Odolnosť - Rick Hanson, Forrest Hanson, Grada, 2023

16,99 €

Pri nákupe nad 49 €
poštovné zadarmo

Odolnosť

Vybudujte si vnútornú silu, ktorá vám umožní lepšie zvládať životné situácie

Aby sme v živote prospievali, potrebujeme viac ako len schopnosť znášať zlé podmienky. Musíme rozvíjať svoju odolnosť, pretože tá je kľúčom k tomu, by sme boli schopní založiť... Čítať viac

Vydavateľstvo
Grada, 2023
Počet strán
288

Aby sme v živote prospievali, potrebujeme viac ako len schopnosť znášať zlé podmienky. Musíme rozvíjať svoju odolnosť, pretože tá je kľúčom k tomu, by sme boli schopní založiť si rodinu, napredovať v práci, zvládať stres, riešiť zdravotné problémy... Čítať viac

  • Brožovaná väzba
  • Slovenčina

16,99 €

Na sklade 3 ks
Posielame ihneď

Dostupné v 8 knižniciach. Požičať v knižnici

Naši škriatkovia odporúčajú

Dievča v orlích pazúroch - Karin Smirnoff, Ikar, 2024

Viac o knihe

Aby sme v živote prospievali, potrebujeme viac ako len schopnosť znášať zlé podmienky. Musíme rozvíjať svoju odolnosť, pretože tá je kľúčom k tomu, by sme boli schopní založiť si rodinu, napredovať v práci, zvládať stres, riešiť zdravotné problémy, prekonávať nedorozumenia s ostatnými, vyliečiť sa zo starých zranení.

V tejto knihe sa dozviete, ako rozvinúť dvanásť životne dôležitých pilierov odolnosti. Nájdete v nej praktické a konkrétne kroky, zážitkové praktiky a osobné príklady. Zahŕňa tiež účinné spôsoby interakcie s ostatnými. Vysvetľuje, ako prekonať zaujatosť, uvoľniť bolesť a nahradiť ich súcitom, sebahodnotou, radosťou a vnútorným pokojom.
Čítať viac
Originálny názov
Resilient
Počet strán
288
Väzba
brožovaná väzba
Rozmer
145×205 mm
Hmotnosť
365 g
ISBN
9788080905118
Rok vydania
2023
Naše katalógové číslo
1808771
Jazyk
slovenčina
Preklad
Pôvod
Spojené štáty
Vydavateľstvo
Grada
Pre koho
pre dospelých
Kategorizácia

Našli ste nepresnosti? Dajte nám, prosím, vedieť!

Nahlásiť chybu

Máte o knihe viac informácií ako je na tejto stránke alebo ste našli chybu? Budeme vám veľmi vďační, ak nám pomôžete s doplnením informácií na našich stránkach.

Hodnotenia

4,0 / 5

3 hodnotenia

0
3
0
0
0

Ako sa páčila kniha vám?

Recenzie čitateľov

Berenika číta
Neoverený nákup
30.4.2023
Ako si predstavujete odolnosť? Neviem prečo, ale mne sa v mysli hneď vynorí obraz človeka otužujúceho sa v ľadovej vode či jogína chodiaceho po žeravých uhlíkoch. No, tak o tomto táto kniha nie je. Je však o tom, ako byť mentálne silný, tak aby ste prežili spokojný kvalitný život.

Autor je americký psychológ a so svojím synom napísal útlu, ale tipmi nabitú príručku ako si skvalitniť mentálne zdravie. Konkrétne obsahuje 12 bodov, ktorými to viete dosiahnuť. Spomedzi všetkých spomeniem súcit, vnímavosť, húževnatosť, vďačnosť či odvahu. Vychádzajú pritom z neuroplasticity mozgu, teda vlastnosti nášho mozgu neustále sa prispôsobovať. Aj z negatívne naladeného, ustráchaného či neustále sa ľutujúceho človeka sa tak viete oslobodiť, ak budete v mozgu často posilňovať želané synapsie. A to napríklad tým, že zakaždým keď sa vám podarí zachovať sa želaným spôsobom, precítite ten pocit do hĺbky a v prípade potreby ho vyťahujete z “databázy mozgu”.

Kniha nechodí okolo horúcej kaše, začína hneď zhurta a ani ďalej sa nedočkáte žiadnych omáčok. Je to doslova praktický sprievodca. Ak teda obľubujete skôr takto písané knihy, táto vám sadne.
Čítať viac

Vydavateľstvo Grada

Čítať viac

„Ale ja nie som len zbierka symptómov. Nehoda mizerných rodičov a ešte miernejších chemických spojení. Nie som problém. Nie som diagnóza. Nie som choroba. Nie som niečo, čo sa dá zachrániť. Som človek.“

Všetky skvelé miesta - Jennifer Niven, 2015
Všetky skvelé miesta
Jennifer Niven