Štěstí hřeje jako slunce - Pauline Mai, Cosmopolis, 2022

18,71 €

Pri nákupe nad 49 €
poštovné zadarmo
Štěstí hřeje jako slunce - Pauline Mai, Cosmopolis, 2022
Štěstí hřeje jako slunce - Pauline Mai, Cosmopolis, 2022

Štěstí hřeje jako slunce

Carli je něco přes třicet a pracuje jako servírka v kavárně, kterou kdysi vedli její italští prarodiče. Na krku má dluhy za nedokončené studium architektury, a tak živoří v... Čítať viac

Vydavateľstvo
Cosmopolis, 2022
432 strán
6 hodín čítania

Carli je něco přes třicet a pracuje jako servírka v kavárně, kterou kdysi vedli její italští prarodiče. Na krku má dluhy za nedokončené studium architektury, a tak živoří v pronajatém pokoji a jediným světlým bodem v jejím životě je kamarádka Fritzi.... Čítať viac

  • Brožovaná väzba
  • Čeština

18,71 €

Na sklade 1 ks
Posielame ihneď

Dostupné v piatich knižniciach. Požičať v knižnici

Naši škriatkovia odporúčajú

Pollyanna - Eleanor H. Porter, Kumran, 2024

Viac o knihe

Carli je něco přes třicet a pracuje jako servírka v kavárně, kterou kdysi vedli její italští prarodiče. Na krku má dluhy za nedokončené studium architektury, a tak živoří v pronajatém pokoji a jediným světlým bodem v jejím životě je kamarádka Fritzi. Jednoho dne se ale Carli dozví, že zemřel stálý host kavárny Fabrizio a odkázal jí starou hračkářskou dílnu ve Florencii. Že by osud přece jen nabídl způsob, jak uniknout neuspokojivému životu v deštivém Marburku? Mohla by dílnu prodat, zaplatit dluhy, a třeba i dokončit školu.

Když se Carli ocitne ve Florencii, ucítí na kůži hřejivé paprsky italského slunce, toskánský vítr ve vlasech a ve vzduchu se mísící vůni bylinek, citronů, sladkého pečiva a skvělé kávy. Během vyklízení dílny objeví příběh dávné lásky, který jí pomůže pochopit spoustu věcí o sobě i své rodině. A pak si uvědomí, že už se nechce vrátit, protože možná právě tady a teď začíná prožívat úplně nový příběh…
Čítať viac
Originálny názov
Das Leben leuchtet sonnengelb
Počet strán
432
Väzba
brožovaná väzba
Rozmer
145×205 mm
Hmotnosť
474 g
ISBN
9788027134571
Rok vydania
2022
Naše katalógové číslo
1518123
Štýl
romantický
Jazyk
čeština
Pôvod
Nemecko
Vydavateľstvo
Cosmopolis
Pre koho
pre ženy
Kategorizácia

Našli ste nepresnosti? Dajte nám, prosím, vedieť!

Nahlásiť chybu

Máte o knihe viac informácií ako je na tejto stránke alebo ste našli chybu? Budeme vám veľmi vďační, ak nám pomôžete s doplnením informácií na našich stránkach.

Hodnotenia

4,3 / 5

7 hodnotení

3
3
1
0
0

Ako sa páčila kniha vám?

Recenzie čitateľov

11.10.2022
Talianské, letné, vynikjúce
Pri pohľade na vyše štyristo stranovú knihu, ma prepadli menšie obavy zo zbytočne natiahnutého romantického príbehu. Boli ale veľmi rýchlo pochované medzi toľkými opismi teplej Florencie, jej uličiek, výhľadov, skvelého jedla a vína, priateľských ľudí a atmosféry, ktoré som prežívala s Carli aj ja. Jej cesta však mala aj iný zmysel, ktorý dodal príbehu dávku tajomna priam detektívneho charakteru. Síce sa do asi polovice knihy o romatike veľmi hovoriť nedalo a niekde inde by mi to možno aj prekážalo, ale Taliansko milujem a tak nedám dopustiť na všetky naťahovačky, ktoré ma neuveriteľne bavili. Pomalými, veľmi pomalými krokmi som sa ale dopracovala aj k romantickej linke, ktorá bola na jednej strane nežná a krásna a na tej druhej prudká a emotívna. Prosto talianská. Na suchu neostali ani vedľajšie postavy, ktoré dokonalo dopĺňali celkový dej.
.
Či ste teda boli alebo neboli vo Florencii, budete ju chcieť navštíviť, vďaka tejto príjemnej oddychovke, ktorá vleje teplo aj do chladnejších dní. Zasmejete sa, zasnívate, stúpite na otlak problémom v rodine či vyriešite záhadu stratenej starej lásky, no najmä objavíte tú novú, romantickú i k životu samotnému. Šťastie predsa hreje ako slnko.
Čítať viac
24

