Preskočiť na hlavný obsah
Demon Copperhead - Barbara Kingsolver, Motýľ, 2024
Pani Tall Acru - Laura Frantz, i527.net, 2024

17,01 €

Pri nákupe nad 49 €
poštovné zadarmo
Pani Tall Acru - Laura Frantz, i527.net, 2024
Pani Tall Acru - Laura Frantz, i527.net, 2024

Pani Tall Acru

Manželstvo z rozumu. Ona ľúbi niekoho iného. On už znovu ľúbiť nechce. Čo by sa mohlo pokaziť... Čítať viac

Vydavateľstvo
i527.net, 2024
398 strán
6-7 hodín čítania

Manželstvo z rozumu. Ona ľúbi niekoho iného. On už znovu ľúbiť nechce. Čo by sa mohlo pokaziť... Čítať viac

  • Pevná väzba
  • Slovenčina

17,01 €

Na sklade > 5 ks
Posielame ihneď
Ďalšie knižné vydania
The Mistress of Tall Acre - Laura Frantz, Revell Books, 2015
Brožovaná väzba
Angličtina, 2015
Viac ako 30 dní

19,05 €

Naši škriatkovia odporúčajú

A čo po tom? - Anna Brňáková, Zdravotná podprsenka spol. s r.o., 2024

Viac o knihe

Manželstvo z rozumu.
Ona ľúbi niekoho iného.
On už znovu ľúbiť nechce.
Čo by sa mohlo pokaziť?


Americká revolúcia sa konečne skončila a Sophie Menziesová dychtí po dobrých správach. Keď sa napokon domov do Tall Acru vráti jej najbližší sused, generál Seamus Ogilvy, považuje to za znamenie, že sa blýska na lepšie časy. Generál však medzičasom ovdovel a má malú dcérku, ktorá zúfalo potrebuje matku. Sophie je takmer bez peňazí a súhlasí, že so Seamusom uzavrie bezpečné a praktické manželstvo a stane sa paňou Tall Acru. Keď však generála bez varovania dostihne minulosť, putá, ktoré spájajú vznikajúcu rodinu, budú napnuté na prasknutie.

Triumf aj tragédiu, lojalitu aj zradu – to všetko možno nájsť na strhujúcich stránkach najnovšieho historického románu z pera talentovanej Laury Frantz. Čitateľ sa vďaka starostlivo vykresleným historickým detailom ponorí do sveta príbehu a autorkin emotívny štýl v spojení s prepracovanými postavami dokáže očariť starých aj nových fanúšikov.
Čítať viac
Naše katalógové číslo
2368653
Originálny názov
The Mistress of Tall Acre
Počet strán
398
Väzba
pevná väzba
Rozmer
145×215 mm
Hmotnosť
512 g
ISBN
9788082491473
Rok vydania
2024
Štýl
romantický, historický
Jazyk
slovenčina
Pôvod
Spojené štáty
Vydavateľstvo
i527.net
Pre koho
pre ženy
Kategorizácia

Našli ste nepresnosti? Dajte nám, prosím, vedieť!

Nahlásiť chybu

Máte o knihe viac informácií ako je na tejto stránke alebo ste našli chybu? Budeme vám veľmi vďační, ak nám pomôžete s doplnením informácií na našich stránkach.

Hodnotenia

4,8 / 5

18 hodnotení

14
4
0
0
0

Ako sa páčila kniha vám?

