Kráľovnin sľub - C.W. Gortner, Slovart, 2022

14,95 €

Pri nákupe nad 49 €
poštovné zadarmo

Kráľovnin sľub

Román o Izabele Kastilskej

Izabela je iba mladé dievča, keď sa nevedomky stane pešiakom v sprisahaní proti svojmu nevlastnému bratovi kráľovi Enriquemu. Kráľ intrigy odhalí a Izabelu drží v zajatí. Dievča... Čítať viac

Vydavateľstvo
Slovart, 2022
344 strán
5-6 hodín čítania

Izabela je iba mladé dievča, keď sa nevedomky stane pešiakom v sprisahaní proti svojmu nevlastnému bratovi kráľovi Enriquemu. Kráľ intrigy odhalí a Izabelu drží v zajatí. Dievča je však pevne odhodlané zabezpečiť si korunu a vydať sa za muža, ktorého... Čítať viac

  • Pevná väzba s prebalom
  • Slovenčina

14,95 €

Na sklade 2 ks
Posielame ihneď

Dostupné v 41 knižniciach. Požičať v knižnici

Naši škriatkovia odporúčajú

Bohyne a prízraky - Juraj Červenák, Artis Omnis, 2024

Viac o knihe

Izabela je iba mladé dievča, keď sa nevedomky stane pešiakom v sprisahaní proti svojmu nevlastnému bratovi kráľovi Enriquemu. Kráľ intrigy odhalí a Izabelu drží v zajatí. Dievča je však pevne odhodlané zabezpečiť si korunu a vydať sa za muža, ktorého miluje – aragónskeho princa Ferdinanda, hoci kráľ ju sľúbil portugalského kráľovi Afonsovi, aby si zabezpečil spojenectvo. Izabela však s kráľom rozohrá smrteľne nebezpečnú hru a napokon ako sedemnásťročná nastúpi na trón v Kastílii, najmocnejšom kráľovstve v Španielsku. S Ferdinandom Aragónskym spoja svoje ríše a túžia vybudovať jednotné, mocné kráľovstvo. Keď im však Maurovia z juhu z Granady vyhlásia vojnu, vypukne tvrdý a zradný boj proti starovekému protivníkovi, ktorý preverí všetko Izabelino odhodlanie, odvahu a húževnatú vieru vo svoj osud.
Čítať viac
Originálny názov
The Queen´s Vow
Počet strán
344
Väzba
pevná väzba s prebalom
Rozmer
145×230 mm
Hmotnosť
645 g
ISBN
9788055652030
Rok vydania
2022
Edícia
CV
Naše katalógové číslo
1459275
Štýl
historický
Jazyk
slovenčina
Pôvod
Spojené štáty
Vydavateľstvo
Slovart
Pre koho
pre ženy
Kategorizácia

Našli ste nepresnosti? Dajte nám, prosím, vedieť!

Nahlásiť chybu

Máte o knihe viac informácií ako je na tejto stránke alebo ste našli chybu? Budeme vám veľmi vďační, ak nám pomôžete s doplnením informácií na našich stránkach.

Kúpte spolu
Kráľovnin sľub - C.W. Gortner, Slovart, 2022
Romanovovská cárovná - C.W. Gortner, Slovart, 2019
31,28 €

Hodnotenia

4,5 / 5

8 hodnotení

5
2
1
0
0

Ako sa páčila kniha vám?

Recenzie čitateľov

20
Overený zákazník
12.11.2023
Historický román o Izabele Kastílskej. Je to jedna obdivuhodná žena, kráľovná, ktorá je ochotná spraviť všetko preto aby zjednotila svoju ríšu.

Bola to pokroková kráľovná, ktorá sa nenechala ovládať nikým. Nebála sa organizovať boje ani sa vydať do oblasti, kde sídlili jej vojaci s manželom a obliehali oblasť, ktorá im vyhlásila vojnu. Dokonca sa nebála obliect si zbroj a vyzbrojiť sa mečom aby sa vydala na nebezpečnú cestu za svojim mužom, aby mu pomohla vyhrať ďalšiu bitku.

Žena, ktorá sa snažila ochrániť svojich poddaných, dokonca aj židov, ktorých sa snažili niektorý kňazi zbaviť.

Vďaka nej mohli na univerzitách učiť ženy a snažila sa presadiť vzdelávanie pre všetkých. Nechcem tu vymenovať všetko čo dosiahla alebo za co bojovala. To si musíte vy sami prečítať v tejto výbornej knižke. Za mňa to je jedna obdivuhodná žena.

