Preskočiť na hlavný obsah
Ako odpustiť aj neodpustiteľné - Lucia Záhorcová, Ikar, 2024

20,67 €

Pri nákupe nad 49 €
poštovné zadarmo
Ako odpustiť aj neodpustiteľné - Lucia Záhorcová, Ikar, 2024
Ako odpustiť aj neodpustiteľné - Lucia Záhorcová, Ikar, 2024

Ako odpustiť aj neodpustiteľné

Dá sa zbaviť hnevu a bolesti, ktoré vás ničia?

Dôležitejšie ako to, čo sa nám stalo, je to, čo s tým urobíme. Bolo vám niekedy hlboko ublížené? Zažili ste zranenia v detstve, šikanu, neveru či násilie? Je prirodzené cítiť... Čítať viac

5,0 20 hodnotení
Vydavateľstvo
Ikar, 2024
Počet strán
368

Dôležitejšie ako to, čo sa nám stalo, je to, čo s tým urobíme. Bolo vám niekedy hlboko ublížené? Zažili ste zranenia v detstve, šikanu, neveru či násilie? Je prirodzené cítiť bolestivé emócie a nechcieť odpustiť... Čítať viac

  • Pevná väzba
  • Slovenčina

20,67 €

Na sklade > 5 ks
Posielame ihneď

Naši škriatkovia odporúčajú

Pomocníčka ťa vidí - Freida McFadden, Motýľ, 2024

Viac o knihe

Dôležitejšie ako to, čo sa nám stalo, je to, čo s tým urobíme.

Bolo vám niekedy hlboko ublížené? Zažili ste zranenia v detstve, šikanu, neveru či násilie? Je prirodzené cítiť bolestivé emócie a nechcieť odpustiť. Odpustenie však nutne neznamená, že zabudnete, schválite konanie druhého alebo s ním znovu nadviažete vzťah. Odpúšťať odporúčaným spôsobom môže zahojiť vaše rany a uľaviť práve vám. Inšpirujte sa príbehmi, v ktorých sa ľudia nevzdali nádeje ani po takých zraneniach, ako sú incest či vražda blízkeho. Táto kniha vás prevedie bezpečným procesom odpustenia. Pomocou vhodne nasmerovaných cvičení, otázok a rád si môžete zlepšiť svoju psychickú pohodu i zdravie. Vydajte sa na cestu odpúšťania, ktoré je uzdravujúce pre vás. Tak, aby ste na jej konci cítili úľavu a žilo sa vám ľahšie a spokojnejšie.

Pre zobrazenie tohto obsahu potrebujeme sušienky.
Povoliť cookies a zobraziť
Čítať viac
Naše katalógové číslo
2515525
Počet strán
368
Väzba
pevná väzba
Rozmer
125×200 mm
Hmotnosť
578 g
ISBN
9788055193878
Rok vydania
2024
Jazyk
slovenčina
Pôvod
Slovensko
Vydavateľstvo
Ikar
Pre koho
pre dospelých
Kategorizácia

Našli ste nepresnosti? Dajte nám, prosím, vedieť!

Nahlásiť chybu

Máte o knihe viac informácií ako je na tejto stránke alebo ste našli chybu? Budeme vám veľmi vďační, ak nám pomôžete s doplnením informácií na našich stránkach.

Hodnotenia

5,0 / 5

20 hodnotení

20
0
0
0
0

Ako sa páčila kniha vám?

Recenzie čitateľov

23
Overený zákazník
17.10.2024
Naozaj sa čudujem, že túto knihu od slovenskej psychologičky nie je viac vidieť. Myslím si, že každý z nás v živote zažil niečo, čím mu bolo ublížené od blízkeho či neznámeho človeka a v srdci si nosí krivdu. Môže byť menšia, väčšia ale dôležité je, že tam je.
Priznám sa, že ja vo svojom živote mám čo odpúšťať. Najťažšie je odpustiť ľudom, ktorí mi mali byť najbližší - rodičom -, ale vôbec nie je ľahké ani odpustiť niekomu, na kom mi nikdy nezáležalo. Vďakabohu však za novinku na knižnom trhu - Ako odpustiť aj neodpustiteľné, ktorej úlohou je byť tu pre vás v procese odpúšťania. Nečakajte však presné pokyny, ktoré vedú k jasnému cieľu. Lucia Záhorcová sama v tejto súvislosti vyjadruje: „[t]áto kniha nemá slúžiť ako návod na odpustenie, ale ako sprievodca.”

Odpustenie je dlhodobým a v mnohých prípadoch aj opakovaným procesom. Preto si aj táto kniha vyžaduje množstvo času, sústredenosť, otvorené srdce a myseľ. Záhorcová v tejto knihe ponúka komplexnosť témy odpustenia. Okrem toho, že priblíži tento pojem v najširšej súvislosti, odkrýva to, ako neodpustenie ovplyvňuje naše životy (v psychickej ale aj fyzickej rovine), a naopak, aký prínos má odpustenie. Zdôrazňuje, že odpustenie neznamená schvaľovanie skutku toho, kto nás zranil. Že ho nerobíme pre neho, a takisto to neznamená, že s daným človekom sa musíme aj zmieriť.