Recenzie čitateľov

Viki
Neoverený nákup
dnes
Veľmi vydarená kniha
Musím priznať, že táto kniha sa mi veľmi páčila. Neviem, čím to je, ale staršie knihy autorky sa mi páčia oveľa viac. Po knihe Boj o srdce Morrow Littleovej prišla znovu kniha, ktorá sa mi páči a musím priznať, že ku koncu knihy som si ju dávkovala, aby som si ju užila a nebol ešte koniec. Veľmi pútavo a historicky verne vykreslila ťažký život po skončení vojny Sever proti juhu, dotkla sa aj otázky otroctva. Autorka sa pekne vyhrala aj s postavami a čitateľ mal možnosť sledovať pomalý a postupný prerod postáv a vznik lásky medzi mužom a ženou na pozadí života po americkej revolúcii. Taktiež postupný vzťah dievčatka odvedľa k cudzej žene, ktorý sa premenil na vzťah matky a dcéry. Pri čítaní tejto knihy som mala pocit, že som v deji prebiehajúceho historického filmu a prikláňam sa k názoru, že by to naozaj mohol byť veľmi dobrý film v štýle „Odviate vetrom“. Každopádne kniha má svoje osobité čaro, hĺbku, hodnoty, nepovažujem ju za prvoplánový romantický príbeh. Dochádzam na to, že nemám pristupovať ku knihám Laury Frantz so zmiešanými pocitmi, že to bude dobré, čitateľné, ale niečo mi tam ešte bude chýbať a nemôžem dať päť hviezdičiek. Prichádzam na to, že knihy Laury Frantz, ktoré čitatelia toľko nevychvália, sú pre mňa oveľa lepšie. Knihu odporúčam, dávam päť hviezdičiek. Laura Frantz, skvelé! Čítať viac
Vlasta Tothova
Neoverený nákup
8.8.2024
Pútavé čítanie
Tento príspevok prezrádza dôležité momenty deja, preto je skrytý, aby sme Vám nepokazili pôžitok z čítania.
Od začiatku je čítanie pútavé od ktorého sa
Nedá odtrhnúť prečítala som ju na jeden hlt nedalo sa od deja odísť
Čítať viac
44

Som mama malej slečny, s ktorou rady čítame. Snažím sa na IG písať svoj názor na mnou čítané knihy formou recenzií. Pri knihách si výborne oddýchnem, len keby toho času bolo viac :)

Beáta Kiselová Bileková
Overený zákazník
2.8.2024
Pekný dynamický príbeh
O manželstvách z rozumu a vyplývajúcich z nejakej situácie sa už napísalo viacero príbehov a podobný sa nachádza aj v tejto knihe. Je zasadený do 18. storočia, preto niektoré konania postáv musíme brať s nadhľadom, ale musím uznať, že i keď je dej predvídateľný, nie je písaný na silu a nie je ani presladený. Sophie Menziesová sa vplyvom istých udalostí dostane do rodiny generála Seamusa Ogilvyho a s jeho malou dcérkou si veľmi rozumie. Ale tieň jeho zosnulej manželky akoby stále pretrvával v dome a minulosť sa pomaly vynárala aj vďaka jej denníku. Čo sa stalo po narodení malej Lily Cate? Dokážu si Sophie a Seamus nájsť k sebe cestu, vytvoriť skutočnú rodinu a premôcť prízraky minulosti? Alebo je niečo v skutočnosti úplne inak?
Vydavateľstvo vydáva knihy s nádejou a príbeh v tejto knihe so sebou nádej nesie. Ukrýva v sebe tajomstvá minulosti i prítomnosti, odkrýva kruté pravdy a ponúka aj lásku. Nechýbajú zvraty, pekné myšlienky a viera. Ja som si počas čítania oddýchla, príbeh ma ani sekundu nenudil a čítal sa veľmi dobre. Ak aj vy potrebujete oddychovku, ktorá je však dynamická, túto si nenechajte ujsť.
Čítať viac
Ľubica
Neoverený nákup
27.7.2024
Môže byť len jedna pani Tall Acru...
Ak mám na niečo poukázať, tak si dovolím vyzdvihnúť postavu generála Seamusa Ogilvyho, ktorý je hlavným hrdinom. Výraz "byť životom bitý" je vcelku výstižným opisom jeho existencie - vojna ho pripravila o život s rodinou, ovdovel a jeho jediná dcérka vyrastá ďaleko od neho. Je zatrpknutý a veľmi odmeraný a napriek kapitolám písaných z jeho pohľadu bolo náročné spoznať ho. Bol jednou veľkou záhadou s emóciami ukrytými hlboko pod povrchom a jeho nepredvídateľnosť pridala príbehu na tajomnosti.Jeho kontrastom bola Sophy Menziesová, stará dievka a dcéra zradcu, odsúdená na večné opovrhovanie spoločnosťou a na pretĺkaniesa životom bez majetku. Revolúcia jej vzala mladosť - roky, ktoré mala prežiť na výslní, tancovať na večierkoch a prijímať nepočetnékomplimenty. Jej ducha to však nezlomilo a stále má nádej.Obe postavy sa mi veľmi páčili, boli opísané rovnako verne ako svet, v ktorom sa ocitli.Autorka ponúka nevšedný pohľadna americkú revolúciu, spoločensképomery na vidieku, dopad vojny na bežných i zámožných ľudí, nevysporiadanú situáciu v oblasti zákonníctva, dokonca sa venuje otázke otroctva. Prináša dôverné detaily od priebehu ťažkého pôrodu až po obsah raňajkového podnosu. Príbeh som mala pred očami ako veľkolepú historickú drámu a zbožňovala som každučkú stranu knihy. Čítať viac
13

