Marie Curie - Jordi Bayarri, Cosmopolis, 2021

10,38 €

Pri nákupe nad 49 €
poštovné zadarmo
Marie Curie - Jordi Bayarri, Cosmopolis, 2021
Marie Curie - Jordi Bayarri, Cosmopolis, 2021

Marie Curie

Neviditelné záření

Marie Sklodowska Curie je držitelkou dvou Nobelových cen, objevitelkou prvků Polonia a Radia, radioaktivity a jednou z nevýznamnějších světových vědkyň. V komixovém životopise... Čítať viac

Vek
7+
Vydavateľstvo
Cosmopolis, 2021
Počet strán
48

Marie Sklodowska Curie je držitelkou dvou Nobelových cen, objevitelkou prvků Polonia a Radia, radioaktivity a jednou z nevýznamnějších světových vědkyň. V komixovém životopise zachycená už v raném věku jako nejmladší z pěti dětí.... Čítať viac

  • Pevná väzba
  • Čeština
Vypredané

Zadajte e-mail a budeme vás informovať, keď bude kniha dostupná.

Naši škriatkovia odporúčajú

Mami, oci, som online - Petra Arslan Šinková, Fortuna Libri, 2023

Viac o knihe

Marie Sklodowska Curie je držitelkou dvou Nobelových cen, objevitelkou prvků Polonia a Radia, radioaktivity a jednou z nevýznamnějších světových vědkyň. V komixovém životopise zachycená už v raném věku jako nejmladší z pěti dětí. Příběh pak sleduje její vzdělávání ve Francii až k jejím převratným objevům.

Soubor komixově zpracovaných biografií zaměřující se na známá jména ve světě vědy (Luis Pasteur, Isaac Newton, Marie Curie, Albert Einstein) líčí určitou etapu života každé osobnosti i s podrobnostmi o jejích vědeckých objevech a životní práci. Autor předkládá nejen základní informace každé z postav, ale dotkne se také konceptů jejího výzkumu, jako je např. teorie relativity či objev záření. Tyto jednoduché formy seznámení se slavnými osobnostmi vědy mohou děti dovést k dalšímu zájmu o vědce i vědu.
Čítať viac
Počet strán
48
Väzba
pevná väzba
Rozmer
169×240 mm
Hmotnosť
306 g
ISBN
9788027131822
Rok vydania
2021
Edícia
Slavné osobnosti vědy
Vekové odporúčanie
7+
Naše katalógové číslo
1075831
Štýl
dobrodružný
Jazyk
čeština
Pôvod
Vydavateľstvo
Cosmopolis
Pre koho
pre začínajúcich čitateľov
Účel knihy
na rozvoj dieťaťa
Kategorizácia

Našli ste nepresnosti? Dajte nám, prosím, vedieť!

Nahlásiť chybu

Máte o knihe viac informácií ako je na tejto stránke alebo ste našli chybu? Budeme vám veľmi vďační, ak nám pomôžete s doplnením informácií na našich stránkach.

Hodnotenia

5,0 / 5

1 hodnotenie

1
0
0
0
0

Ako sa páčila kniha vám?

Recenzie čitateľov

39

Som mama malej slečny, s ktorou rady čítame. Snažím sa na IG písať svoj názor na mnou čítané knihy formou recenzií. Pri knihách si výborne oddýchnem, len keby toho času bolo viac :)

Beáta Kiselová Bileková
Overený zákazník
25.10.2021
Pre malých vedcov
Máte doma malých vedátorov? Ak áno, táto edícia výnimočných vedcov je pre nich ako vyšitá. Kniha má komixovú formu, preto sa číta rýchlo a text sprevádzajú veľmi príjemné ilustrácie.
Nám sa dostala do ruky kniha o živote a práci Marie Curie a jej manžela. Malí čitatelia sa jednoduchou formou dozvedia niečo o tejto jedinečnej žene, zistia, že ani ona to nemala jednoduché, veď život vedcov je náročný, nevynímajúc finančnú stránku. Nebojte sa, text je zrozumiteľný a je v ňom veľa vtipných dialógov.
Na konci knihy sa budete môcť zoznámiť so zopár ľuďmi z Mariinho života a posledné strany sú plné autorových skíc, ktoré sú použité v knihe.
V edícii vyšli knihy aj o ďalších vedcoch, ktorými sú Pasteur, Newton a Einstein.
Myslím si, že táto edícia je veľmi vydarená a je na mieste zvážiť, či z nej nespraviť aj slovenský preklad, nakoľko knihy sú v češtine a deťom bude možno potrebné niečo preložiť.
Knihy odporúčam až školopovinným deťom približne od 8 rokov, ale určite si ich s radosťou prečítajú aj dospelí. Mňa to veľmi bavilo.
Čítať viac

Vydavateľstvo Cosmopolis

Čítať viac

„Písmo hovorí, že Boh nám nepripisuje k dobru to, že máme radi ľudí, ktorých chceme mať radi. Nie. Pripisuje nám k dobru, ak milujeme nemilovateľné.“

Rovnako iný ako ja - Ron Hall, Denver Moore, 2011
Rovnako iný ako ja
Ron Hall, Denver Moore