Myslím, že táto kniha vám dá odpoveď na všetky, aj tie nevyslovené otázky. Ukáže vám, že nie ste vo svojom prežívaní sami. Záhorcová totiž spracováva aj skúsenosti iných ľudí a dokonca aj seba samej.

Možno sa vám niektoré vyjadrenia, resp. možno sa vám pravda v nich nebude páčiť, ale chce to len čas. Kniha obsahuje množstvo cvičení, pri ktorých sa môžete napríklad vrátiť k sebe alebo aj pochopiť iného.

Nakoniec ďakujem, Lucia, za množstvo vedomostí, za zistenie, že naozaj existuje niečo ako vysoká citlivosť na nespravodlivosť a ďakujem aj za kapitolu venovanú čisto zraneniam z detsva.
Čítať viac
Ivana
Neoverený nákup
18.9.2024
Hodnotenie
Pre mňa veľmi užitočná a potrebná kniha, nakoľko som si prešla úmrtím dcéry a tiež chcem pochopiť, čím si prešla moja druhá dcéra, keď prišla o sestričku. Čítať viac
7
Diablova cesta - Robert Bryndza, 2023
Práve čítam
Diablova cesta

Som maniačka na knihy. Obzvlášt motivačné, téma holokaust- beletria a tiež vtipné žánre a krimi

Lenka Nahálková
Overený zákazník
8.9.2024
Ako odpustiť aj neodpustiteĺné
Lucia Záhorcová sa dobre počúva,dobre číta.Je naozaj odborníčkou v téme odpustenia.
Knižka je napísaná pútavo,musíte si ju dávkovať,pretože je plná silných právd a skutočných príbehov.
Najlepšia kniha s touto tématikou, akú som čítala
Čítať viac
petra tomanova
Overený zákazník
21.8.2024
Kniha, ku ktorej sa budete chcieť vrátiť
Kniha Lucie Záhorcovej “Ako odpustiť aj neodpustiteľné” je nielen sprievodcom pre každého, ktorý chce nájsť pokoj a rovnováhu medzi minulosťou a prítomnosťou, ale je aj knihou, ktorú si chcete nechať blízko a vracať sa k nej, keď sa cítite zranený. Autorka nás jemne vedie cez emocionálne zákutia odpustenia pripomínajúc nám, že odpustenie nie je o druhých, ale predovšetkým je o nás samých. Je to kniha, ktorá vás neustále volá späť, núti premýšľať a zároveň poskytuje útechu, že na ceste odpustením nie ste sami. Jednou z najväčších prednosti tejto knihy je autorkina schopnosť demystifikovať koncept odpustenia. Na základe psychologických výskumov autorka vysvetľuje aký prínos môže mať proces odpustenia pre naše emocionálne uzdravenie a zlepšenie duševnej pohody.
Autorka uznáva komplexnosť odpustenia, zdôrazňuje, že nejde o schválenie toho, čo sa stalo alebo zabudnutie na minulosť, ale skôr o oslobodenie sa od pocitu hnevu a bolesti. Nevyhýba sa ťažkým témam, zaoberá sa situáciami, kde sa odpustenie zdá nemožné a ponúka stratégie podložené výskumom na prekonanie týchto náročných situácii. Kniha je obohatená o prípadové štúdie a osobné príbehy, ktoré ilustrujú transformačnú silu odpustenia.
Jedinečnosť knihy spočíva aj v tom, že čitateľ si s každou prečítanou kapitolou uvedomuje, že odpustenie nie jednorázový akt, ale neustály proces, ktorý nás sprevádza každý deň. Kniha neponúka jednoduché riešenia a skratky, ale ukazuje, ako môže byť odpustenie cestou, ktorou kráčame dennodenne. Ide o naozaj vydarené dielo a preto dúfam, že bude nasledovať aj pokračovanie.
Čítať viac
Jozef
Neoverený nákup
19.8.2024
Kniha, ktorú by si mal každý prečítať.
Tento príspevok prezrádza dôležité momenty deja, preto je skrytý, aby sme Vám nepokazili pôžitok z čítania.
Knihu odporúčam, pretože je veľmi dôležité naučiť sa v živote odpúšťat sebe samému alebo aj niekomu inému. Odporúčam ju aj tým, ktorí chcú zistiť ako vyjadriť resp. popísať konkrétne svoje emócie. Myslím si, že každý kto si túto knihu prečíta tak si uvedomí aké je dôležité nájsť svoj vnútorný pokoj, svoje vnútorné šťastie a svoje JA. Z danej knihy je cítiť autorkina obrovská empatia, profesionalita, inteligencia a zápal k danej téme. Ďakujem autorke za konkrétne príklady, jednotlivé cvičenia a hlavne za pochopiteľné spracovanie aj pre laika. Čítať viac
Zuzana Michalská
Overený zákazník
12.8.2024
Kniha do každej domácnosti
Odpustenie je najväčší životný dar, ktorý si môžme darovať.
V knihe Lucie Záhorcovej, si tento výrok určite potvrdíte. Jednak mnohými výsledkami výskumov, ktoré podáva úplne zrozumiteľne a ľudsky. Zároveň kniha slúži aj ako dobrý sprievodca v prípade, že by ste chceli na odpustení nejakého zranenia pracovať sami na sebe, či so svojimi klientami, keďze v nej nájdete aj množstvo praktických cvičení a otázok. Natrafíte v nej aj na veľa inšpirácie, a každá kapitola je obohatená o reálne odkazy či príbehy ľudí, ktorí dokázali druhým odpustiť, vyliečiť si vnútorné zranenia, ba dokonca dokázali odpustiť niekedy aj zdanlivo neodpustiteľné. Je to láskavé a povzbudzujúce čítanie nielen pre bežného občana, ale určite rozšíri obzory aj nám psychológom a iným odborníkom. Po prečítaní knižky sa ešte väčšmi teším, po materskej prestávke, späť ku svojej väzenskej klientele.
Dovolím si knihu odporúčať do každej domácej knižnice.
Čítať viac
Katarína
Neoverený nákup
10.8.2024
Kniha o odpustení je skutočne inšpiratívnym a obohacujúcim čítaním pre každého, kto sa usiluje o vnútorný pokoj a šťastie. Autorka Lucka nám majstrovsky pripomína, že odpustenie nie je len darom pre tých, ktorým odpúšťame, ale predovšetkým pre nás samých, čo sa mi veľmi páči.
Príbehy ľudí, ktorí sa dokázali vyrovnať s hlbokými krivdami a nakoniec odpustiť, sú presvedčivými dôkazmi, že odpustenie je kľúčom k vnútornému oslobodeniu.
Kniha je písaná zrozumiteľným jazykom, ktorý čitateľa priamo osloví a inšpiruje k zmene.
Vrelo odporúčam každému! :)
Čítať viac
Iveta Tarabová
Overený zákazník
7.8.2024
Výborná kniha
Táto kniha si ma našla keď som ju najviac potrebovala. Je ako pohladenie po duši. Cítila som z nej veľa pochopenia a ľudskosti, empatie. Otvorila mi oči v tom, čo nemusím u druhých tolerovať, že môžem byť sama sebou a (od)púšťať pre seba. Veľmi sa mi páčili príklady a cvičenia, neprešla som ich síce všetky naraz, ale budem sa k nim postupne vracať. Už teraz cítim, že vďaka knihe niektoré veci púšťam a som láskavejšia aj k sebe samej... Ďakujem. Čítať viac
6