som učiteľkou materskej školy - práca ma neskutočne baví a popri práci milujem čítanie kníh, je to moja záľuba, ktorá ma prenesie do iných svetov :) okrem toho mám rada záhradku, pestovanie paradajok je moja vášeň :) zašpiniť si ruky v hline ;) a háčkovanie - to sa učím stále, ale tiež to začína byť súčasťou mojej osobnosti cestovanie, putovanie a prechádzky - to je tiež moje druhé ja :)

Majka Glovova
Overený zákazník
16.7.2024
krásny román
Milé dievčatko, o ktoré sa starajú rodinní známi, sa dostane po vojne do starostlivosti otca (teda skôr si ju vezme nasilu, keďže oni nejako nesúhlasia….Ich vzájomný vzťah je však ešte len v začiatkoch, keďže boli dlho odcudzení, musia si k sebe nájsť cestu….
Zrazu do života dievčatká vstúpi milá slečna Sophia, ktorá si hneď získa jej srdce…možno práve spontánny vzťah týchto dvoch slečien napomôže aj túžbe ocka stať sa jeho dcérke bližším….
Ako už býva v príbehoch Laury Frantz zvykom, nastane nejaký dejový zvrat, ktorý prinúti čitateľa neodložiť knihu ani neskoro večer. A tak je zrazu na stole manželstvo z rozumu, aby zachránilo dievčatko….môže sa ale z takéhoto manželstva vykľuť časom niečo pekné, vzájomné?? a ak sa tak začne náhodou diať, zasa príde nejaký prekvapujúci zvrat…..postupne rozuzľovanie drží čitateľa v príjemnom napätí do konca rozmánu…a verte, tento román stojí za prečítanie do konca…
verím, že vás upúta rovnako ako upútal mňa a ani sa nenazdáte a zistíte, že otáčate posledjú jeho stránku….
Čítať viac
Lucia Bizoňová
Overený zákazník
16.7.2024
Pani Tall Acru
Ani tentokrát Laura Frantz nesklamala. Zbožňujem jej romány! Dúfam, že sa v blízkej budúcnosti chystajú aj ďalšie :))) Čítať viac
Eva
Neoverený nákup
10.7.2024
Som očarená
Tento príspevok prezrádza dôležité momenty deja, preto je skrytý, aby sme Vám nepokazili pôžitok z čítania.
Musím priznať, že ma tento román spoza Veľkej mláky z konca 18. storočia očaril. Už samotná obálka pritiahla moju pozornosť. Akoby Sophie Menziesová mohla vystúpiť z fotografie, akoby som na pokožke cítila slnečné lúče páliace na červený tehlový dom a vlasy mi rozvieval jemný vetrík. Široko ďaleko nikto, len najbližší sused generál Seamus Ogilvy.
Príbeh v sebe obsahuje všetko, čo romantická duša na stránkach posiatych písmenami hľadá. Krásna a múdra dáma, ktorá sa ocitne v ťažkostiach. Silný, dôvtipný, príťažlivý pán sídla a vojnový hrdina, ktorému osud krásky nie je ľahostajný. Roztomilé dievčatko, ktoré tých dvoch spojí. Zákerní príbuzní snažiaci sa dievčatko si privlastniť. Záhadný neznámy, ktorý všetkým naháňa strach. Zrada vlastnej rodiny. Jemná romantika, duchaplné rozhovory, gradácia deja, prekvapivý záver, historické fakty roztrúsené kade tade nádherne dotvárajú živý obraz, ktorý sa nám utvára v mysli pri čítaní tohto románu.
Stále váhaš, či je Pani Tall Acru pre teba? Odpovedz si na nasledujúce otázky!
Máš rád historické romány?
Si fanúšik šťastných koncov?
Preferuješ clean books?
Poteší ťa pri čítaní knihy aj duchovné povzbudenie?
Zaujala ťa svojimi románmi niektorá z autoriek: Tamera Alexanderová, Julie Klassen či Kristi Ann Hnterová?
Ak si aspoň na jednu z vyššie uvedených otázok odpovedal: Áno, neváhaj a siahni po Pani Tall Acru. Určite nebudeš ľutovať. A ak si na všetky otázky odpovedal: Nie, tiež jej môžeš dať šancu. Možno ťa očarí rovnako ako mňa.
Čítať viac
10