"Čo ma vie dostať je kniha, ktorú keď dočítate, tak si želáte, aby jej autor bol vaším najlepším priateľom, ktorému môžete zavolať, keď by ste chceli." (J. D. Salinger)

Mária Morosková
Overený zákazník
29.8.2022
Ďalší krásny príbeh odohrávajúci sa v krásnom prostredí. Z knihy na vás srší krása Florencie, jej slnečné dni, jemný vánok a romantika.

Hlavnou postavou tohto príbehu je Carli, ktorá to nemá v živote ľahké. Klame rodičom o svojom štúdiu a pracuje v kaviarni. So svojim životom nie je spokojná, ale keď sa dostane na nové miesto, presnejšie do Florencie, jej život sa zmení. Nájde si nových priateľov a novú prácu. Nebudeme si klamať, že sa jej tu len darilo ale mala sa lepšie než v minulosti.

A keďže ide o romantický príbeh, nebude chýbať ani romantika a láska. Trocha mi prekážala Carlina nerozhodnosť. Niekedy to bolo v pohode ale niekedy to naozaj so svojou nerozhodnosťou preháňala. Myslím že Fabrizio a jeho továreň na hračky mohli dostať viacej priestoru v knihe. Potom by to bolo možno dokonalé čítanie.

Tento príbeh sa mne osobne páčil viac ako predchádzajúca kniha od autorky (Štestí ma barvu levandule). Nachádzalo sa tu menej hluchých miest a čítanie mi išlo celkovo rýchlejšie a bavila som sa o trocha viac.
Čítať viac
21.6.2022
Po tom, čo u mňa autorkina predošlá knižka zožala obrovský úspech, ma nebolo treba dlho prehovárať k ďalšiemu príbehu z jej pera. Tentoraz spolu s hlavnou hrdinkou zavítame do slnečného Talianska a podobne ako tomu bolo naposledy si vychutnáme príjemný vzduch, dokonalú atmosféru prímorského prostredia a vôňu prírody.

Joj, už len keď tieto slová dávam na papier, mám chuť po príbehu opäť siahnuť. Milovníčky rozmanitých romantických knižiek sa v nej rozhodne nájdu minimálne tak, ako som sa v nej dokázala nájsť ja. Spoznala som charizmatickú študentku architektúry Carli, ktorej toho život na plecia naložil skutočne veľa, no to ešte neznamená, že sa nemôže obrátiť k lepšiemu. Zvlášť keď jej osud nadelil čarovnú Florenciu.

Viac ako 400 strán zmizlo, ani som si nevšimla kedy. Len viem, že som v jednu chvíľu Carli ratovala a pomáhala som jej nájsť spôsob, ako zaplatiť nájom, a žmurknutím oka som sa ocitla na slnečnej pláži a vychutnávala si hrejivý vietor vo vlasoch. Miestami by som, mimochodom, pokojne uvítala aj oveľa viac, akosi som sa Paulininho rozprávania nevedela nabažiť a čím dlhšie som knihu nemala v rukách, tým viac mi chýbala.
Čítať viac

Vydavateľstvo Cosmopolis

Čítať viac

„A najdôležitejšia vec, ktorú by ste si mali zapamätať: pravidlá neexistujú.“

Sila podvedomia - Kimberly Friedmutter, 2020
Sila podvedomia
Kimberly Friedmutter