Knižná moľa, ktorá sa živí čítaním a propagovaním knižných titulov. Čítam všetko od románov až po non fiction. Neobľubujem motivačné knihy a ak,Vrko tak si vyberám. Páčia sa mi tituly vydavateľstva Inaque, knižná edícia ODEON, ale pokojne lovím aj vo vodách Ikaru a Slovartu. Slabosť mám na psychologické knihy z Portálu.

Lu Pastierová
Overený zákazník
16.7.2024
Veľmi dobre napísaná kniha
Teším sa z tejto knihy! Ako fanúšik kníh venujúcich sa psychológii mám prečítaného naozaj veľa. Téma odpustenia sa v mnohých knihách spomína, niekto jej venuje kapitolu, niekto odpustenie okrajovo spomenie. Azda najviac sa mu venuje Gábor Mate v súvislosti s liečbou traumy. Lucia Záhorcová venovala odpusteniu celú svoju pozornosť na napísala ucelenú veľmi zmysluplnú knihu, ktorá je naozaj liečivá. Pomáha nám otvoriť ale aj sceliť hlboké rany a zranenia. Nečudujem sa, že autorka je Mateho žiačkou, pretože z jej knihy vyžaruje veľká láskavosť a pochopenie. Už dlho som niečo podobné nečítala a už vôbec od slovenského psychológa. Čítať viac

Recenzie, kritiky

„Táto kniha je určená každému – laikovi aj odborníkovi –, kto potrebuje zahojiť seba, či ošetriť druhých a potrebuje sa komplikovanej téme odpustenia postaviť čelom, sebavedome, láskavo a liečivým spôsobom.“
Mgr. Andrej Zemandl, psychológ, ktorý sa venuje jednotlivcom a párom, spolu s manželkou vedú projekt Rodinná psychológia

Vydavateľstvo Ikar

Čítať viac

„Obyčajné a jednoduché veci sa vravia potichu.“

Medzerový plod - Veronika Šikulová, 2014
Medzerový plod
  • Veronika Šikulová