Vášnivá čitateľka, ktorá sa najradšej vnáša do iných príbehov z čias dávnych minulých... do príbehov, ku ktorým sa môžem vrátiť aj 10-krát...

Zuzana Fecková
Overený zákazník
6.7.2024
pre romantické duše
Škoda, že práve obálka predpovedá dej príbehu ,,môže byť len jedna pani Tall Acru..."

Mám veľmi rada príbehy, ktoré sa týkajú dohodnutého manželstva, ale pri tejto knihe mi niečo chýbalo. Príbeh celkovo pekný, pre romantické duše s nádychom myšlienok viery, ale dlho sa príbeh rozbiehal a manželstvo začína od polovice, škoda, že to nezačalo skôr... Príbeh veľmi obohatila práve dcéra Lily Cate a bolo zaujímavé čítať ako si k sebe dvaja ľudia našli cestu. Celkovo mi tam chýbalo nejaké napätie, niečo, čo by vás vtiahlo do deja. Také oddychové čítanie, v ktorom človek vie predpokladať dej. Hviezdičku navyše si príbeh zaslúži aj vďaka prepojeniu histórie a tomu ako to v tom čase fungovalo.
Čítať viac
Valéria Girgaschová
Neoverený nákup
3.7.2024
Pani Tall Acru
Práve som dočítala posledný riadok príbehu Pani Tall Acru…. a je mi ľúto, že to skončilo
Laura Franz zasa raz nesklamala. Zápletka, dej i vyvrcholenie knihy Vás nenechajú ľahostajným a knihu nebudete vedieť pustiť z ruky. Ja som ju prečítala po 2 večery….
Príbeh počas americkej revolúcie, kde každý niekoho a niečo stratil, boj za nezávislosť a slobodu prepletený silným príbehom otca a dcéry, tragédie v manželstve ale i nájdenie viery v Boha a uistenie, že Pán je stále s nami ….
Utkvel mi v mysli verš, ktorého sa Sophie držala odnepamäti a ktorý jej pomáhal zvládnuť všetky ťažké chvíle, všetky straty…. „Vieme, že všetky veci slúžia na dobro tým, čo milujú Boha“.
Príbeh manželstva z rozumu, no Laura Franz ho dokázala priblížiť svojim spôsobom plným napätia, lásky, krásnej prírody, silného charakteru postáv i viery v Boha.
Odporúčam ho všetkým, ktorí radi čítajú historické romány. Tento určite stojí za to!!!!
Čítať viac
20.6.2024
Ďalší výnimočný román od pani Laury Frantz
Jednoznačne odporúčam všetkým milovníkom historických románov. Prostredie bolo ako vždy krásne vykreslené, dej zaujímavý. Veľmi sa mi páčilo postupné pomalé prehlbovanie vzťahu hlavných postáv aj zvrat, ktorý nastal a napätie s tým spojené. Krásne opísaný bol aj vzťah rodičov k dcérke. To všetko pretkané posolstvom viery a inšpiratívnymi myšlienkami ako táto:
"Keď mám niekedy obavy z budúcnosti, obzriem sa do minulosti a spomeniem si, že na Boha som sa vždy mohla spoľahnúť."
Dávam 5 hviezdičiek.
Čítať viac

Vydavateľstvo i527.net

Čítať viac

„Záleží na tom, čo sa naozaj stalo. Každý má potenciál urobiť niečo zlé - keby nás niekto podľa toho posudzoval, nikto by nebol dosť dobrý. Záleží však na tom, ako sa napokon zachováme.“

Road trip - Beth O'Leary, 2022
Road trip
  • Beth O'Leary