Zároveň sa mi knižka veľmi príjemné čítala vďaka autorovmu štýlu písania. Neboli tam žiadne nudné fakty alebo zdĺhavé opisy. Bol to historický román o historickej osobnosti podané príbehovo.
Bolo to podané realisticky a aj cez nejaké veci sa mi veľmi páčil vzťah Izabely a Ferdinanda. Bolo vidno, že sa milujú a rešpektujú. Aj Ferdinand mi prišiel pokrokový v tom ako rešpektoval rozhodnutia Izabely. Podporoval ju a spoločne sa rozhodovali takmer o všetkom.

Teším sa na ďalšie autorove knihy.
Čítať viac
17.7.2023
Krasne napisane
Ako prvu som od tohto autora citala knihu Vatikanska princezna, ktora bola fajn, ale mala svoje nedostatky. Tato kniha ju ale predcila jednak hlbkou detailu a aj spracovania osobnosti Izabely Kastilskej. Roman je napisany na pozadi najdolezitejsich historickych udalosti Spanielska z konca 15. storocia. Popisuje nastup Izabely k moci a boje, ci uz vojenske alebo osobne, kt. cely zivot viedla.
K nedostatkom by som napisala len to, ze ako kniha popisuje prve stretnutie Izabely a Ferdinanda, je dost nerealne. Podla knihy mal Ferdinand v case stretnutia 12 rokov, ale podla deja uz vysielal sexualnu pritazlivost na Izabelu. Ani s davkou velkej snahy som si to nevedela predstavit, 12-rocny chlapec bol aj v tom case najma dieta.
Čítať viac
16.2.2023
Autorov štýl písania ma oslovil pri knihe o Romanovovcoch a tak som sa na ďalšiu jeho knihu veľmi tešila. A musím povedať, že som vôbec nebola sklamaná. Autor nezaujato a pútavo opisuje lásku španielskej kráľovny a jej manžela Ferdinanda Aragónskeho, nekonečné boje o územie, inkvizíciu i osudové stretnutie s Krištofom Kolumbom. Kniha by si sama o sebe zaslúžila 5 hviezdičiek ale svoje hodnotenie musím znížiť za to neskutočné množstvo gramatických chýb, ktoré sa v nej nachádzajú a kazia tak celkový dojem z príbehu. Čítať viac
Laura
Neoverený nákup
4.1.2023
Kniha bola super čo nebolo žiadnym prekvapením, keďže Gortner tie historické romány písať vie, mám od neho takmer všetky knihy a každá bola úžasná a Kráľovnin sľub nie je výnimkou. Čo ma ale naozaj rušilo a ku koncu knihy som už bola priam naštvaná bolo to množstvo gramatických chýb. Myslím, že za celý život som ešte nečítala knihu, kde by ich bolo tak veľa, vydavateľstvo sa s prepáčením naozaj môže hanbiť Čítať viac
Eva Potocna
Overený nákup
13.7.2022
Kraĺovnin sĺub
Kedze som precitala knihu Katarina Aragonska ,velmi som sa chcrla dozvediet viac o jej rodicoch o jtj detstve ,co mi umoznilo pochopit konanie Katariny v nasledujucom romane. Krasne opisana situacia a vyvoj spanielskej politiky,laska intrigy. Čítať viac
Nada A Marcel Hajdovi
Overený zákazník
30.6.2022
Najlepsi historicky roman za poslednu dobu
Knizka vas neuchvati od prveho riadku, podla mna prvych 50 stran minimalne treba pretrpiet, aby vas to vtiahlo do deja. Ale odvtedy je to droga. Mam rada knizky, ktore sa nedaju zhltnut, ktore clovek vecer na chvilku vezme do ruky, precita par stran a spokojne si lahne. Velmi prijemne autor popisuju historicke suvislosti, paradoxne citit ponurost stredoveku len okrajovo a viac clovek preziva rozhodnutia a konflikty Izabely Kastilskej. Kniha nie je pisana privelmi romanticky, ani eroticno nie je vobec prehnane, pre fanusikov historickych romanov urcite doporucujem. Čítať viac

Vydavateľstvo Slovart

Čítať viac
Kúpte spolu
Kráľovnin sľub - C.W. Gortner, Slovart, 2022
Romanovovská cárovná - C.W. Gortner, Slovart, 2019
31,28 €

„When you are measuring life, you are not living it.“

The Time Keeper - Mitch Albom, 2013
The Time Keeper
Mitch Albom