zaujala už len svojou obálkou, keď som videla reklamu a hneď som vedela, že si knihu musím prečítať.

Veľa kníh ma nádherný obal ale nie vždy zaujme ale táto je presný opak. Veľmi sa mi páči štýl písania autorky a celý príbeh. Príbeh je zaujímavý a veľmi ma bavil. Keď som si ku knihe sadla nevedela som ju prestať čítať.

Príbeh skončil podľa mojich očakávaní a teším sa na pokračovanie.
Čítať viac
16.3.2022
Moje oči aj moja umelecká duša zaplesali blaho mi pohľade na tú nádhernú obálku. Ja som skôr zástancom čiernej, ako pestrých farieb ale táto je tak nádherná až som zatúžila držať štetec v ruke a maľovať. Namiesto toho som však zobrala knihu a začítala sa do príbehu.

Francúzska v Londýne. Spojenie mojich dvoch najobľúbenejších krajín. Do deja sa mi dostávalo pomerne ľahko keďže sú postavy v mojom veku, študujú a riešia rovnaké problémy, ako ja a moji rovesníci.

Postavy som si veľmi obľúbila. Každé z dievčat bolo svojské, malo vlastný (iný) pohľad na život, no vďaka tomu spolu tak skvelo ladili.

Páčil sa mi aj štýl písania aký autorka zvolila. Chvíľkami som mala pocit, že Nia natáča vlogy a kniha je prepis jedného z jej vlogov. Vďaka tomu som sa dokázala preniesť do jej dní plných zážitkov.

Kniha sa skončila podľa mojich predstáv, no už teraz sa teším na ďalšie pokračovania.

Nádherným bonusom ku knihe je playlist, v ktorom nájdete mnoho dobrých piesni. Ja som si väčšinu z nich obľúbila rovnako, ako aj samotný príbeh.
Čítať viac

„Some infinities are bigger than other infinities.“